Aanval SBS in vooravond: dagelijks drama

SBS logoSBS heeft opnieuw een detail prijsgegeven van de slag die het voorbereid in de vooravond. De zender is niet helemaal tevreden over dit gedeelte van de programmering. Momenteel zijn Actienieuws en Shownieuws vaste waarden, maar SBS wil nog een programma dat de kijker verleidt om te blijven hangen tot 20.30 uur, prime time. En dat gaat er komen in de vorm van een dagelijkse dramaserie. Vanaf medio volgend jaar te zien. SBS heeft daarvoor gekozen door het succes van recente dramaseries als Evelien.
SBS heeft Willem Zijlstra aangetrokken om de dramaserie te ontwikkelen. Hij komt bij Endemol vandaan, waar hij series als Baantjer, Evelien en Gooische Vrouwen maakte. SBS-programmadirecteur Eric van Stade: "Het succes van de Net5-serie Evelien laat zien dat er
absoluut een markt is voor nieuwe initiatieven. De ontwikkeling van een
nieuwe dramaserie voor SBS6 is bij Zijlstra in goede
handen."

SBS en Zijlstra benadrukken dat het hier niet om een soap gaat, het soort programma waarmee RTL, BNN en Talpa kijkers op zich af laten stemmen in de vooravond.

Een dagelijkse dramaserie kennen we nog niet op de Nederlandse televisie. RTL heeft het ooit min of meer geprobeerd met Westenwind, dat aanvankelijk drie keer per week werd uitgezonden. Dat programma was succesvol maar stopte na zeven seizoenen (vijf kalenderjaren). Het probleem van drama is dat het erg duur schijnt te zijn. Welke constructie zal SBS hebben bedacht om het toch betaalbaar te houden?

Zie ook:
- SBS beraadt zich op aanval in televisie-vooravond-oorlog
- Gelukkig niet gelukkige Evelien mag nog een seizoen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Aanval SBS in vooravond: dagelijks drama

  1. Valentein

    tis altijd al drama geweest!

      /   Reply  / 
  2. .

    Dat vraag ik mij ook tenzeerste af. Het is namelijk niet geheel onbekend dat SBS dit jaar…ALWEEEEEEEEEEEEEER zal moeten bezuinigen.

      /   Reply  / 
  3. .

    Was het trouwens niet makkelijker geweest simpelweg ONM overtenemen ?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>