Vertrek Elvira Out uit GTST niet vrijwillig

gtst sjoerd biancaElvira Out vertrekt uit Goede Tijden Slechte Tijden. De vertolker van Bianca Bouwhuis moet de soap verlaten, nu de schrijvers een einde hebben gemaakt aan dit karakter. Dit tot groot verdriet van de actrice. In RTL Boulevard maakt ze duidelijk kenbaar dat het vertrek allesbehalve vrijwillig is.

Voor het weekend is al te zien dat Anton zijn vrouw levenloos in bed aantreft. Maandagavond wordt de vrees van veel fans bewaarheid: Bianca is echt dood, een hartstilstand. Haar lichaam wordt onder een doek afgevoerd uit huize Bouwhuis. De uitzending trekt 1,8 miljoen kijkers, ver boven het gemiddelde van de afgelopen weken.

“Toen ik te horen kreeg dat de verhaallijn van Bianca stopte, dat kwam totaal onverwachts voor mij”, vertelt ze in RTL Boulevard. “Ik was heel verdrietig en heb echt een heel weekend gehuild, ik was er stuk van.”

De actrice wordt gezegd dat het beëindigen van de verhaallijn niets met Elvira heeft te maken, maar dat de soap om zo’n dramatische wending vraagt. “Misschien is dat wel het moeilijkste geweest, om te begrijpen dat het niks met mij te maken heeft.”

De familie Bouwhuis is in 2010 geïntroduceerd en moest het familiegevoel van GTST versterken. Dat liep al een knauw op, toen zoon Edwin overleed aan de gevolgen van een ebola-besmetting. En nu is de moeder des huizes dus verdwenen. Wat overblijft: vader Anton en zijn twee zoons Tim en Sjoerd, elk van een andere vrouw.

Heel jammer dat de makers hebben gekozen voor dit gedwongen vertrek. Weliswaar is de rol van Bianca flink veranderd met de rechts (Cynthia Abma vertrok naar SBS 6, waarna Elvira de rol overnam) maar Elvira heeft van Bianca opnieuw een geliefd karakter weten te maken. Een spil in Meerdijk. En daar komt nu een einde aan. Zonde hoor.

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Vertrek Elvira Out uit GTST niet vrijwillig

  1. Martijn

    Niet zo zonde, karakter was wel uitgespeeld. We krijgen er Linda voor terug! Al was ik meer voor een terugkeer van Kim (nu gespeeld door andere actrice) met kids zodat Jef wat meer te doen heeft. Nog iets wat GTST mist op het moment is kneuterigheid en humor, een Meneer Harmsen-rol. De schrijvers hadden Jef meer die kant op moeten sturen. Nu krijgt Laura hopelijk meer tekst, al had ik liever gezien dat ze Lotje terug zou vinden. Haar dochter, nu midden twintig, die niet overleden is maar gewoon leeft. De sekte waarbij Laura zat in 91/92 heeft haar afgepakt, ze was niet dood… Nu naar hopen dat de dochter van Linda net zo bitchy is als Linda vroeger was en zij een relatie krijgt met Noud. Arnie-Linda 2.0. Mooi verhaal voor het jubilieumjaar/seizoen. Hell yeah!

      /   Reply  / 
    1. Judy

      Jef gaat er binnenkort ook uit..

        /   Reply  / 
  2. Judy

    Jef gaat er binnenkort ook uit..

      /   Reply  / 
  3. Dennis

    Robbert moet terugkomen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>