Onzekere tijden bij en na cliffhanger GTST

Pak de zakdoekjes er maar bij, want vanavond komt er een einde aan een soap-tijdperk. Robert Alberts stapt op het vliegtuig met het voornemen nooit meer terug te komen in Meerdijk. Nouja, zo stellig zegt Robert dat vanavond niet, maar acteur Wilbert Gieske lijkt heel vastberaden. Veel tijd om de tranen te drogen is er overigens niet, want de cliffhanger van GTST kent ook enkele bloedstollend spannende momenten.

De spanning heeft te maken met JJ / Valentijn die een bloedtransfusie nodig heeft en met het kliekje Anita, Dennis en Rik. Veel zal ik er niet over zeggen om de spanning niet te bederven. (spoilers hier)

Voor de fans gaat er een spannend jaar aankomen. RTL en Endemol hebben een contract dat er in voorziet dat GTST tot eind 2009 op televisie is. De nieuwe zenderbaas Erland Galjaard heeft eerder gezegd dat hij durft te stoppen met GTST als de kijkcijfers verder wegzakken. In het afgelopen seizoen is de score gezakt van zo'n 1,3 naar 1,1 miljoen gemiddeld.

Zelf zou ik het de stomste zet vinden, die je kunt maken. GTST mag dan zijn ingezakt qua kijkcijfers, vaak is het wel het best-bekeken programma op de avond en bovendien een anker in de vooravond, het moment waarop je de kijker moet binnenhalen en verleiden te blijven plakken. Een goed alternatief is niet snel voor handen, zoals het promoveren van Deal or no Deal.

Maar goed, we zullen zien hoe heet de soep wordt gegeten die is opgediend. Ik ga er in elk geval van uit dat GTST ook na 2009 nog te zien is op RTL 4.

GTST (Cliffhanger), 20.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- Alle soap-berichten
- Hoeveel doden bij cliffhanger GTST 2008?
- GTST-acteur Wilbert Gieske geeft RTL er van langs

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Onzekere tijden bij en na cliffhanger GTST

  1. MASIS

    GTST gaat niet zo snel weg denk ik. Tis nog steeds 1 van de grote successsen van RTL zijn. Het zou dom zijn om het te laten stoppen. Alle soaps kennen goede en slechte tijden, denk je dat ATWT in die 53 jaar nooit lage kijkcijfers had?Het is daarnaast ook stom om zomaar te stoppen, dat zouden de kijkers echt niet waarderen terwijl je juist rekening met hun moet houden.

      /   Reply  / 
  2. Mart

    Kan me ook niet voorstellen dat erland dat echt gaat doen want dan licht ie er een paar maanden later uit. Rond een miljoen kijkers is fantastisch op dat tijdstip en de rest van de avond lift hierop mee. Als GTST verdwijnt weet ik zeker dat ze dan rond de 500.000 kijkers komen op dat tijdstip en dan wordt het heel lastig om de rest van de avond richting een miljoen kijkers te gaan. GTST moet je gewoon nooit stopzetten. Maar we zullen het volgende week zijn hoeveel kijkers er overblijven voor nederland vertrekt. Mij lijkt het erg leuk voor in de zomer maar dit is niks voor een heel jaar.

      /   Reply  / 
  3. Goedetijdenarchief

    Wij van de redactie van Goedetijdenarchief zijn erg benieuwd naar de cliffhanger. Vooral het afscheid van Robert Alberts en de ontvoering van Vicky boeit ons enorm! Ook de verhaallijnen omtrent JJ en Janine ( J – Magazine) boeien ons enorm. Verder is het ongeluk dat Dennis veroorzaakt natuurlijk erg spectaculair om te zien.. Want zal Anita haar kindje verliezen? Kijk nu op onze site voor het laaste nieuws over de cliffhanger. ( Gister geplaatst, dus nog kersvers! ) http://goedetijdenarchief.web-log.nl Bedankt!

    Laat ook je stem horen in de poll en de awards! En geef reacties op de vragenlijsten en de doelstellingen!

    M.v.g.
    De redactie van Goedetijdenarchief!
    http://goedetijdenarchief.web-log.nl/

      /   Reply  / 
  4. Thomas2

    Toch scoorde GTST gisteren 1.215.000 kijkers. Hoop dat dit een positieve uitwerking heeft op vanavond!

    Ik hoop er op dat GTST weer meer kijkers gaat trekken ondanks – 1 miljoen kijkers helemaal niet slecht is.

    Nu met het nieuwe gezin, betere verhaallijnen e.d. hoop ik dit najaar weer op een nette score van 1.2-1.5 mln kijkers.

      /   Reply  / 
  5. MASIS

    Gister scoorde GTST zo goed omdat Thomas Berge te zien was en al zijn fans hebben natuurlijk GTST zitten kijken;)

      /   Reply  / 
  6. anoniem

    Heeft Thomas Berge fans dan?

      /   Reply  / 
  7. roelof

    ik denk dat die erland het wel echt kan gaan doen, hoewel ik het er niet mee eens ben.
    want rtl heeft jaren geleden ook the bold and the beautiful aan sbs verkocht vanwege slechte kijkcijfers.
    eerst met uitzendtijd schuiven en dan na nog slechte resultaten verkocht aan sbs.
    ik hoop echt niet dat dit met gtst gebeurt want ben trouwe fan, maar je weet maar nooit

      /   Reply  / 
  8. lizz

    gtst heeft zowieso wel ong 1000000-1200000 kijkers…dus die 3 fans van thomas bergen maken niet zo veel verschil hoor..

      /   Reply  / 
  9. MASIS

    Je kan zeggen wat je wilt hoor maar gtst heeft al in geen weken 1.215.000 gehad. Vaak was het zelfs onder de miljoen en soms 1,1…..tis zeker een paar maanden terug dat ze 1,2 kijkers hadden en hoe verklaar je die extra kijkers?Thomas Berge precies en ja blijkbaar heeft hij fans.Vandaag zullen ook wel veel mensen kijken en dat is omdat het de cliff is, mensen die het afgelopen jaar afgehaakt zijn met kijken willen toch wel weten hoe de cliff eindigt;)

      /   Reply  / 
  10. Chiel

    Q: want rtl heeft jaren geleden ook the bold and the beautiful aan sbs verkocht vanwege slechte kijkcijfers.

    SBS6 bood gewoon (heel veel) meer. En het moet RTL natuurlijk wel wat opleveren! :)

      /   Reply  / 
  11. hye

    ik denk dat rik overlijdt hij zal niet eeuwig in gtst blijven en is dit een goed momenteruit te gaan hij zit toch al een tijdje weer in amerika

      /   Reply  / 
  12. Kees

    @ goedetijdenarchief: stelletje spamhoeren!!

      /   Reply  / 
  13. Bart

    het zou mij niet verbazen dat Dennis dit droomt, dat hij dit graag wil doen.

      /   Reply  / 
  14. Mart

    @bart: ik had ook al zo’n idee.

      /   Reply  / 
  15. Herman

    Ik denk dat het wel echt is gebeurd. Mooie manier om een lastige zwangerschap te faken te ondermijnen.

      /   Reply  / 
  16. Jeroen

    Een zomerstop cliffhanger doen ze echt niet af als een droom hoor.. dat zou wel heel zwak zijn! Het zou wel leuk/spannend zijn geweest als dennis uit schuldgevoel zichzelf van het balkon had gegooid (hij gaat er toch uit..) en dat dan bleek dat anita en rik nog leefden.

      /   Reply  / 
  17. MASIS

    Tuurlijk is het geen droom!

    Dennis gaat waarschijnlijk begin seizoen 19 naar de gevangenis.

      /   Reply  / 
  18. Iemand

    Wel jammer dat ze allebei dood zijn, alleen lagen ze er wel heel nep hoor :S

      /   Reply  / 
  19. Lin

    Je weet maar nooit.. *oma spreekt* in mijn jeugd hebben ze een dergelijke stunt uitgehaald in de toen mateloos populaire tv-soap Dallas; Bobby Ewing overleedt aan het einde van het ene seizoen. Aan het einde van het daaropvolgende seizoen bleek dat het allemaal een droom was geweest van Pamela, zijn vrouw *oma uitgesproken* Het heeft ze destijds wel behoorlijk wat kijkcijfers gekost, volgens mij.

      /   Reply  / 
  20. Laura

    Ik zou het echt heel erg vinden als gtst stopt.. Ik baal alleen heel erg dat de vaste personages verdwijnen, dit is echt een hele domme zet!!! Gtst moet niet verjeugd worden, dan is gtst niet meer zoals het hoort te zijn.. Heel erg jammer

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>