GTST: Wiet van Houten keert terug naar Meerdijk

Wiet van Houten komt terug in Goede Tijden Slechte Tijden! Wiet, de dochter van Frits van Houten en secretaresse Hannie van der Kroeft, speelde vier seizoenen terug al een gastrol in de serie toen Jack en Sjors op zoek gingen naar het amulet van hun vader. Toen nog werd deze puber gespeeld door Anniek Pappers (foto). Dit keer zal de rol worden vertolkt door Pip Pellens (foto), meldt De Telegraaf. Waar andere soap-karakters in vier jaar afwezigheid moeiteloos acht jaar ouder kunnen worden, is Wiet in dit geval 16 jaar gebleven. Ook dat valt onder de wetten van de soap.

Het halfzusje van Sjors en Jack ging toentertijd de serie uit omdat ze een zelfmoordpoging deed. Die mislukte, haar familie vond het toen het beste om Wiet op te laten nemen in een kliniek. Al die tijd hebben Sjors en Jack niet naar haar omgekeken, wat voor de nodige trammelant gaat zorgen.

De krant schrijft: “De energieke Wiet is door haar achtergrond en verleden opgegroeid tot een pittige jongedame die alles naar haar hand weet te zetten. Ze weet perfect in te spelen op de schuldgevoelens van Sjors en Jack, die zich in de ogen van Wiet nauwelijks om haar bekommerd hebben toen zij in een instelling terechtkwam.” Pip Pellens komt op 12 april Meerdijk binnenwandelen en is in elk geval tot de zomer te zien in GTST.

De makers van GTST proberen de serie op dit moment te verjongen. De verhaallijn rondom de puberende Rikki de Jong wordt weer afgestoft. Verder zal zoals bekend de familie Huygens worden vervangen door een gezin met jongere kinderen. Ook maakt Amy Kortenaer, dochter van Isabella en Ludo, binnenkort haar opwachting in soapdorp Meerdijk.

Zie ook:
- GTST: Barbara krijgt waardig vertrek uit Meerdijk
- Endemol schrijft familie Huygens uit GTST
- Victoria Koblenko maakt comeback in GTST

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “GTST: Wiet van Houten keert terug naar Meerdijk

  1. Maarten

    De vorige verjongingskuur in GTST was ook zo’n succes!! Welke achterlijke verzint dit. Toen al die jongeren er in kwamen daalden de kijkcijfers keihard. Pas toen er weer oudere, oftewel goede acteurs, in kwamen stegen de kijkcijfers weer. Maarja je zal ook eens leren van je fouten hé…

      /   Reply  / 
  2. Sam

    Ik vroeg me al af wanneer ze terug kwam.

      /   Reply  / 
  3. marie

    maarten, je hebt helemaal gelijk, door de komst van oudere als de Fam.Huijgens, Willeke Alberti, Joke Bruijs, e.d ging de serie weer lopen.

    De tijd van Fos, Vicky e.d was een slechte tijd.

      /   Reply  / 
  4. Martijn

    Helemaal mee eens. Geen goede ontwikkelingen de laatste tijd, dit gaat weer kijkers kosten.

      /   Reply  / 
  5. Lisa

    Ik heb ook absoluut geen zin meer in een rebelse, emotionele puber die alles een beetje naar haar hand gaat zetten. Die tijd hebben we wel gehad.

      /   Reply  / 
  6. Martijn

    Barbara, Morris en Nina gaan vast samen naar het buitenland en dan komt Nina aankomende winter weer terug naar haar 3 maanden stop wegens de flexwet.

      /   Reply  / 
  7. hanssie

    het gaat een beetje de kant op van onm. alle oude acteurs eruit, veel jonge acteurs erin.

      /   Reply  / 
  8. Chuck Bass

    Er is geen masale leegloop onder de volwassen acteurs toch? Jeff, Laura, Janinne, Ludo enz. zijn er allemaal nog.

      /   Reply  / 
  9. Patrick

    Waarom ken ik deze zogeheten ”Wiet van Houten” niet? De verhaallijn met Sjors en Jack en het amulet (dit klinkt als het Huis Anubis nu :P ) kan ik nog wel ophalen maar haar niet :o

      /   Reply  / 
    1. Laatbloeier

      Wiet heeft er niet zo lang ingezeten. Ik weet ook niet alles meer, maar als ik me goed herinner zat Wiet ook achter het amulet aan. Zo kwamen Sjors en Jack met haar in contact.

        /   Reply  / 
      1. Robbieboy

        Wiet’s moeder werkte voor Augusta van Houten. Maar Wiet zelf zat niet achter het amulet an. Goed dat ze door een andere actrice word gespeeld, die Anniek Pappers speelde echt BARRRRR slecht

          /   Reply  / 
  10. Chiel

    Weet alleen nog dat ze een irritant/aparte stem had.

      /   Reply  / 
  11. Jantjeblalalala

    Jemig, wat zeiken jullie allemaal. Kijk het eerst nou maar eens aan voor je weer wat gaat zeggen. En ONM en GTST verschillen wel wat hoor, GTST zal heus niet die kant op gaan. En ‘verjongen van de cast?’ Volgens mij zetten ze alleen de familie Huygens eruit, omdat ze toen der tijd een fout hebben gemaakt met hoe oud de kinderen waren. En voor de rest gaat Barbara alleen weg uitzich zelf. Dus dat zijn 3 volwassenen. En Morris was een gastrol, dus dat is logisch dat hij weer weg gaat? Jeez…… Stelletje simpele zielen hier allemaal.

      /   Reply  / 
  12. gtstfites

    leuk van Houten/Huygens (zonder zwangere Sjors en zonder Dex en Ronja) versus Sanders

      /   Reply  / 
  13. anoniem

    het slaat toch nergens op om een andere acteur iemands rol in te laten nemen zónder dat de originele speler weet dat het gaat gebeuren, niet eens gevraagd wordt? dus ik zou zeggen: http://www.wietblijftwiet.hyves.nl

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

      Je bent gek. Anniek Pappens was een waardeloze actrice die Wiet neerzette als een debiel met down syndroom. Nee, die nieuwe kan alleen maar beter zijn

        /   Reply  / 
      1. anoniem

        volgens mij was dat de bedoeling >< dus het komt erop neer dat ze het wel goed deed..

          /   Reply  / 
  14. hoi

    ik haat die wiet, wat een domme teef

      /   Reply  / 
  15. Femke

    Nieuwe familie is veel leuker dan de familie Huygens de familie bouwhuis is jonger enz.

      /   Reply  / 
  16. mini

    wiet is echt irritanttt

      /   Reply  / 
  17. arina

    nieuwe familie is veel leuker dan de familie huygens de familie bouwhuis is jonger enz

      /   Reply  / 
  18. arina

    ik haat die wiet wat een domme teef

      /   Reply  / 
  19. ninke

    ik hou van amy in de film zij is echt top !!!!!!

      /   Reply  / 
  20. arina

    ik hou van amy in de film zij is echt top

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>