‘Mensen zullen zeggen: was daar al die heisa voor nodig?’

Ruim een maand geleden bracht de Volkskrant het nieuws dat SBS 6 met een datingshow voor verminkte mensen kwam. Nog voor er ook maar een minuut was uitgezonden, viel in veel media het woord freakshow of werd er schande van gesproken. Presentatrice Maureen de Toit werd juist enthousiast door het bericht. "Ik sms'te meteen de programmaleider, dat dit echt iets voor mij zou zijn. Een dag later werd ik uitgenodigd voor een gesprek", vertelde ze gisteren in De Wereld Draait Door. Vanavond is de eerste aflevering, waarin de singles worden voorgesteld. "Mensen zullen na afloop zeggen: was daar nou al die heisa voor nodig?"

SBS 6 heeft zo veel mogelijk geheim proberen te houden wie de kandidaten zijn. In televisie-interviews of commercials worden nauwelijks beelden getoond, hooguit een kruk, stompje of een hand met drie vingers. Geen gezichten. De kijker krijgt vanavond pas de première daarvan.

Na het voorstellen verdwijnt het programma weer een aantal weken van de buis. Geïnteresseerden kunnen dan reageren, vervolgens worden de eerste kennismakingen gefilmd en gemonteerd. In het voorjaar keert Maureen dan weer terug om te zien wie de verminkte mensen gaan kiezen.

Doel is natuurlijk om de singles te koppelen. Door te laten zien dat ze misschien een uiterlijke afwijking hebben, maar van binnen net zo zijn als de meeste mensen. Door een kwetsbare of aantrekkelijke kant te tonen die kijkers in de pen doet klimmen. We wachten het af.

Liefde of het Tweede Gezicht, 21.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Datingshow voor verminkte mensen op SBS 6

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘Mensen zullen zeggen: was daar al die heisa voor nodig?’

  1. Radboud

    Schoenmaker blijft bij je leest. Ik snap niet dat deze kwetsbare groep hun ziel en zaligheid bij de makers van sensatietelevisie neerleggen. De KRO heeft een prachtige serie gemaakt met Boer zoekt vrouw. Deze serie is terecht beloond met hoge kijkcijfers. Integer, boeiend en voor de boer een echte zoektocht naar een partner. Natuurlijk blijven er maar een paar stellen bij elkaar. Een beetje relatiebemiddelingsbureau had veel meer succes gehad. Maar daar gaat het de KRO niet om. En SBS natuurlijk helemaal niet. Dat wordt echt een ramp. Ik hou mijn hart vast voor de deelnemers!

      /   Reply  / 
  2. michel

    ik heb het zelf niet gezien gisteren hoor maar, ik zie dat jou mening hier al om 18.45u stond terwijl het programma pas om half 9 begon.

      /   Reply  / 
  3. Radboud

    Klopt Michel, Ik schrijf toch niet dat ik het programma gezien heb. Ik heb er trouwens gisteren maar heel even naar kunnen kijken. En ik was aangenaam verrast door de integere houding van Maureen du Toit. Maar nog hou ik mijn hart vast. Wat gebeurt er als de kijkcijfers tegenvallen? Wat gebeurt er als er onvoldoende reacties zijn? Hoe worden de reacties überhaupt gescreend? Heeft die psychologe enige ervaring met relatiebemiddeling?

    En er blijft natuurlijk staan dat ik het vreemd vind dat mensen hun ziel en zalig neerleggen bij een TV-zender die bekend staat om zijn sensatieprogramma’s.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>