De echte grootverdieners van de Publieke Omroep

Johan CruijffConsternatie alom in augustus: de Vara betaalde in 2005 zo’n 1,5 miljoen euro aan zeven tv-persoonlijkheden. Gemiddeld meer dan twee ton de man, daar moet Jan Peter Balkenende anderhalf jaar voor werken. Welnu, de salarissen van Jack Spijkerman, Paul de Leeuw, Astrid Joosten en Felix Meurders stellen niks voor vergeleken met de echte grootverdieners bij de Publieke Omroep. Dat zijn namelijks voetbalfanaten die om de week aanschuiven om over hun hobby te praten.
Entertainment Live wist de hand te leggen op een aantal contracten die de Publieke Omroep afsloot met analisten. Het blijkt dat Johan Cruijff niet minder dan 50.000 euro vangt voor elke wedstrijd die hij van commentaar voorziet. Dat gebeurt zo’n twintig keer per jaar, wat hem een bruto bedrag oplevert van 1 miljoen euro.

Naast Cruijff laat de NOS ook geregeld Youri Mulder en Guus Hiddink opdraven. Zij krijgen een veel minder royaal bedrag dan de levende legende Cruijff, maar strijken nog altijd enkele duizenden euro’s per wedstrijd op. Youri doet het voor 2.500 euro, Hiddink vangt 8.000 euro, aldus Entertainment Live.

Prima dat die lui daar een vergoeding voor krijgen, maar dit is wel erg royaal. Ik bedoel: dat becommentariëren is toch vooral hobbyïsme?

Zie ook:
- Laat ze toch lekker verdienen bij de Vara
- Tros en BNN betalen ook goed uit
- Laat ze toch lekker verdienen bij de NOS

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “De echte grootverdieners van de Publieke Omroep

  1. Belastingbetaler

    Belachelijk dat men belastinggeld weggeeft.

    Om deze reden is het belangrijk dat voortaan geen enkele cent teveel aan publieke omroep besteed mag worden, want als je zoveel kunt uitdelen, heb je kennelijk teveel geld.

      /   Reply  / 
  2. Drs. Vijfje

    Hans Kraay Sr. doet ut vast voor minder…

      /   Reply  / 
  3. Voetbalkijker

    Tja, ik doe het toch echt voor de helft en kan hoogstwaarschijnlijk een begrijpelijker verhaal ophangen dan onze held Johan.

      /   Reply  / 
  4. Christiaan

    Maar als JC spreekt, levert dit dan ook meer opkomsten op uit de reclame?

    Trouwens, als dat zo is, dan blijft het nog steeds té veel geld!

      /   Reply  / 
  5. Peter

    Alstie het echt allemaal zo goed weet, waarom doetie het zelf dan niet. Erg makkelijk om zo af te geven omdat men denkt dat hij het denkt te weten.

      /   Reply  / 
  6. doitsurt

    En dan zoveel onzin uitkramen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>