Kim-Lian geniet van spektakelshow Ninja Warrior

Eindelijk gaat Ninja Warrior in Nederland van start. Al bijna een jaar geleden is duidelijk geworden dat SBS de strijd om de uitzendrechten heeft gewonnen, na een lange aanloop is vanavond de eerste aflevering te zien. Opvallend genoeg niet op vrijdag of zaterdag, de weekenddagen waar doorgaans groot amusement is te zien. SBS 6 buigt nog even voor de concurrentie van RTL 4 en NPO1 – die deze dagen uitstekend scoren – en ziet juist kansen op de donderdagavond. Kim-Lian van der Meij en Dennis van der Geest vormen het presentatieduo.

Kandidaten in Ninja Warrior leggen een parcours af over een uitdagende stormbaan. Eentje ingewikkelder dan bij Wipe-Out of vroeger de Staatsloterijshow. De waaghalzen moeten zich als een ware ninja kunnen begeven om de eindstreep te halen. Ongetraind van start gaan is zinloos; binnen de kortste keren lig je er af. Slagen bij Ninja Warrior komt aan op een combinatie van spieren, ijzersterke conditie, behendigheid, lef, stalen zenuwen en een beetje geluk.

Ninja Warrior is al in 165 landen te zien en Kim-Lian heeft wel een idee waarom de formule zo aanslaat. “Allerlei soorten mensen doen mee: van groenteboer tot paaldanseres, van sportleraar tot de juf die voor de klas staat. De deelnemers zijn heel verschillend. Daarnaast is iedereen tegenwoordig bezig met gezond leven en fit zijn. De een doet aan crossfit de ander aan mud races en obstacle runs. Ik denk dat hier het succes ligt van dit programma.”

Kim-Lian heeft een flink aantal programma’s op rij gepresenteerd die niet het gedroomde succes zijn geworden, zoals Thuis op Zondag, Mindmasters Live, De Grote Herkansing, Popster en Het Geheim van een Goed Huwelijk. Toch mag ze met SBS-nieuwkomer Dennis zo’n grote show presenteren. Ze vertelt aan Televizier: “Ik vind het knap hoe Dennis het doet. Voor hem is dit zijn eerste grote show. Misschien komt het door zijn sportervaring, maar Dennis blijft dicht bij zichzelf en is heel nuchter. Hij doet het heel leuk met de kandidaten, want hij begrijpt natuurlijk als geen ander wat het is om onder druk te moeten presteren als sportman of –vrouw. Ikzelf vind het heerlijk om dit programma te presenteren. Ik houd van grote shows, publiek dat aanwezig is en mensen die uitgedaagd worden.”

Ninja Warrior, 20.30 uur, SBS 6

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kim-Lian geniet van spektakelshow Ninja Warrior

  1. Chiel

    Lijkt me toch vrij saai als het iedere week dezelfde baan is…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>