Raynor Arkenbout (Edwin Bouwhuis) verlaat GTST

Nou, lekker begin van het weekend is dat, zeg! Denk je een feestelijke avond tegemoet te gaan met de finale van The Voice of Holland, knalt RTL er eerst een aflevering Goede Tijden Slechte Tijden tussen met het overlijden van hoofdrolspeler Edwin Bouwhuis (Raynor Arkenbout). Dat afscheid zat er weliswaar aan te komen, maar is er nu toch sneller dan verwacht. Zojuist heeft Edwin zijn laatste adem uitgeblazen.

Hoewel ik het enorm oneens ben met deze verhaallijn (wat was die romance tussen Edwin en Lucas juist mooi!), breng ik toch de complimenten over aan acteurs en schrijvers. Want dramatisch gezien is het wel weer erg mooi gebracht met sterk acteerwerk. Vader Anton Bouwhuis heeft net een serum in handen gekregen dat werkte op proefdieren, hij is bereid dat nu uit te testen op zijn bloedeigen zoon. Met de injectienaald in de aanslag verandert de constante hartslag van Edwin echter in een flatliner. Edwin sterft in de armen van de liefde van zijn leven: Lucas Sanders. Terwijl heel de familie Bouwhuis aan het sterfbed staat.

Het gevreesde Ebola-virus heeft nu drie dodelijke slachtoffers gemaakt in Meerdijk: Ron Bos, barvrouw Jasmijn en Edwin Bouwhuis. In het ziekenhuis van Meerdijk vecht Noud Alberts ondertussen nog voor zijn leven. Hoe de verhaallijn rondom het virus gaat, blijft afwachten, al lijkt Edwin het laatste slachtoffer te zijn.

Ongetwijfeld duikt er op de officiële site van GTST snel een filmpje op waarin Raynor Arkenbout afscheid neemt van de kijker, en zijn vertrek toelicht. Heeft hij zelf voor afscheid gekozen of werd zijn soapondergang van hoger hand beslist?

Zie ook:
- Liefdevol en emotioneel afscheid van Charlie uit GTST
- GTST: Edwin Bouwhuis nu ook besmet met Ebola-virus
- GTST: Spoilers wijzen op Ebola-virus bij Noud of Edwin
- GTST: Ook hoofdrolspeler zal bezwijken aan Ebola-virus
- Schrijvers GTST laten dodelijk virus los in Meerdijk
- ‘Lucas en Edwin’ onder indruk van gedoe homoscene GTST
- GTST: Homorelatie Lucas en Edwin taboe in Meerdijk

30 Reacties // Reageer

30 thoughts on “Raynor Arkenbout (Edwin Bouwhuis) verlaat GTST

  1. samantha

    ik vind dit maar dom gedoe . waarom altijd een homo eruit zijn al 2 homo’s eruit geschreven die sterven daar aan . nou ik weet wel kijk niet meer erna doei goede tijden ben door dat weer gaan kijken omdat ik het leuk vond zo. maar zo hoef het niet meer voor mij .

      /   Reply  / 
  2. Suzanne

    Mee eens samantha, ik baal er van dat edwin er uit moet, dan liever die kwal van een Bing! Wat een rotvent is dat!
    Waarom edwin?? Gtst begon net weer wat leuker te worden..

      /   Reply  / 
  3. leroy

    K*t GTST! Vuile homofoben daar! Op twitter heeft Raynor (Edwin) gezegd dat hij eruit is geschreven!

      /   Reply  / 
  4. Daisy

    Stelletje ASSHOLES! Omfg ik ben echt goed pissed, GTST werd al minder leuk omdat ze juist goeie acteurs en actrices eruit gooien…
    Of het nou eigen keus is of niet, met Charlie beleefde je nog best wel wat qua liefde, met Edwin en Lucas, een prachtkoppel en damn ze worden er gewoon uit gegooid…. Oke Charlie ging er zelf uit dan maar toch, geen fijn begin van mijn verjaardag die over een paar uurtjes al begint, 21 januari FEEST! ^^ Hopen dat er weer leuke mensen voor terugkomen :)

      /   Reply  / 
  5. Jamal

    Ik snap ze bij gtst niet. Populaire personages zo als Dorothea de fammallie Huygens en nu Edwin schrijven ze er uit. En mensen die door iedereen worden uitgekotst en waar 9 v/d 10 kijkers helemaal klaar mee is ik noem een Bing bij voorbeeld die laten ze er in. En door 2 homopersonages dood te laten gaan door dat de 1 de ander besmet om dat ze wat hadden slaat de hele homo emancipatie aan diggelen die ze hadden opgebouwd. Gtst maakt in heel veel opzichten een heel grote fout en laat zien hier mee de fans niet te snappen. De Ludwin love story scoorde goed ook in het buitenland. Zelfs in de VS wordt de Ludwin lovestory gevolgd. Ik snap er niks van. Als Raynor er nou zelf uit wilde jah dan had het beter te snappen zijn geweest. Je had desnoods een recasting kunnen doen. Raynor je bent een kanjer. En bedankt voor je bijdrage aan de homoemancipatie. Er zijn namelijk zat hetero,s die spaties gaan doen over zulke rollen.

      /   Reply  / 
  6. aaa

    Terecht eruit, matige acteur en de storylijnen van hem waren zowiezo al uitgespeeld.

      /   Reply  / 
  7. Mike

    Onbegrijpelijk en baal er enorm van!! Was er eindelijk eens een herkenbare verhaallijn voor homo’s wordt het afgepakt. Ze hadden het dan beter Aids ipv Ebola kunnen nemen.

      /   Reply  / 
  8. vlinder

    Jeetje wat heftig.
    Maar zeer goed gedaan van acteur Raynor Arkenbout.
    Die zijn rol altijd met veel overtuiging en geloofwaardigheid heeft gespeeld.
    Ik begrijp dan ook niet de keuze van de schrijvers om hem uit de serie te schrijven.
    Ik vrees dat dat gtst heel wat kijkers gaat kosten.
    Want Edwin was een zeer geliefd personage.
    Ook het feit dat de schrijvers zo goed bezig waren om een bijdrage te leveren aan de homo-emancipatie in Nederland.
    Wat heel veel stof heeft doen opwaaien door de beruchte zoen scene is hier door weer terug bij af.
    Heel zonde.
    Ik wens Raynor Arkenbout heel veel suc-6 met alles wat hij veder nog gaat doen.
    We zullen de aanwezigheid van Edwin in gtst gaan missen.

      /   Reply  / 
  9. gtstfites

    Wat zeiken jullie nou? Wie zegt dat de schrijvers dit wouden? Misschien wou hij er wel zelf uit. De kans is groot dat hij er zelf uit wou. De schrijvers zullen geen homostel en een familie kapot maken

      /   Reply  / 
    1. samantha

      kijk boulavard hij huilde juist dat hij eruit geschreven werd

        /   Reply  / 
  10. prettylady

    Oke dat hij er uit is geschreven is duidelijk?
    De reden van de uit schrijving niet!

    Raynor veel succses met je verdere carriere en hopelijke komt er een grote uitdaging op je pad.

    Liefs

      /   Reply  / 
  11. gtstfites

    Belachelijk als er een mannelijke personage uit moest mocht dat Bing zijn. Schrijvers van GTST luister eens naar de GTST fans!!!!! Iedereen wil Bing eruit hebben doe dat dan ook. hij is ook nog 1 van de weinige die geen familie in Meerdijk heeft. En wat is de reden van het vertrek van Raynor???

      /   Reply  / 
  12. StefanXVI

    Ik dacht toen ik het hoorde dat het waarschijnlijk zijn eigen keuze zou zijn om de serie te verlaten, maar dat is het dus niet. Echt onbegrijpelijk! Echt waar, wat bezielde de schrijvers?! Er zijn best wel wat ‘losse’ personages die ze hadden kunnen killen, maar Edwin maakte deel uit van de twee belangrijkste families van GTST. Wat baal ik hier ontzettend van! De Edwin-Lucas storyline was voor mij de reden om GTST te gaan kijken ongeveer een jaar geleden en wat ben ik intussen van de serie gaan houden! En wat voel ik me bedrogen! Ik besef me heel goed dat het hier om een soap gaat, maar ondanks dat ga ik hierdoor met een rotgevoel het weekend in.

      /   Reply  / 
  13. Gtstfan!

    Ik ga Edwin, Raynor echt heel erg missen in gtst! Ik snap deze beslissing echt NIET!!
    Hij zette Edwin heel sterk neer, en hij & Lucas waren zo leuk samen! Ze hadden echt veel chemie!
    Echt zonde :(

      /   Reply  / 
  14. Mel

    Ik snap GTST niet… Ze hebben de familie Huygens eruit geschreven omdat ze een jonger gezien met inwonende kinderen wouden hebben, hebben ze dat, schrijven ze er vervolgens koud een jaar later een van de zonen eruit.

    Zoals veel mensen hier boven al zeiden, ze hadden beter Bing dood laten gaan, hoor echt van iedereen dat ze hem echt zat zijn. (ik ook)

      /   Reply  / 
  15. Brt

    Belachelijk weer dit! Waren ze de gays beu ofzo?

      /   Reply  / 
  16. wim

    hoi
    dit is nou een voorbeeld van het paard achter de wagen spannen om edwin eruit te schrijven.
    misschien was het zijn keus, die moeten we dan respecteren.

    als we het dan hebben over hoe brengen wij homo/bi enz voor het voetlicht (positief) dan kunnen we hier toch zeker zeggen kans gemist en erg jammer

    op scholen en sportclubs enz zoeken we allemaal naar een methode om homo enz geaccepteerd te krijgen, er is dan gtst die het duidelijk in beeld brengt zeg maar toegangelijk maakt, en vervolgens maken ze er zo een eind aan echt heel erg jammer

    lucas wens ik opnieuw geluk maar ja dat hangt natuurlijk van de schrijvers af hoe dat gaat lopen
    wij als homo’s enz wens ik de hoop dat de schrijvers iets doen met deze reacties, en het via hun gtst toch mogelijk maken om het onderwerp homo enz bespreekbaar en zichtbaar te maken.

    kortom heel erg jammer dat de schrijvers niet een verhaallijn hebben kunnen bedenken die recht doet aan het homo enz zijn die toch al vaak en met name jeugd tegen de stroom moeten in roeien.

    heel erg zonde dat het zo is gegaan

    wim

      /   Reply  / 
  17. Gtstfan!

    Echt, ik ken serieus nog niemand die het niet erg vindt dat Edwin eruit is geschreven?! Ik snap de gtst redactie echt niet.. Zoveel mensen keken of zijn gtst gaan kijken, vanwege de Ludwin-verhaallijn? Het is ook mijn favoriete verhaallijn..

      /   Reply  / 
  18. Lotus

    Lucas en Edwin waren zo leuk samen! ik vind het zo stom dat Raynor er nu uit gaat. Ging het eindelijk weer goed tussen lucas en edwin, gebeurt er dit.. echt heel jammer.

      /   Reply  / 
  19. Teken de petitie!!

    Beste mensen wij hebben als blijk van ons ongenoegen over het gedwongen vetrek van Edwin uit gtst een petitie geopend! Teken deze petitie en vraag ook anderen dit te doen. (op de site om te tekenen staat een link om het te promoten op je Facebook, Twitter enz. Teken nu! Heel erg bedankt alvast, samen staan we sterk! Teken de petitie op :
    http://www.petitie24.com/edwin_mag_niet_uit_gtst

      /   Reply  / 
  20. Trudy

    Zelf zit ik ook nog in de ontkenning, maar ik denk dat Edwin morgen of overmorgen alsnog uit de dood ontwaakt, omdat er nergens officieel door de pers is bevestigd dat hij de serie heeft verlaten of gaat verlaten. Het serum werkt alsnog als hij in mortuarium of kist ligt gaat??Wat denken jullie daarvan?Tot die tijd geloof ik het nog niet dat hij echt de serie uit is. Het zou inderdaad heel erg jammer zijn, want de verhaallijn was super!

      /   Reply  / 
  21. Elly

    Echt heel jammer, ga hem missen.

      /   Reply  / 
  22. wanja

    wat denken jullie ervan als edwin ineens gaat reageren op die injectie die zijn vader gegeven heeft, sprookje —- onwaarschijnlijk — maar wat geeft het er gebeuren wel meer dingen in gtst die niet helemaal kloppen dus kom op laat hem z’n oogjes open doen en gewoon verder spelen. het is het gesprek van de dag en iedereen wil hem terug.
    Pas op gtst schrijvers als jullie niet luisteren naar de fans dan verlies je fans.
    kom op gtst schrijvers wees eens creatief en wekt edwin weer tot leven
    Charlie wilde helaas zelf er uit, maar goed die kan altijd nog terug komen

      /   Reply  / 
  23. Sanne

    Echt heel erg jammer. Ik hoop dat hij op een een of andere manier terug in het script geschreven kan worden..

      /   Reply  / 
  24. marie

    ja, ontzettend jammer dat Edwin eruit geschreven is. Zo raak je de homo’s wel kwijt uit een serie. lijkt erg op ATWT waarin Reid op een belachelijke manier aan zijn eind komt. Wat mij betreft is het ook einde oefening GTST.

      /   Reply  / 
  25. sharon

    hhhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeyyyyyyy
    ik vindt het niet leuk voor bianca,anthon ,sjoerd en lucas

    groetjes sharon en ferry

      /   Reply  / 
  26. claudine

    het is echt héééél erg zonde dat Edwin eruit is geschreven. Hij maakte de serie net weer wat leuker en vernieuwender als homostel met Lucas. Ik vind het zonde dat ze een leuk personage eruitschrijven ipv 2 personen die ik zo onderhand uitkots: Bing en Nick!! Gelukkig is Nick er nu wel uit, maar ja. Edwin had nog wel wat langer mogen blijven!!!

      /   Reply  / 
  27. fff

    Ik haat dit het is al zolang geleden maar elke avond tijdens gtst zit ik weer met dat klote gevoel. Menno is een zak lucas verdient beter. Edwin was de man voor lucas en dat moet gtst het weer zo nodig verkloten! Ik ben het met lucas eens liever nog een x met edwin en dan dood gaan dan met dit klote gevoel zitten. Edwin zou lucas nooit slaan net als menno. Het was waren liefde tussen hun en dat is nu verkloot. De schrijver is gwn een mongool!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>