Nog minstens drie seizoenen GTST

GTSTGoed nieuws voor de liefhebbers van Nederlandse soaps. Zowel ONM als Goede Tijden, Slechte Tijden is nog een aantal jaar op tv te zien. Producent Endemol maakte bij de presentatie van de halfjaarcijfers bekend dat ONM nog minstens twee jaar doorgaat, voor GTST is zelfs drie jaar bijgetekend. Blijkbaar hebben de zenders (BNN en RTL) veel vertrouwen in de series vol intriges, uit de dood opstaande personages en meer onwaarschijnlijke verhaallijnen.
Dat er bij soaps extreem ver wordt vooruitgewerkt, was me al bekend. Een aflevering die nu wordt uitgezonden, is al een aantal weken geleden opgenomen. Weer een aantal weken daarvoor kregen de acteurs het script om de teksten uit het hoofd te leren. En eens in de zoveel tijd hebben acteurs ook een praatje met de schrijvers, om samen te bepalen welke kant het karakter op zou moeten gaan.

Bij de spannende GTST-cliffhanger van dit seizoen, verscheen er een interview met drie schrijvers van de soap die zelfs beweerden dat ze vorig jaar zomer al bezig waren met de moord (?) op Ludo Sanders. Dat is dus bijna een jaar voor de dag van uitzending. In datzelfde interview beweerden ze ook nog geen idee te hebben wie de moord dan heeft gepleegd, wat ik niet geloof. Als je zolang vooruitwerkt, weet je ook wie je de gruweldaad in zijn schoenen schuift.

En op zich is het wel logisch dat je als zender al ver van te voren besluit of je doorgaat. Je neemt ten slotte een heel jaar af, het is niet zoals bij een comedyserie dat je 13 afleveringen bestelt en daarna weer verder kijkt. Mocht RTL besluiten na dit seizoen geen GTST meer te willen, dan moeten de schrijvers ruim van te voren al beginnen met het uitwerken van een climax.

Nog drie seizoenen GTST. Joepie! Ik kan niet wachten om te zien wat de makers nog allemaal voor ons in petto hebben.

Zie ook:
- Bekijk nog een keer de moord op Ludo Sanders!
- GTST: Kruimeltje blijkt kleinzoon Robert & Laura
- KNAL, KNAL, KNAL en 2 maanden wachten op GTST

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nog minstens drie seizoenen GTST

  1. Tom

    En dan gaat het zeker over naar een andere omroep/zender…

      /   Reply  / 
  2. Chiel

    Dat laat RTL natuurlijk niet gebeuren ;)

      /   Reply  / 
  3. Kevje

    Ja Joepie! (niet duz)

    wat is dr nou leuk aan NOG maar drie seizoenen GTST.
    Als Ludo is vermoord door Martine vind ik het niet erg duz dit seizoen zal wel erg leuk worden.

      /   Reply  / 
  4. janette

    GTST mag niet stoppen veelste leuk, en het is nu eindelijk spannend………..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>