GTST: Maximiliaan Sanders leeft… alweer?

Met stijgende verbazing heb ik de verhaallijn rondom Frederik van Rossum zich zien ontwikkelen, de afgelopen twee weken in Goede Tijden Slechte Tijden. De schrijvers vinden het nodig om de complexe familiegeschiedenis van de familie Sanders op te rakelen. En dan denk ik: ‘Dat doen ze niet zo maar! Wedden dat die Maximiliaan Sanders nog leeft?!’ Snelle research leert alleen dat die Maximiliaan (officiële bio) in seizoen 2001/02 is gestorven. Al heeft Ludo al bijna zijn hele gezin uit de dood zien opstaan, dus dat hoeft geen bezwaar te zijn…

Want ga maar even na: Ludo dacht dat zijn zoon Stefano was omgekomen bij een auto-ongeluk, maar die blijkt toch te leven. Ook zijn eerste vrouw Sophia waande hij dood, maar die bracht juist het hele Maximiliaan-verhaal aan het rollen bijna tien jaar geleden. Dochtertje Amy had hij al herdacht, die stond vorig seizoen opeens voor zijn neus. Zijn zus Maxime had hij als kind doodgeschoten, die blijkt nu een vrouw op middelbare leeftijd te zijn.

En ook van Maximiliaan werd tien jaar terug gedacht dat hij dood was, terwijl hij nog leefde en een soort spelshow maakte van zijn laatste wens en erfenis. Om nog maar te zwijgen over Ludo zelf, die alleen vrouw Janine en dochter Nina vertelde nog te leven na de aanslag bij het moordspel. Heel Meerdijk dacht dat zijn schurk dood was, om drie maanden later doodleuk weer als sadist op een ontvoeringsboot te verschijnen.

Nu heb ik in die jaren niet heel intensief GTST gekeken, had te maken met bijbaantjes in de avonduren en een huisbaas die kabelaansluiting niet zo nodig vond. Dus ik weet ook niet precies of we Maximiliaan ook echt zijn laatste adem hebben zien uitblazen.

Hoe dan ook; mij zou het niet verbazen als het Sanders-thema herrijzen uit de dood ook dit keer van toepassing is. Waarom anders die onwaarschijnlijke, ingewikkelde, niet uit te leggen familiehistorie (check die Wiki!) zo oprakelen? De enige mogelijkheid zou zijn, dat iemand Ludo een loer wil draaien. Een demon uit het verleden. Martine Hafkamp bijvoorbeeld, waarvan iedereen denkt dat ze een verdrinkingsdood is gestorven. Maar dood hoeft niet dood te zijn in GTST…

GTST, 20.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- GTST: Hoe is Frederik van Rossum verwant aan Lorena?
- Romance GTST: Mysterieuze Tanya loopt Meerdijk binnen
- GTST nog tot in 2015 te zien bij RTL 4
- Bartho Braat verlaat GTST voor drie maanden

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “GTST: Maximiliaan Sanders leeft… alweer?

  1. Nathan

    Hm, zou een beetje apart zijn en niet geloofwaardig. Maar het is een soap dus wie weet… Beetje spanning erin mag wel ;)

      /   Reply  / 
  2. samantha

    maximiliaan was ook het eersten wat ik dacht
    toen martine
    en toen dacht ik roxy daar heeft ludo ook Heel veel problemen mee gehad en die zat in de bak dus die was niet dood …

    we zullen het zien ..x

      /   Reply  / 
    1. vinn

      Dan hoop ik op Roxy! Zij was geweldig!

        /   Reply  / 
  3. Frans

    Maximiliaan is destijds voor de ogen van de kijkers begraven, maar dat hoeft niets te zeggen..

      /   Reply  / 
    1. Nathan

      Hoeft inderdaad niets te betekenen, aangezien er al zoveel weer zijn opgestaan :D . Ben benieuwd hoe dit gaat verlopen.

        /   Reply  / 
  4. Frans

    Ze moeten ook eens flashbacks gaan vertonen.
    Het zou wel zonde zijn als ze een andere acteur nemen.

      /   Reply  / 
  5. peter

    is deze serie nog steeds op de buis? dan wordt het hoog tijd voor wat anders.

      /   Reply  / 
    1. M.

      Ja, die serie is nog steeds op de buis. En hij blijft nog zeker 4 jaar op de buis. Maar het schijnt dat je niet HOEFT te kijken.

        /   Reply  / 
      1. peter

        nou beste M
        Daar kijk ik ook niet naar. Trouwens, zowieso kijk ik nooit naar RTL ,etc. etc. deze zenders staan ergens op kanaal 90 van mijn afstandsbediening , geef liever 4 5 6 7 8 9 aan Europese publieke omroepen, en dan de thema kanalen en op de laatste plaats komen dan de comm. zenders

          /   Reply  / 
        1. WJ

          Waar maak je je druk om, als je er toch niet naar kijkt? Veel mensen vinden het wèl leuk – laat ze lekker. Net zoals de meeste mensen zich niet quasi-principieel beperken tot alleen publieke (of alleen commerciële) omroepen; de meeste mensen zijn niet eenkennig, en kiezen welbewust de programma’s die ze leuk/interessant vinden, en waar dat wordt uitgezonden maakt dan echt niet uit. En wat heeft het überhaupt voor zin om mee te doen in een discussie over een programma dat je niet kent?

            /   Reply  / 
  6. Richard

    martine leeft nog steeds. ze is door ludo op een boot gezet en gevlucht. zij kan dus altijd terug komen

      /   Reply  / 
  7. Danielle

    Het zou ook Nick kunnen zijn, dan heb je gelijk weer een nieuwe verhaallijn voor Charlie i.v.m. Valentijn.

      /   Reply  / 
  8. Willeke

    Ja dat zou super zijn. Maar als Nick terug komt moeten ze wel CHristophe Haddad Nick laten spelen. Christophe had al eerder gezegd: Als ze mij weer vragen voor gtst zeg ik geen nee!

      /   Reply  / 
  9. Danielle

    er staat trouwens wel op wikipedia dat Frits van Houten in mei/juni dit jaar een aantal afleveringen als ‘geest’ terugkeerd…
    Ook komt Diana Beaumont (=van Maxime) in mei/juni

      /   Reply  / 
  10. linda

    Pas op, voor domme trut willeke zij is dom en leeft van een uitkering !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  11. linda

    Ik denk allang dat maximiliaan leeft,sinds begin mei toen frederik gtst binnen kwam en ludo en maxim vertelde wat hij wist / weet

      /   Reply  / 
  12. Yvie

    Ik zou het echt een zeer grote fout van de schrijvers vinden als ze dat zouden doen!! Dat doet denken aan 1 van de meest slechte verhaallijnen van GTST ooit (“de zogenaamde herrijzenis van Frits…oh nee, het was toch z’n tweelingbroer!” :-S), en ze beweerden bij GTST nog zó dat ze proberen om het allemaal beter en geloofwaardiger te maken! Nou dan moeten ze dus geen mensen die voor de ogen van alle kijkers begraven is weer uit de dood laten herrijzen!
    Die Frederik heeft duidelijk een dubbele agenda en hij heeft er dus baat bij om de naam van Maximiliaan te zuiveren, maar ik hoop toch echt niet dat dit de reden is..
    Overigens wel apart dat de broer van Ludo en Maxime, Marcus, helemaal niet meer wordt genoemd. Terwijl hij toen 1 van de hoofdrolspelers was in die verhaallijn met Maximiliaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>