Domino Debacle dreigt voor Endemol

De aanleiding voor Operatie StampDomino Day zou dit jaar wel eens de boeken in kunnen gaan als Domino Debacle voor Endemol dit jaar. De zogeheten Operatie Stamp van weblog Geenstijl neemt steeds serieuzer vormen aan. Doel van de operatie: de dominosteentjes voor vrijdagavond omgooien, zodat de tv-registratie van het spektakel uitloopt op een flop. Wanneer dat lukt, heeft Endemol echt een serieus probleem.


Want laten we wel wezen: geen vallende dominosteentjes, geen televisie-uitzending. Daarmee zijn niet die twee miljoen Nederlandse kijkers gedupeerd, maar miljoenen kijkers wereldwijd. Endemol heeft de registratie aan tientallen landen verkocht. In veel landen is het een kijkcijferhit, de reclameblokjes zijn allemaal al verkocht. Wanneer Endemol vrijdagavond geen spektakel kan bieden, levert dat waarschijnlijk talloze schadeclaims op.

De aanleiding voor de ophef cq Operatie Stamp is een mus, die maandag de domino-zaal in Leeuwarden invloog. Eigenvleugelig bracht het vogeltje 23.000 steentjes tot vallen. De bouwers wilden niet het risico lopen meer schade te ondervinden van de gevleugelde vriend, en schakelden de ongediertebestrijding in. Deze maakte met een luchtbuks korte metten met de vogel. Dat schoot veel mensen en instanties in het verkeerde keelgat.

Het is natuurlijk een blunder van jewelste dat Endemol naar buiten brengt dat de vogel is vermoord. Het bericht had ook naar buiten gebracht kunnen worden zonder de dood van het beestje.

Voor Endemol trouwens de tweede blunder in korte tijd; dit weekend raakte de producent in opspraak door een studioverbod voor Gordon.

Zie ook:
- Gruwelijk dierenleed bij Domino Day
- Dode mus wordt olifant
- Paul de Leeuw neemt waardig afscheid van Domino-mus
- Het verdwenen Domino Day-bericht

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Domino Debacle dreigt voor Endemol

  1. Theo Aarts

    Op zich is het een prestatie zo’n record poging. Het is een utopie te geloven dat voor zoiets geen offers gebracht hoeven te worden. Alleen al het feit om zoveel plastic steentjes te produceren of het grote gebouw met al zijn dubieuze materialen. Indirect waren de offers veel groter dan alleen 1 dode mus. Het is echter wel een feit dat deze mus, zonder dat hij het wist, een fatale grens passeerde. Een grens die ook ieder veldmuisje of rat regelmatig passeert en het meestal met de dood moet bekopen, ook in mijn huis. Ja, een vogel probeer ik normaal levend uit mijn huis te verjagen. In dit geval was dat moeilijk. Ik ben trots op het musje dat het heeft aangetoond hoe kortzichtig wij allen zijn, waarom hebben we een duidelijk beeld nodig om te zien wat wij aanrichten? Waarom is het niet genoeg te weten dat alle dingen die wij creëren en dagelijks gebruiken vele, vele offers vragen. Het musje was op de verkeerde plaats op het verkeerde moment, net als de slachtoffers tijdens de brand onlangs op Schiphol.

      /   Reply  / 
  2. Marieke

    Weet je wat ik niet begrijp? Dat ze het risico hebben genomen om het musje met een luchtbuks dood te schieten. De geluidstrillingen die hierbij vrijkomen hadden het werk van het musje wel eens af kunnen maken. En dat lijkt mij nu net niet de bedoeling!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>