Filmpje: Van Basten versus voetbalverslaggevers

De voetbalpers gaat het anders aanpakken bij persconferenties van bondscoach Marco van Basten. Perschef Kees Jansma heeft de verslaggevers gevraagd voortaan open vragen te stellen, zo blijkt uit een uitgelekt filmpje op YouTube. Van Basten heeft het 'een beetje gehad met dat bijdehand doen' van journalisten. Daarom was hij gisteren erg kribbig op een persconferentie.

Toevallig zag ik een item in EditieNL gisteren van de persconferentie. "Dat is jouw conclusie", antwoordde Van Basten nors op een vraag van een journalist met Bert Maalderink. Tot twee maal toe. Het werd een erg stroef vraaggesprek.

Nou hebben trainers en coaches daar wel vaker een handje van, geïrriteerd gedrag bij een persconferentie of antwoorden geven type 'kluitje in het riet'. Lijkt me vreselijk vervelend om te doen en om te ervaren als journalist. Daarom ben ik maar niet richting sport gegaan ;-)

Na afloop van die persconferentie hebben Jansma en Van Basten een onderonsje over het voorval. Nooit uitgezonden op tv, nu wel uitgelekt op YouTube. Bekijk dat filmpje:

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Filmpje: Van Basten versus voetbalverslaggevers

  1. Valpa

    Geinig.. benieuwd wat ze daarvan te vertellen hebben vandaag in Studio Sportzomer ;)

      /   Reply  / 
  2. Bart

    Bert Maalderink is een muggenzifter eerste klas. Heeft een hopeloze irritante stem en houdt er een zeer suggestieve vraagstelling op na.

      /   Reply  / 
  3. Martijnjdd

    @Bart: … En daarom juist eens iets anders dan die eenheidsworstvragen van de ‘standaardjournalisten’. Dat irritante zorgt voor spannende items.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>