SBS-zenderbaas René Oosterman moet veld ruimen

rene oosterman-1René Oosterman legt zijn functie als zenderbaas van SBS 6 neer. “Aanleiding hiervoor is de veranderde invulling van deze positie”, meldt SBS in een persbericht. SBS-directeur Peter Lubbers neemt de taken voorlopig waar, tot een opvolger is gevonden. Het besluit van Oosterman volgt daags na het annuleren van de dure vrijdagavondshow Mindmasters Live.
“Als zendermanager zit je op een bijzondere plek waar ik met veel plezier op terugkijk. Het waren soms turbulente tijden maar het afgelopen halfjaar is met de groei de rust bij SBS6 wel teruggekeerd”, aldus René Oosterman.

Peter Lubbers: “René heeft zich de afgelopen jaren in bijzonder competitieve omstandigheden enorm ingezet voor SBS6. Ik wil René dan ook heel erg bedanken voor zijn bijdrage van de afgelopen jaren en wens hem succes met zijn volgende stap.”

SBS 6 is inderdaad in rustiger vaarwater terechtgekomen, en heeft titels in zijn portefeuille waar de zender verder mee kan bouwen. Denk aan Dokter Tinus, Danni Lowinski, VT Wonen, Bonje met de Buren, Utopia en Lekker Nederlands. Toch blijft het moeilijk voor SBS om groot amusement en primetime reality met succes neer te zetten, waar meerdere seizoenen van geprogrammeerd kunnen worden. Titels als Beat It, Popster of Waarom Wachten scoorden weliswaar niet slecht, maar onvoldoende om een vervolg te rechtvaardigen. Mindmasters Live, De Grote Herkansing en veel programma’s met Kim-Lian van der Meij en Jochem van Gelder flopten.

1 Reacties // Reageer

One thought on “SBS-zenderbaas René Oosterman moet veld ruimen

  1. Martijnjdd

    Kitsch of kassa, Celblok H en de Lijfshow scoorden ook prima voor SBS. Hetzelfde geldt voor de programma’s van Alberto Stegeman en Kees van der Spek.
    Peter R. de Vries’ programma over internetpesters vind ik ook een typisch SBS-zondagavond-programma.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>