SBS Shownieuws lijkt nu nog meer op RTL Boulevard

Nog even een berichtje over de voortdurende vete tussen SBS Shownieuws en RTL Boulevard. Hadden we vorige week al een item over hoe SBS de camera's van RTL blokkeert, deze week een bericht over opnieuw een formatwijziging bij SBS Shownieuws. Want met de komst van Evert Santegoeds als deskundige lijkt het programma nu nog meer op RTL Boulevard. Vorige week was hij al te zien in de speciale aflevering met het huwelijk van Rob en Henriëtte, vanaf deze week zal hij frequent achter de desk staan.

SBS 6 greep de zomer van 2007 al aan om de formule van het programma in de vooravond te wijzigen. De duur werd teruggebracht van 50 naar 25 minuten en alle onzin-items als bloemetjes bezorgen, verjaardagen en 'de toiletpot van' werden geschrapt. In plaats daarvan werd er nog uitsluitend shownieuws behandeld dat vervolgens werd becommentarieert door showbiz-kenners Patty Brard en Henkjan Smits.

Niets ten nadele van deze twee personen, met name Patty doet het op eigenzinnige en leuke wijze, maar showbiz-experts zijn het natuurlijk niet. Ze brengen niet zo veel nieuws met zich mee als een Albert Verlinde of een Evert Santegoeds, wiens werk het is om nieuws te scoren. Patty en Henkjan maken er toevallig deel van uit en kunnen het vanuit die optiek toelichten, maar daar blijft het ook wel bij.

Als Shownieuws nu ook nog vaste items over royalty, fashion, misdaad en lifestyle gaat brengen, zijn ze helemaal een kopie geworden.

Zie ook:
- SBS Shownieuws blokkeert camera's RTL Boulevard (video)
- Uitgebreid sluikreclame in SBS Shownieuws

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “SBS Shownieuws lijkt nu nog meer op RTL Boulevard

  1. Tim20

    Leuk leuk! Maar staan er nu 3 mensen achter de desk?! Bijvoorbeeld: Viktor/Sjimmy (presentatoren), Evert (Deskundige) en Patty/Henkjan (die er dan een beetje voor lul bij staan) ??

      /   Reply  / 
  2. Herman

    Gisteren waren het Viktor en Evert. Ik denk dat de presentatoren gewoon wat minder uren gaan draaien. Patty stond er ook wel erg vaak, wellicht krijgt zij nu een ander programma van SBS

      /   Reply  / 
  3. anoniem

    ellemieke zie ik ook niet meer. Is ze er mee gestopt? Het is nu vaak Viktor, Sjimmy of Geert(soms). Ik vind Boulevard wel leuker in ieder geval.

      /   Reply  / 
  4. Sanne

    Het is Albert Verlinde zijn werk om nieuws te scoren? Ik heb altijd eerder de indruk gehad dat het zijn werk was om roddels te scoren. Dat is niet hetzelfde.

      /   Reply  / 
  5. Bart

    Wat een Shownieuws-bashing hier!

    Shownieuws heeft nog altijd een eigen karakter en meer aandacht voor de Nederlandse sterren.

    RTL Boulevard heeft nog altijd aanzienlijk meer buitenlandse artiesten.

    En zoals je zegt: Als SBS nog royalty, fashion, misdaad en lifestyle gaan worden…maar wat je daar nu opnoemt is nogal wat en een dagelijks een belangrijk onderdeel van RTL Boulevard. Voorlopig zijn ze dus nog even verschillend.

    En mag ik jullie er ook nog even op wijzen dat SBS en RTL gelijk begonnen zijn met een showbizzrubriek, SBS had eerst ‘Tabloid’ en gelijktijdig startte RTL met Boulevard.

      /   Reply  / 
  6. Herman

    @ Bart: zeg nu zelf, de berichtgeving in Boulevard is altijd beter. Vaak zijn er toch wel 2 of 3 items op een avond die ze allebei hebben, Shownieuws legt het dan altijd af tegen Boulevard.

    En over de gelijktijdige start… misschien moet je Albert Verlinde nog eens vragen hoe dat is gegaan. Hij stapte over van een 5 minuten rubriekje bij SBS naar een programma van een half uur bij RTL. De toenmalige leiding van SBS heeft hem de wind van voren gegeven en belooft dat zo veel shownieuws nooit zou aanslaan.

    Inmiddels brengt SBS dus tweemaaldaags een showbizrubriek (van soms bedenkelijk niveau)

      /   Reply  / 
  7. Chiel

    Aldus Bart Ettekoven, eindredacteur Shownieuws? :-)

    Het is gewoon een goedkoop uitziend programma, met erg veel niet boeiende items. Veel nieuws zie je een uur daarvoor al in BLVD waardoor er nóg minder boeiende dingen in het programma zitten.

    2 boeiende items per uitzending haal ik vaak niet eens.

      /   Reply  / 
  8. michel

    en weer klaagt chiel

    Bart je doet het goed hoor daar maar, je moet je moet zelf ook weer in beeld! Rtl boulevard is trouwens ook een goed programma, Ze zijn op een eigen manier allebei goed en er is een publiek voor!

      /   Reply  / 
  9. Chiel

    Is gewoon een feit, pipo!

      /   Reply  / 
  10. PHX

    Who cares? Ik kijk nooit naar de campingzender van NL. Allemaal goedkope rotzooi.

      /   Reply  / 
  11. michel

    omdat jij dat zegt? jongen wat doe je toch op de mediasites? ga lekker tegen je vriendin zitten zeiken of is ze al bij je weg?

      /   Reply  / 
  12. jasper

    shownieuws is een slap, heel slap aftreksel van boulevard. en evert santegoeds is toch wat meer van de roddels terwijl albert toch meestal wel met redelijke gecheckte nieuwsberichten komt.

      /   Reply  / 
  13. GTSTnieuwskrant

    Ik kijk liever naar shownieuws als naar boulevard! Ik vind shownieuws gezelliger om naar te kijken!

      /   Reply  / 
  14. Jesse

    Ik dacht dat Evert Santegoeds altijd bij Edwin Evers (Radio 538, dus RTL) zat, of is dat inmiddels al niet meer zo? RTL SBS gaat nooit echt gecombineerd, geloof ik.
    Verder valt mij inderdaad op dat Santegoeds meer roddels heeft en Verlinde de meer gecheckte roddels. Kijk niet naar Shownieuws, en ben ook niet van plan te gaan kijken naar dit slappe kopietje van Boulevart.

      /   Reply  / 
  15. Chiel

    @ michel: nee, omdat veel berichten – zoals Herman ook al zei- gewoon al in Boulevard te zien waren. Dat is toch n feit?! En het decor en de vormgeving ziet er gewoon wat cheap uit, dat ziet ook iedereen.

    En als je persoonlijke opmerkingen hebt dan mail je ‘t maar :S

      /   Reply  / 
  16. Tim20

    @ jesse

    * boulevarD

      /   Reply  / 
  17. arie B.

    SBS Shownieuws vind ik vreselijk. niet zo zeer dor de presentatie maar door de slechte manier van het brengen van hun nieuws. Ze checken niets!!! vorige week melden ze groot dat winston gerschtanowitz ging trouwen! OP de andere zender bij rtl-boulevard melde hij gelijk dat dit totale onzin was en dat deze door hun nooit gecontroleerde opgevangen roddel dus onzin was. Hoe erg kun je blunderen als programma. Volgens mij hebben ze daar bij sbs gewoon Boulevard opstaan en copieren ze snel nieuwtjes die albert daar meldt.

      /   Reply  / 
  18. Jesse

    @ tim20
    I know, sorry xD

      /   Reply  / 
  19. Jawol

    ”RTL SBS gaat nooit echt gecombineerd, geloof ik.”

    Peter R de Vries (SBS!) zit note bene wekelijks aan de desk in RTL(!) Boulevard….

      /   Reply  / 
  20. michel

    @ chiel jij begint mij anders te noemen dan kun je dingen terug verwachten!

      /   Reply  / 
  21. PINHEAD

    SBS kopieert echt veel van RTL,Kijk maar naar Idols kopie SYWBAP,of RTL bedenkt een ijsdansshow te beginnen,SBS doet dat ook gelijk! Echt na-apers bij SBS

      /   Reply  / 
  22. Hees

    kom eens met iets nieuws Pinhead… dit wordt n beetje saai

      /   Reply  / 
  23. Suus

    Santegoeds zit er als vakantiehulp.
    Dat werd gelijk verteld maandag, dus geen nieuw gezicht.
    Na de vakantie periode stopt hij er volgens mij weer mee, gelukkig maar, nu dat hele programma nog.

      /   Reply  / 
  24. Tim20

    PINHEAD
    Wie zegt dat rtl eerder was met dan IJsdansen?!
    en RTL doet ook precies hetzelfde…

    Kijk naar programma’s als 4 In ‘t Land (kopie HvNL), De Bloemenstal (soort Hello Goodbye) etc etc..

    @ suus
    Zou ik erg jammer vinden. Zeiden ze dat echt?!

      /   Reply  / 
  25. Jonas Nieuwkoop

    Wat een oersaaie presenator is die Santegoeds toch! Afschuwelijk!!!

      /   Reply  / 
  26. Linda

    Natuurlijk aapt rtl ook veel na van sbs, maar als ze dat doen, is hun programma wel beter en mooier verzorgd! Daarom kan ik het van rtl beter waarderen dan van sbs.
    Het sfeertje bij rtl vind ik gewoon veel gezelliger en minder goedkoop.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>