SBS’ Pubquiz: Zullen we een spelletje doen?

nick simon kim-lian zullen-we-een-spelletje-doenTv-spelletjes bestaan al sinds het medium is uitgevonden en SBS 6 zet vanavond een nieuwe titel in de markt: Zullen we een spelletje doen? Nick & Simon strijden hierin tegen elkaar onder leiding van Kim-Lian van der Meij. “Het is niet pretentieus, maar leuk in een pubquiz-achtige setting waarbij het publiek kans maakt op rondjes bier en worst”, aldus Nick.

Het Volendamse duo is gek op spelletjes en onderling zijn ze ook nog eens heel competitief. Dat zijn ingrediënten voor een tv-show, zo is in het verleden al gebleken bij het Tros-programma Nick Tegen Simon, toen nog met Katja Schuurman als spelleider. Nick tegen BN/De Stem: “Aan hotelbars hebben Simon en ik heel wat kaartspellen gedaan en op mijn telefoon staan apps van Trivia Crack en De Slimste Mens. In de vriendenkring spelen we regelmatig het gezelschapsspel Thirty Seconds. Ja, ik durf mezelf wel een liefhebber te noemen.”

Wie de slimste van de twee is? Nick, denkt Simon. “We noemen Nick ook wel Nickipedia, zo veel feitjes weet hij. En dat is ontzettend handig met zo’n spelletje”, vertelt hij aan Televizier. Waarop Nick hem aanvult: “Maar ik weet weer heel weinig van sport en film en in sommige dingen ben ik zelfs extreem dom.”

Nick & Simon zijn de afgelopen weken op de vrijdagavond geen gouden formule gebleken, want Lekker Nederlands heeft beneden doelstelling gescoord. Nu heeft ook Kim-Lian een reeks flops op haar naam staan, waardoor Zullen we een spellletje doen al met 2-0 achterstaat. Helemaal als je bedenkt dat de SBS-show het moet opnemen tegen Holland’s Got Talent. Het wordt morgenochtend spannend als de kijkcijfers verschijnen.

Zullen we een spelletje doen, 20.30 uur, SBS 6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>