Dode domino-mus wordt olifant

Heel goed nieuws vanuit Friesland. Verschillende instanties grijpen in na het illegaal doodschieten van de mus gisteren in de Frisian Expo Center, waar vrijdag Domino Day plaatsvindt. Omdat de mus een beschermde diersoort is, had er een vergunning moeten zijn voor de moord.

Het onschuldige musje is gisteren de zaal binnengevlogen en probeerde eigenhandig het wereldrecord te verbeteren. De schade bleef beperkt tot het omvallen van 23.000 stenen. Nadat de ongediertebestrijding het beestje niet kon vangen, is het met een luchtbuks om het leven gebracht.

Zappen.blog.nl riep gisteren al op om de uitzending van vrijdag te boycotten voor dit onnodige en gruwelijke dierenleed. In Friesland lijkt deze oproep gehoor te krijgen; de plaatselijke dierenbescherming en de provincie hebben de zaak in onderzoek.

Endemol, dat de televisie-uitzending van Domino Day voor SBS6
produceert, heeft rond het FEC inmiddels extra
veiligheidsmaatregelen genomen. Onder meer omdat radio-dj Ruud de
Wild een beloning van 3000 euro heeft uitgeloofd voor degene die de
steentjes voor de recordpoging omgooit. Wat die maatregelen precies
inhouden, wil een zegsman van Endemol niet zeggen.

Dales, de burgemeester van Leeuwarden zegt geen extra politiemacht in te willen zetten: ‘Ik begrijp de gevoelens van medeleven met de mus. Ik houd ook van vogels, maar het zou absurd zijn om hier politie-inzet voor vrij te maken. We hebben in Leeuwarden wel andere prioriteiten.’ De burgemeester heeft districtschef Van Hoeven van zijn opvatting op de hoogte gebracht.

Laten we hopen dat de dominobouwers hier niet ongeschonden mee weg komen!!

Lees ook:
- Domino Debacle dreigt voor Endemol
- Gruwelijk dierenleed bij Domino Day
- Paul de Leeuw neemt waardig afscheid van Domino-mus
- Het verdwenen Domino Day-bericht

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “Dode domino-mus wordt olifant

  1. eline

    hoOOiii
    ik vind het super lullig voor dat beest
    moeten ze de ramen maar dicht doen.
    ik vind dat die gene die hem dood heeft geschoten. een dikke boete krijgt.
    dat arme musje vlauw ik vind het zielig.
    het is hun eigen schuld en dan zetten ze het maar weer overend. de man die heeft neer geschoten moet op tv komen van mij ik vind het schande

      /   Reply  / 
  2. dooie mus

    tjonge wat een ophef om een mus ,het lijkt hier onderhand Amerika wel .ik vind het een trieste vertoning, er gebeuren veel ergere dingen .
    mussen zat.

      /   Reply  / 
  3. Alex

    hah nerds, wat een drama niet een mus kapot geschoten

      /   Reply  / 
  4. WHAHA

    willen we nou een domino record ofnie:S

      /   Reply  / 
  5. Bert

    Duiven en andere vogels worden dagelijks vergiftigd door toeristen.

    Ieder stukje patat die aan een vogel wordt gevoerd is vergif voor dat beestje en daar klaagt niemand over, anders raken we onze toeristen kwijt.

    Dagelijks wordt het trein verkeer verstoord door malloten waarom gaan jullie niet de straat op om dat soort lui achter tralies te laten zetten.

    Vrouw met hondje op straat aangevallen, houden jullie daar ook een stille toch voor.

    Op schiphol moeten ze voorkomen dat vogels in de motoren van vliegtuigen terecht komen, als dat (vogel) slachtoffers oplevert, gaan we toch ook niet demonstreren.

    Domino day is een miljoenen projekt, dus is het toch logisch dat je dat niet kan laten verstoren door een musje.

    Boodschap aan allen, die domino day willen boycotten;
    als er nu een mug in je kamer komt, laat je die dan ook in leven.
    Wat dacht je van al die baccillen in je mond, als je alcohol drinkt, worden die ook gedood. Dus mogen julle geen alcohol meer drinken. Durf je consequent te zijn, en die mug in leven te laten? (als tie prikt doet tie je pijn, maar die mug heeft net zo veel recht op leven als die mus. snappie?

      /   Reply  / 
  6. echt triest dit

    Ik schaam me echt,, wat moete ze in België, Duitsland enz wel nie denken.. vind dit echt te zielig voor woorden… Wat maakt één mus nou uit. Schiet een mus kapot haal de de voorpagina van elke krant schiet je een gast neer staat t ergens in een hoekje
    mensen k wist niet dat NL er zo erg aan toe was.

      /   Reply  / 
  7. Daniel

    Wat een onzin over 1 musje! Ik heb meer medeleven met de bouwers waarvan dagen werk verloren is gegaan!!!

      /   Reply  / 
  8. Patrick

    Het gaat toch echt te ver hier in NL. Er worden zelfs mussen doodgeschoten omdat ze ons toch niet begrijpen en kunnen verweren. Waar gaat dit heen?…De mus is albijna nergens meer in NL te zien, hij staat op uitsterven en dan helpt één of andere debiel hier ook nog aan mee. Deze is duidelijk niet lid van het WNF.. hah dat hoeft natuurlijk ook weer niet, maar het is absurd dat voor zo’n knullige recordpoging wat nergens op slaat, een mus word doodgeschoten wat nergens op slaat. Wat zou er gebeuren als we diegenens huisdieren ff overhoop gaan knallen?.. Zou toch een feesie worden ofniet?..onee hij gaat het zeker erg vinden, naja dan plaatsen we maar grote dominostenen in zijn huis en een mus..

      /   Reply  / 
  9. charlotte uit België

    Eerst en vooral wil ik jullie melden dat jullie beter op taalcursus zouden gaan in plaats van over een mus een drama te maken. Nog nooit zoveel fouten op één site gezien (Vandaar wij steeds winnen met tien voor taal)
    De mus, jammer van het beestje, laten we een nationale rouwdag houden…Laten we wagens in de fik gaan steken om ons ongenoegen te uiten.Eén ding is zeker, hoe meer jullie lullen, hoe meer reclame voor de makers van Dominoday.

      /   Reply  / 
  10. kiwi

    vin nergens op slaan kan tog wel het is geld voor het goede doel dus is het niet al te erg
    andere arme kinderen krijgen er hulp mee met elk steentje dat word omgegooid dus is het wel goed voor de 3e wereldlanden:D:D

      /   Reply  / 
  11. Pludefax

    Dag Charlotte uit België,

    Mag ik jou wijzen op de “dat” tussen “Vandaar” en “wij” in je tekst? De V dient overigens met kleine letter te worden getypt, en achter jouw ‘haakje sluiten’ zou ik een punt plaatsen.

    En noem mij een muggenzifter, maar het ontbreken van een spatie na de punt achter jouw “rouwdag houden…” zin, irriteert mij mateloos.

    Met vriendelijk groet,

    P.L.U. de Fax

      /   Reply  / 
  12. Snuitje Modem

    Meesterlijke reactie Plu!

      /   Reply  / 
  13. ineke

    Arme mensen??? Wat nou? Misschien zouden die mensen hun dag beter kunnen besteden door naar Pakistan te gaan en de arme mensen daar te helpen of door vrijwilliger te worden van de dierenbescherming, want daar is altijd genoeg werk te doen. Iets NUTTIGS!!! Niet stomme steentjes rechtop zetten. Wie boeit zoiets nou?? Een levend wezen ombrengen omwille van entertainment, dat vind ik echt ziek.

      /   Reply  / 
  14. Hendrik

    Waarom maken ze hier zown drama van elke dag sterven er kinderen in Afrika van de honger en de aids en dagelijks vinden ook in ons eigen land de meest afschuwelijke moorden plaats. Waar staat dat i nde krant? Dat eerte bijna neregens! Dat tweede? mwah als t nog in de krant kan dan komt het er in anders niet.
    Sorry hoor maar ik denk dat nederland geen oog meer heeft voor zaken die er echt toe doen. En ja idd zielig voor dat musje en ja domino d-day is best dom,maar kom op zeg er zijn wel meer musse in Nederland! En net wat iemand al zei:Als er een mug op je been zit of door je kamer zweeft dan maak je m toch ook af? En nu kappe met al die onzin tsjonge jonge jonge…

      /   Reply  / 
  15. Snappie

    Lofty’s: luchtig van binnen, krokant van buiten

      /   Reply  / 
  16. scelke

    zielig voor de mus
    hij snapt het nog niet ik vind het zielig wie stemt daar voor geef dan een reactie

      /   Reply  / 
  17. melanie

    ik ben het met je eens schelke

      /   Reply  / 
  18. loesje

    er zijn wel erg veel dominostenen blij gemaakt met een dode mus.
    tjongejonge wat een ophef om iets waar toch geen andere oplossing voor was,nederland word wakker!

      /   Reply  / 
  19. wensis

    ik vind et een sneuje zaak..
    mense doen nu wel net of het alleen een musje is..

    dat is het niet..
    want word een van je vrienden familie dood geschote piepe ze allemaal..
    maar is het een musje dan is het ach er zijn er genoeg..

    ik vind ook da het voor het musje meer betekenis mag geven..
    tis tenslote net als ons wij mense ook een diersoort..

    en die heeft net zoveel recht op leven als wij.. en omdat een paar zielige knape het zo erg vonde om die 23000 steentjes ff trug te zette moeste ze em meteen neer schiete.. omdat ze schijnbaar polio in hun hande om da beestje te pakke..

    boycot die zooi maar.. mij een zorg dat heele record..

    dat noem ik pas sneuje mense over een paar stene een leventje beindige..

    klinkt als een persoon/mens die word dood geschote omdat die wilde overleven…

    kk toch op met die heele dominoday leuk programma tot da eene musje..

      /   Reply  / 
  20. T-Me

    Hah!!!!!!! Tis maar een kk kutmus en als i bij jou in je huis zit en hij sloopt voor 1000 euro aan spulle dan schiet je em ook af!!! Ze hebben te maken met sponsoren enzo en er is veel geld ingestoken dus afschieten maar!!!

    Domino is vet!!!! En als je zo om mussen geeft, koop dan godverdomme een parkiet ofzo maar zeik niet op degene die er niets om geven!!!!

    Tom

      /   Reply  / 
  21. Magali

    Wat een gezeur allemaal, ik las dat die mus ze al dagenlang aan het treiteren was. Bovendien, ik denk dat iedereen dat beest zou willen vermoorden als hij je werk vernield, waar je al daaagen lang mee bezig bent! Hier zijn het toevallig dominosteentjes, maar iedereen heeft zijn eigen hobby.

      /   Reply  / 
  22. Tim Metz

    Van uw misdaadverslaggever, Tim Metz:

    Niet alleen Neerlands mussen-populatie blijkt in gevaar, ook onze speurneuzen worden met uitsterven bedreigd. Het lijkt bij niemand te zijn opgekomen dat hier misschien wel sprake is van meer dan een ordinaire liquidatie. In alle begrijpelijke commotie heeft niemand de moeite genomen om de bron van al deze opschudding te onderzoeken. Was het niet SBS Shownieuws dat als eerste berichtte van “een dodelijk slachtoffer tijdens de voorbereiding van Domino Day”? Is het niet datzelfde SBS dat van dit evenement exclusief verslag doet? En is het niet wederom SBS dat verantwoordelijk is voor de voorbereidingen van deze zenuwslopende record-poging? Volgens onze welingelichte bronnen kunnen al deze vragen met een volmondig “ja” beantwoord worden. Zou dit dus betekenen dat de SBS-redactie wordt bevolkt door een stel ezels? Konden zij niet voorzien dat dierenvrienden van heinde en ver op hun achterste poten zouden gaan staan wanneer bekend werd dat op hun bevel een mus was vermoord? Hadden ze dit niet beter in de doofpot kunnen stoppen? Er zijn in dit land immers mensen voor minder omgelegd. Ik denk dus dat we hier te maken hebben met een ouderwetse publiciteitsstunt. Dit zou echter impliceren dat het hele tragische voorval met voorbedachte rade door SBS is opgezet en alle betrokken partijen dus vantevoren op de hoogte waren van hun rol in dit duivelse complot. Mus Maarten wist dus dat hij hier in Leeuwarden aan zijn einde zou komen, maar welke autochtone mus zou zijn leven geven voor een paar dominosteentjes? Was de dode mus die ons werd voorgehouden op de beelden van Shownieuws dus wel de echte Maarten? Kon dit geen religiues fanatist zijn die door SBS gouden bergen in het vooruitzicht was gesteld voor na zijn martelaarsdood? Wat simpel speurwerk leidde ons al snel naar een van het dak gevallen mus uit Spanje zonder vaste woon- of verblijfplaats. Na een barre tocht kwam hij vorige week zaterdag op de boot van Sinterklaas illegaal ons land binnen, alwaar hij werd opgepikt door een “toevallig” aanwezige camera-ploeg van SBS. Met niks te verliezen was deze verstekeling een makkelijke prooi voor de prachtige beloftes van de commerciele zender. De afloop hiervan is u inmiddels allen bekend. Rest ons nog de vraag: wat is er gebeurd met de echte Maarten, van wie sinds de bewuste dag natuurlijk elk spoor ontbreekt. Het antwoord hierop is niet minder bizar dan de rest van deze affaire, want hiermee lijkt ook een andere mythe op waarheid te berusten. Er zijn de afgelopen dagen namelijk diverse meldingen binnengekomen van mensen die menen Elvis gezien te hebben in Zuid-Amerika, vergezeld van een grijsbruin vogeltje. Zeker zullen we het dus nooit weten, maar mijn conclusie is dat Maarten lekker op het strand ligt in Brazilie, op kosten van SBS6. Heeft die domme mus het toch mooi beter bekeken dan wij hier in dit koude kikkerlandje!

    Tim Metz – Amsterdam

      /   Reply  / 
  23. Pludefax

    Wat is de link met Al Quaida denk jij, Tim?

      /   Reply  / 
  24. jan Jansen

    Laat maar eens kijken naar de mensen die ze elke dag dood dat is schandalig maar niet die dooie mus die zijn er nog genoeg afz jan

      /   Reply  / 
  25. marc mispelblom beyer

    wat een piep mus alleen hij piept niet meerhahaah jaha ik ben marc en homo en ik houd van duplo wand legostenen slik ik door……. hahahaha

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>