GTST pakt draad op na rampbruiloft met filmische aflevering

Eindelijk begint het nieuwe seizoen van Goede Tijden Slechte Tijden. De makers hebben fans een zomer lang in spanning gelaten: wie is er geraakt door de kogels van Wiet van Houten en welke Meerdijkers zijn gewond geraakt door het instorten van de partytent, waar het huwelijksfeest van Noud en Nina plaatsvond? Vanavond pakt RTL 4 de draad op met een haast filmische aflevering.

De acteurs en makers zijn apetrots op de seizoensopening. Er wordt gewerkt met veel slow motion, blurrende effecten en scenes zonder dialoog, maar waarbij lichaamstaal versterkt door muziek het werk moet doen.

Vorige week is de eerste aflevering van het nieuwe seizoen al vertoond op een speciaal fan event. Opmerkelijk is dat Twitter niet meteen volstroomde met spoilers over wat er staat te gebeuren. Maar natuurlijk is een en ander wel uitgelekt. Als je wilt weten wat, scroll dan even door tot onderaan dit bericht. Feit is dat in deze eerste aflevering niet meteen duidelijk wordt welke inwoner van Meerdijk om het leven komt.

Actrice Pip Pellens (Wiet van Houten) verklapte op het fan event wel dat ze toch uit de serie gaat, waar ze dit eerder tegensprak. Dat kon ook bijna niet anders. De psychische toestand van Wiet is erg verslechterd door het beramen van een moord. Daardoor bleven er maar drie opties over: ze weet te vluchten en verdwijnt, ze wordt berecht en gaat de gevangenis in of ze is ontoerekeningsvatbaar en gaat het gesticht in. In alledrie de gevallen betekent het een exit uit GTST.

Komend seizoen gaat ook Lieke van Lexmond (Charlie Fischer) de serie verlaten. Ze zou tot ongeveer februari 2012 te zien zijn. Hoe ze Meerdijk achterlaat, is nog niet bekend. Verder keert Bartho Braat (Jef Alberts) binnenkort terug naar het fictieve soapdorp.

En voor degenen die wat spoilers willen weten, lees verder:
Janine is inderdaad geraakt door de kogel van Wiet, in haar hoofd. Verder blijkt ook Lucas gewond, net als Tanya/Tineke en Rosa. Zoals het er naar uitziet blijft Lucas enige tijd in coma. Aangezien acteur Ferry Doedens vanwege de flexwet drie maanden de serie uitmoet, lijkt een herstelperiode bij papa in Amerika voor de hand te liggen. En de dode Meerdijker? Ik vrees dat we met grote vrezen moeten vrezen voor Rosa.

Bekijk de promo:

GTST, 20.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- Dus toch… Rosa Gonzalez sterft in GTST
- Spoilers GTST: Janine, Danny en Rosa gewond na bruiloft?
- Pip Pellens (Wiet): Ik zit nog heel lang in GTST
- Castfoto seizoen 2011/12 GTST: Jef leeft, Wiet ontbreekt
- Wie is er zwanger in Goede Tijden Slechte Tijden?
- GTST: Verspreking Ferry Doedens; Lucas of Nina uit serie?
- Cliffhanger GTST 2010/11: De potentiële slachtoffers
- Lieke van Lexmond tot begin 2012 in GTST te zien
- Ook Ferry Doedens tijdelijk uit Goede Tijden Slechte Tijden
- GTST: Christophe Haddad hint op fataal einde Nick Sanders

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “GTST pakt draad op na rampbruiloft met filmische aflevering

  1. Tess

    Danny is ook gewond!

      /   Reply  / 
  2. Levi

    Ben zelf geen GTST fan, maar vind het een erg sterke cliffhanger. Eigenlijk had Wiet wel meerdere keren moeten schieten om voor nog meer spanning te zorgen. Er is nu maar een keer geschoten. Mij is het niet duidelijk waarom de tent instort terwijl alleen Janine is geraakt en er slechts enkele spullen omvallen.
    Overigens wel uitstekend neergezet door Pip Pellens

      /   Reply  / 
    1. Angelique

      in een stukje zag je dat wiet weg rende en dat ze mensen opzij duwde en tegen spullen aan duwde..!! zodoende viel heel het podium naar beneden en al die andere dingen..!! zoiets kan snel uit de hand lopen ook omdat ze door die knal gingen rennen en over elkaar heen vielen.!!

        /   Reply  / 
  3. Idris

    LEAVE ROSA ALONE!!!

      /   Reply  / 
  4. Joop

    Denk ik ook: Danny gewond of dood, en eruit. Er zou toch een vast cast lid doodgaan.

      /   Reply  / 
  5. Robin

    Rosa dood? denk t niet, wat hoe kan die spoiler van aankomende woensdag dan?

    Woensdag 7 september:
    Jacks toekomst hangt aan een zijden draadje na een mededeling van zijn korpschef. Ook heeft Jack heel wat uit te leggen aan Lorena en haar moeder. Sjors probeert te achterhalen hoe het kan dat Wiet zover is afgegleden.

      /   Reply  / 
    1. Nathan

      precies. Iedereen heeft het maar over de dood van Rosa, alleen zij wordt wél genoemd in de spoilers.

        /   Reply  / 
  6. Willeke

    Nee rosa gaat donderdga of vrijdag pas dood.. want er komt ook een begrafenis en Maxime is daarbij.

      /   Reply  / 
  7. Gtstfites

    Let op spoilers!

    Ik had gelezen dat er morgen een geliefd persoon dood gaat. Dus het is geen Rosa. Want die komt woensdag in de spoilers voor. En Tineke ook niet want het is geen gelief persoon

      /   Reply  / 
  8. Robin

    Danny toch misschien?

      /   Reply  / 
  9. Willeke

    Nee Danny beland wel in coma volgens mij. Jan ging er voor 4 maandjes uit, oa omdat ie vader werd.. En ook vanwege de flexwet. Hij heeft weer opnamens volgens mij.

      /   Reply  / 
  10. Robin

    Pip (Wiet) gaat weg, Lieke (Charlie) ook.

      /   Reply  / 
  11. Peter

    Denk dat Rosa idd dood gaat… Anders zouden er in 1 seizoen 3 vaste crew leden vertrekken… (Wiet, Charlie, Janine) En dan ook nog de 3 mensen die (tijdelijk) weg moeten (Jack, Lucas, Danny). Jef is ook nog niet terug. Dus dat zou betekenen dat we dan nog maar, 13 mensen spelen in dit seizoen.. Lijkt me van niet.

      /   Reply  / 
    1. Anoniem

      Janine gaat niet weg hoor die blijft gewoon.

      Rosa gaat dood, donderdag staat in de spoilers: Lorena is ontroostbaar.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>