Wat is de truc van de belspelletjes bij SBS 6?

Hoewel belspelletjes een makkelijk doelwit van leedvermaak zijn (getuige de vele fragmenten in De TV Draait Door) blijven ze mij toch ook fascineren. Sinds de aangescherpte wetgeving zijn de belspellen in veel gevallen drastisch verandert. Niet langer hoeven we te raden welk woord er schuilgaat achter vli.gt.ig maar zijn er spellen met bijvoorbeeld meerdere goede antwoorden. Spellen die dus ook meerdere kandidaten trekken. Alleen vraag ik me af, hoe die lui toch in de studio komen.

Maak een woord van deze twaalf letters of noem een automerk of noem een verschil tussen man en vrouw. De vraag kent misschien wel 1000 antwoordmogelijkheden, SBS selecteerde er twaalf. Aan die twaalf antwoorden is elk een geldprijs verbonden, uiteenlopen van 100 tot 15.000 euro. De kleinere prijzen zijn 'gegarandeerd', de grotere met jackpot waardoor je in de praktijk alsnog een kleine prijs wint.

Die presentatoren zijn weer erg vindingrijk. "Het begint al laat te worden, we zitten nu echt met een klein clubje te kijken." "Twee uur is echt een breekpunt waarop mensen gaan slapen." Of: "Ik heb Anita al drie keer in de uitzending gehad en Tom twee keer. Als zij zo vaak kunnen, kun jij minstens een keer."

Een paar keer heb ik me er toe laten verleiden om te bellen met een antwoord. Niet dat ik ondanks die 'snelle lijn' in de studio kwam. Eén keer is het me gelukt om in de wachtrij te komen voor de studio. Het gebruikelijke vijf-seconden-bandje duurde opeens wel erg lang. "Je bent geplaatst in de wachtrij, we gaan kijken of we je kunnen doorverbinden met de studio …..", waarna een stilte dus volgde. En opnieuw kwam die boodschap met stilte er achteraan. Nog een keer herhaalde dat tafereel zich totdat de computerstem kwam met de boodschap: "We hebben iemand anders geselecteerd, probeer het nog een keer." Dat gaf wel een katerig gevoel.

Hoe doen die mensen dat toch, die elke avond minstens zes keer de studio inkomen. Bellen zij 1000 keer, is er een bepaald moment dat gunstig is, kun je de lijn beïnvloeden door op een knop te drukken of hebben zij gewoon vette mazzel?

Hoe dan ook: de belspelletjes waren vroeger tenenkrommend om naar te kijken. Nu is het nog steeds geen awardwinning televisie, maar op zich nog onderhoudend als je je bedenkt dat er op de andere zenders helemaal niks is te zien. En toch lijkt het me gaaf om ook een keer in de studio te komen. Iemand een tip?

Zie ook:
- De nieuwe, sneaky belspelletjes van SBS
- SBS haalt beldiva Christine van der Horst binnen

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Wat is de truc van de belspelletjes bij SBS 6?

  1. Chiel

    Niet bellen, lijkt me een hele goede tip :)

    Die Jackpot prijzen zijn zowiezo onzin, alof iemand 4 cijfers goed weet te raden :?

      /   Reply  / 
  2. Tralala

    Wat ze in België kunnen [http://nl.youtube.com/user/SpelAntwoorden] ,zullen ze in Nederland ook niet laten.

      /   Reply  / 
  3. Utop

    Een paar kandidaten wordt (aan de hand van hun telefoonnummer) extra vaak doorverbonden, zodat het lijkt of er weinig mensen kijken/bellen.

      /   Reply  / 
  4. Joost

    Die oplossing van Utop lijkt me het meeste voor de hand te liggen.

      /   Reply  / 
  5. Anoniem

    Er wordt altijd gezegt ‘de computer heeft iemand geselecteerd’ of ‘de computer gaat nu iemand doorverbinden’, maar het is gewoon een persoon die op willekeurige (doch geplande) tijden op een knopje drukt en bellers doorlaat. En ja, dit doen ze ook op telefoonnummer.

      /   Reply  / 
  6. Bondom

    De truc is dat er geen van de bellers ooit in de studio komen. De bellers die zogenaamd wel in de studio komen zijn gewoon betaalde SBS 6 medewerkers die de schijn hoog moeten houden dat er wat te winnen valt. Het is puur geldklopperij gebaseerd op hebzucht.

      /   Reply  / 
  7. bjorn

    de oplossing is simpel geen belspelletjes meer

      /   Reply  / 
  8. michel

    en dat je die code raad is net zoveel kans als dat je op straat een pinpas vind. gaat pinnen en je hebt de juiste pincode

      /   Reply  / 
  9. WJ

    Dat de spelletjes vroeger tenenkrommend waren klopt, maar dat ze nu ‘onderhoudend’ zijn? Ga toch weg! Ze zijn nog even treurug en tenenkrommend als altijd. En het enige advies is inderdaad: niet meedoen! De kans dat je de jackpot wint door zo’n 4-cijferige code te raden is precies 1 op de 10.000…! (100x100x100x100). En als er niks anders op TV is: kijk naar TMF, of naar CNN, ga een boek lezen, of ga gewoon slapen…

      /   Reply  / 
  10. WJ

    herstel: 10x10x10x10 (niet 100x100x100x100)..!

      /   Reply  / 
  11. Chiel

    Ik snap nooit dat mensen ‘er is niks op tv’ zeggen. iedereen heeft toch een videorecoreder, en heel veel selfs een hd recorder. Er zijn wel eens avonden dat er meer tegelijk op tv; openemen. En dan hebben we nog films en series op dvd’s… en hij kan uit! :)

    Ik ga die onzin echt niet kijken omdat er ‘niks op is’

      /   Reply  / 
  12. Dennis

    Zo moeilijk is het niet om in de studio te komen. Kwestie van gewoon bellen.
    Ik doe ook wel eens mee op de zaterdag avonden, an jah bel misschien wel eens 30x maar ben dan wel 1x doorgeschakeld geweest naar de studio. Dus naar mijn idee worden er toch willekeurige mensen doorgestuurd naar de studio. Ik zit toch ook maar thuis wat te bellen en kom er door.

      /   Reply  / 
  13. Chiel

    30 keer bellen; 24 euro… Voor een prijsje van E 100. Dat is de moeite toch niet! En het is natuurlijk ook niet zeker dat je in de studio komt, en dat je het juiste antwoord geeft *bij meerkeuze vragen). En toch bellen er honderdduizenden mensen per dag; onbegrijpelijk!

      /   Reply  / 
  14. Jordy van Eijndhoven

    Ik dacht vroeger altijd dat het gewoon een opname was, de stem van de persoon door de telefoon, puur omdat als die mensen iets wonnen (Wat ik bedoel gebeurt nu nog hoor), dat ze dan eigenlijk helemaal niet blij zijn, maar als ik 500 euro zou winnen, werd ik helemaal gek joh, en die mensen aan de telefoon: “Je hebt 500 euro gewonnen!!!” Mensen aan de telefoon: “Oh ja, leuk, ok, doeeeeeei.” Stomme zooi.

      /   Reply  / 
  15. Jan Peters

    Vroeger keek ik elke keer of ik het woord wist, en dan zei ik: mama bellen ik weet het antwoord, en later werd er gezegd: dat ze nog geen winnaar hadden en de prijs werd met €150 verhoogd werd ik helemaal gek, omdat me moeder maar niet wou bellen.

    Maar ze spreken volgens mij eerst bijv. €500 af en beginnen bij €300, en verhogen het bedrag naar €500.

      /   Reply  / 
  16. Joost Palthens

    Ik heb ooit eens gelezen dat er per uur tussen de 40000 en 60000 telefoontjes binnenkomen à € 1,30 per gesprek, waarvan plm. € 0,60 voor de spelletjes aanbieder is.. KASSA!

    Conclusie: Je bent dom als je belt!

      /   Reply  / 
  17. ria

    in dit spel moest je uit een serie letters een naam van een dier maken.Er was iemand,die GIBBON,zei.dit werd niet goed gekeurd door de ‘jury’,want de spelling was niet juist,wat uiteindelijk de,in hun ogen,juiste spelling was weet ik helaas niet meer,maar zelfs op internet is er geen andere spelling te vinden,ook niet in welk woordenboek od encyclopedie dan ook.Nu hebben ze wel vaker heel vreemde woorden,waar ze zelf geen weg mee weten,kan ik me best wel iets bij voorstellen,de belspelmeisjes en jongens zijn nou niet bepaald erg snugger en degene die dit spelletje heeft samengesteld zal wel een schrijffout hebben gemaakt,wat wel ten koste gaat van de beller,SCHANDALIGE PRAKTIJKEN!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>