Kim-Lian en Dirk moeten knokken voor Thuis op Zondag

thuis op zondagTelevisiekijkend Nederland is in rep en roer als Carlo Boszhard en Irene Moors aankondigen te stoppen met Life4You. SBS 6 springt als eerste in het gat door Thuis op Zondag aan te kondigen, gemaakt door Life4You-producent Masmedia. Maar dan met Kim-Lian van der Meij en Dirk Zeelenberg als boegbeelden. Niet veel later wordt tv-kok Sandra Ysbrandy aan het duo toegevoegd. Maar gaat SBS’ antwoord op de zondagmiddag ook scoren?

Laat ik het zo zeggen: Kim-Lian en Dirk krijgen er een zware dobber aan om een blijvend plekje te veroveren op de zondag. En wel om de volgende redenen.

1) SBS 6 heeft geen traditie met een brede programmering op de zondagmiddag. Hier en daar een gesponsord programmaatje, maar het grote kijkers trekken vanaf 17.00 uur is de zender vreemd. Het zal even duren voordat dit is ingesleten bij de kijker.

2) Kim-Lian en Dirk zijn geen bestaand presentatieduo. Los van het feit dat de kijker aan deze twee moet wennen, moeten ze dat zelf ook. Weliswaar is er een 0-uitzending gemaakt, chemie moet groeien, zoals de twee in verschillende interviews ook hebben aangegeven.

3) Thuis op Zondag ademt wel heel veel Life4You, doordat het afkomstig is van dezelfde producent, met dezelfde tv-kok en hetzelfde tijdstip geprogrammeerd staat. Ook inhoudelijk lijkt Thuis op Zondag die bekende voorganger niet veel te ontwijken. Je krijgt dan dat mensen het gaan vergelijken, en een origineel benaderen is heel moeilijk. Los van dat: Carlo Boszhard gaf onlangs al aan deze blog aan dat de formule van Life4You wel op was, spannend was het niet meer en dan moet je (drastisch) vernieuwen.

4) De tv-makers werken veel samen met de bladenmakers van Sanoma. Wat een sterk punt kan zijn, als je denkt aan alle kennis die er bij de redacties van Margriet, Libelle en andere titels liggen. Maar het zijn bladenmakers, geen tv-makers. Ook moet je waken voor te veel kapiteins op een schip. Of het te veel herkauwen van bestaande content.

Afgaande op het enorme aantal interviews dat de afgelopen week is gepubliceerd, ligt Thuis op Zondag onder een vergrootglas. Snel presteren is sowieso een must; volgende week heeft RTL 4 het eenmalige Open het Bos geprogrammeerd en medio oktober komt de zender al met Carlo’s TV Café.

De gasten vandaag bij Thuis op Zondag zijn: Monique Smit, K3, Frank Visser alias De Rijdende Rechter, Kees Tol en er komt een mysterie guest.

Thuis op Zondag, 17.00 uur, SBS 6

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Kim-Lian en Dirk moeten knokken voor Thuis op Zondag

  1. Corrie

    Ik vind je haar niet mooi doe het aub anders het staat niet

      /   Reply  / 
  2. Maribe

    Lijkt mee een leuk programma, maar waar vandaan is de uitzending (welke plaats)

      /   Reply  / 
  3. jaap

    Beste mensen ik vindt dit progamma goor en onsmakelijk.Jullie tonen geen enkele respect voor de medemens.Ik zoek een nieuwe zender op die wel gemanierd is en trots is op zijn zender.SBS een varkensstal is er niet minder om.Jullie moeten het uitzoeken wat jullie willen mensen die naar jullie kijken en ook blijven kijken dan zul je een andere weg in moeten gaan.
    Ik wens jullie Gods zegen toe en blijf nuchter.

      /   Reply  / 
    1. Willem

      Goor,onsmakelijk waar baseer je dat op Jaap het is juist verfrissend met 2 nieuwe presentatoren,ik vond het leuk!!

        /   Reply  / 
  4. Angélique

    Ik wad een grote fan van life4you…. Ik kijk nu met heel veel plezier. Jammer van tv kok Sandra…..dat had ik persoonlijk liever anders gezien.

      /   Reply  / 
  5. anoniem

    Geef ze een kans, de mensen moeten niet gelijk zo negatief zijn en overal commentaar op geven. Ik vind het tot nu toe wel leuk is wennen geef ik toe maar ach alles is wennen.

      /   Reply  / 
  6. Jannie

    Ik begrijp dat het heel moeilijk is om dit te doen na het succes met Carlo en Irene, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik Kim lian echt de overhand neemt en met die nare Sandra die ook al de overhand probeerde te krijgen bij Carlo en Irene.. Dirk komt er niet eens tussen en krijgt zo geen kans want deze 2 dames onderbreken hem steeds. Heel irritant want weet zeker dat deze meneer het echt wel kan en alleen al door zijn stem wil je blijven luisteren!! Jammer.. Als dat zo blijft en niet veranderd word het 1 kijker minder

      /   Reply  / 
  7. Gerda

    Dirk heeft vanmorgen een taart gebakken.
    Als dit filmpje start zie je daglicht door het raam komen. Nadat de taart uit de oven komt zie je dat het buiten donker is.
    Dat kan natuurlijk niet, het is maar een details.

    Leuk programma verder!

      /   Reply  / 
  8. Amir

    Hi
    Ik vind niet fijn, want die programma zijn precies kopie van Liefe en cooking van Rtl4 is. In vind nik, jullie moet iets ander programma bedenken.

      /   Reply  / 
  9. ON'er

    Vond Carlo Boshard en Irene Moors echt vréselijk, dit is een verademing!
    En ze doen zo te zien en horen véél leuker, ik kijk nu voor het eerst, toptop!
    En het format is wat mij betreft nog helemáál niet uitgekauwd en op. Wel mag Dirk wat meer aan het woord, hij doet het écht goed!

      /   Reply  / 
  10. ON'er

    Vond Carlo Boshard en Irene Moors echt vréselijk, dit is een verademing!
    En ze doen zo te zien en horen véél leuker, ik kijk nu voor het eerst, toptop!
    En het format is wat mij betreft nog helemáál niet uitgekauwd en op.
    Wel mag Dirk wat meer aan het woord, hij doet het écht goed!

      /   Reply  / 
  11. J.

    Ik vind Dirk en Sandra erg leuk, maar Kim-Lian vind ik een vreselijk mens.
    Zoek a.u.b. iemand anders. Ik zal hier nooit naar kijken.

      /   Reply  / 
  12. remedios

    Ik vind het gewoon een leuk programma en als je het programma niet leuk vind moet je gewoon niet meer gaan kijken ik ben ven ik blijf gewoon kijken

      /   Reply  / 
  13. anoniem

    Sandra en Dirk zijn leuk, maar Kim-Lian vind ik een vreselijk mens.

      /   Reply  / 
  14. Wilma Vermeij

    Ik heb het programma gezien. Vond het heel leuk, maar het had wel een heel hoog sbs6 gehalte. Ik snap dat het programma moet groeien, maar een beetje minder promoten van je eigen programma’s zorgt voor een objectiever beeld.
    Ik geef het programma nog een kans. Volgende week ga ik nog eens kijken.

      /   Reply  / 
  15. anoniem

    Sandra en Dirk zijn leuke mensen, maar Kim-Lian vind ik een vreselijk mens.

      /   Reply  / 
  16. Willem

    Carlo en Irene vonden vooral zichzelf erg leuk de laatste tijd dit is een verfrissend duo en ze deden het leuk,ook leuk dat Sandra de kok er weer bij is.
    Kortom leuk en ga zo door !!!

      /   Reply  / 
  17. Wouter

    Voor zo’n eerste keer ging het helemaal niet zo slecht. Dirk heeft totaal geen presenteerervaring en dan direct anderhalf uur live. Het programma kent wat minder gesponsorde items dan Life4You en er wordt wat meer de tijd genomen in de gesprekken met de gasten. Hopelijk de volgende uitzendingen wat minder eigen “SBS” gasten. Laten we het nog even de tijd geven om te groeien.

      /   Reply  / 
  18. anoniem

    heb met plezier gekeken , je kunt zien dat ze allemaal wat onwennig zijn , maar dat komt vanzelf goed :D Ik denk dat Dirk vanzelf meer van zichzelf zal laten zien , top dat hij het gewoon doet !!! Kim mag van mij wel anders praten , het lijkt alsof ze tegen kleine kinderen praat , denk toch echt dat er volwassenen kijken ;) , dat was eigenlijk het enige dat wat storend was , het decor is ook leuk , tussen de mensen in , zonder tribune , leuk !!! wens jullie heel veel succes om het jullie programma te laten worden !!!

      /   Reply  / 
  19. Annemarie

    Kim-Lian lijkt wel ontploft, wat is er met haar gebeurd? Ze heeft dat haar echt vreselijk zitten. Ze is ook helemaal opgeploft of ze zit onder de antidepressiva. Vreselijk wat is dat mens nep en overdreven. Van Dirk ben ik ook niet zo’n fan maar vond dat hij het goed doet. Jammer van dat T-shirt. Sandra helemaal top, ik had haar liever ergens bij Carlo teruggezien. Of dit programma bestaansrecht heeft, weet ik niet.

      /   Reply  / 
  20. Rolo

    3 over loop aapjes met een kopie van het rtl 4 wat sbs 80 procent altijd doet de laasten tijd gelukkig iets minder ik ga dit nooit kijken wel die rtl 4 nieuwen progamma dit in plaats komt of tijderlijk mvg

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>