SBS 6 heeft nieuwe Dokter Tinus in de maak: 800 Woorden

SBS 6 komt volgend jaar met een nieuwe Nederlandse dramaserie: 800 Woorden. “We hopen dat dit een tweede Dokter Tinus wordt”, zegt zenderbaas Karin de Groot in de Telegraaf. Hoofdrollen zijn er voor Daniël Boissevain, Hanna Verboom, Nyncke Beekhuyzen, Tamara Brinkman en Bracha van Doesburg. 800 Woorden is een Nederlandse bewerking van de Australische successerie 800 Words.

 

800 Woorden is volgens de zender een hartverwarmende en komische dramaserie over columnist Sjors de Vries die na de dood van zijn vrouw het roer drastisch omgooit. Met zijn tienerkinderen verhuist hij van het drukke Amsterdam naar een afgelegen kustdorp…

Iedereen behalve Sjors zelf vindt het een impulsief, gehaast en ondoordacht besluit, zeker als blijkt dat het gekochte huis in een bouwval is veranderd, en de opslagplaats waar zijn hele boedel in staat, in vlammen opgaat. Als de dorpelingen er achter komen dat hij columnist is die voor een grote krant zijn mening niet onder stoelen of banken steekt, is Sjors onbedoeld het middelpunt van belangstelling. Ook van de single vrouwen in het van de buitenwereld afgesloten dorp…

Karin de Groot in De Telegraaf: “Sjors’ column mag nooit langer zijn dan 800 woorden en daardoor vallen er wel eens wat nuances weg. Daarmee jaagt hij regelmatig de dorpsbewoners tegen zich in het harnas, en ook zijn kinderen. Maar het is nooit zo ernstig dat het tot vreselijke ruzies leidt.”

800 Woorden wordt geproduceerd door IDTV en moet vanaf februari 2018 te zien zijn.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>