6,1 miljoen thuiskijkers voor Nederland – Slowakije

Het was gisteren weer stil op straat. Volgens Stichting Kijkonderzoek keken er gisteren gemiddeld 6,1 miljoen mensen naar Nederland – Slowakije. De eerste helft werd door 5,2 miljoen mensen gezien terwijl er na rust 7 miljoen mensen thuis voor de buis zaten. Op het einde van de wedstrijd waren dat er zelfs 7,4 miljoen. Alleen de wedstrijd tegen Kameroen van afgelopen donderdag werd door meer thuiskijkers gezien. Hoeveel mensen buitenshuis keken, wordt morgen bekendgemaakt.

‘s Avonds keken nog eens 4 miljoen mensen naar Brazilië – Chili, waarmee dat de best-bekeken wedstrijd is zonder Oranje van dit wereldkampioenschap. Brazilië is vrijdag de tegenstander van Nederland in de kwartfinale, die wederom 16.00 uur zal worden uitgezonden op Nederland 1.

Het kijkcijferrecord van VI Oranje van afgelopen zondag is gisteren alweer verpulverd. De show trok bijna 100 duizend kijkers meer en kwam uit op 664 duizend kijkers. Studio Sportzomer kwam uit op een krappe 1,7 miljoen kijkers.

Zie ook:
- Van Dammen: 10,5-11 miljoen kijkers Nederland – Slowakije
- Kijkcijfers zondag: VI Oranje in kijkcijfer top 10
- Kameroen – Nederland in top 10 best bekeken voetbalwedstrijden
- 7,2 Miljoen mensen zien Oranje winnen van Kameroen
- Geringe kans op kijkcijferrecord dit WK Voetbal

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “6,1 miljoen thuiskijkers voor Nederland – Slowakije

  1. Joska

    ik denk dat er dit keer veel ‘kroegkijkers’ waren. want de kroegen zater behoorlijk vol

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Kijk ook eens naar de vroege editie Vi oranje die op 521.000 kijkers uitkomt. Hartstikke leuk dat het zo gigantisch scoort, voor HH vatbaar dus aankomend EK.

      /   Reply  / 
  3. Willem

    @joska: ‘de kroegen’ als in… de kroegen in Nederland? De kroegen bij jou in de buurt? De kroegen in Jubbega? Bij ons in het dorp waren de kroegen namelijk leeg en stil, net als de tenten die de kroegbazen hadden neergezet. Dus of er veel kroegkijkers waren, valt nog te bezien. Vrijdag zullen het er vast meer zijn: beter tijdstip, betere dag, niet te vergeten een aansprekende tegenstander en last but not least: de nagenoeg 100% kans dat het de laatste wedstrijd van Oranje wordt op dit WK.

      /   Reply  / 
    1. Kim

      Beter tijdstip? Het is net als maandag om vier uur, hoor.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>