SBS 6 niet verder met pilot-strategie Bureau Raampoort

bureau raampoortBegin dit jaar is Bureau Raampoort geïntroduceerd op SBS 6 met een dubbele pilot-aflevering. Op basis daarvan heeft de zender nu een volwaardig seizoen besteld van deze politieserie. Het is een strategie die ook is toegepast bij Gouden Bergen. Toch zal SBS 6 niet snel nog eens een nieuwe dramaserie op deze manier op het Nederlands publiek uittesten, vertelt programmadirecteur René Oosterman aan deze blog.

In de Verenigde Staten is het heel gebruikelijk, om via een proefaflevering een dramaserie in de markt te zetten. Je hebt daar zelfs een periode waarin veel nieuwe programma’s en series massaal op de buis worden geslingerd.

“Enerzijds is het ons goed bevallen”, zegt Oosterman. “Want je hebt dan data, je weet hoe de kijker de serie waardeert. Maar je moet zo’n productie daarna wel weer opstarten, opnieuw onder de aandacht brengen bij de kijker. Dat is toch dubbel werk. Nee, ik denk niet dat we dit nog eens doen.” Oosterman verklapt overigens dat begin 2016 een aantal nieuwe dramaseries wordt uitgezonden op zijn zender.

In de eerste aflevering van Bureau Raampoort wordt langs het water van het IJ het stoffelijk overschot van een doodgeschoten man gevonden. Het is onduidelijk of het lijk er ligt als boodschap naar rivaliserende criminelen, of dat de daders moesten vluchten voordat ze het konden lozen. Als Van Opperdoes en Holm later ook een lijk in de kofferbak van de auto van de vermoorde man vinden, wordt het raadsel nog groter. Een oude zaak van Van Opperdoes zou een oplossing kunnen bieden.

SBS 6 heeft zijn Nederlands drama dit seizoen verhuisd van de woensdag- naar de maandagavond, om de titels zo niet te hoeven onderbreken voor Champions League-voetbal. Dokter Tinus heeft onder die verschuiving niet geleden, zo blijkt uit de score van vorige week: 1,2 miljoen kijkers.

Bureau Raampoort, 21.25 uur, SBS 6

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “SBS 6 niet verder met pilot-strategie Bureau Raampoort

  1. Bureau Raampoort

    Vanavond zal de eerste uitzending van Bureau Raampoort van dit seizoen worden uitgezonden. Mooi want het waren twee goede afleveringen vorig jaar met de proef. Ook jammer dat SBS niet doorgaat met deze proeven, want zo komen toch de beter programma’s naar voren.

      /   Reply  / 
  2. Yvonne Hartkamp

    Is het al bekend wanneer er weer Bureau Raampoort op tv te zien is? Heb er zin in!#Fan😊

      /   Reply  / 
  3. Miranda

    Ja daar ben ik ook benieuwd naar. Komt er wel een nieuw seizoen? Ik kan niks vinden op het internet.

      /   Reply  / 
  4. Erik

    jah op zich heet deze serie het vrij goed gedaan toch? kwa kijkcijfers ligt het wel in de lijn met celblok h dus een tweede hele seizoen moet er toch nog minstens inzitten lijkt me.

      /   Reply  / 
  5. Vincent

    Te weinig Nederlandse series zoals baantjer, bureau raampoort. Misschien eens buro in Rotterdam of Utrecht?

    Ik vond het zeker leuk en herkenbaar om daarvoor een avondje tv voor uit te trekken.

    Ik kijk weinig tv, omdat programma’s te veel op elkaar lijken en men van gekkigheid gewoon niet meer weet wat ze wel uit moeten zenden.

    Deze series maar verhuizen naar publieke omroep?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>