VI Oranje promoveert naar RTL 4

RTL gaat deze zomer vol de concurrentie aan met de NOS als het aankomt op sport. Hoewel de publieke omroep de uitzendrechten van het EK Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen in handen heeft, programmeert het commerciële bedrijf de RTL Sportzomer. De afgelopen twee jaar is de sportzomer geboren op RTL 7 met uitstekende kijkcijfers als gevolg. Dit jaar promoveren de titels VI Oranje en Tour du Jour naar RTL 4. Daar zal het dagelijks late night worden uitgezonden. Een stijging van de kijkcijfers valt te verwachten.

RTL 4-zenderbaas en overkoepelend tv-directeur Erland Galjaard zegt over het besluit: “Sport zal deze zomer de boventoon voeren, niet alleen bij de sportliefhebber maar ook bij de hele familie. Zowel VI Oranje als Tour du Jour bleken eerder zo’n breed publiek te trekken bij mannenzender RTL 7, dat we geloven dat deze programma’s aankomende zomer nog beter tot hun recht komen bij familiezender RTL 4. Bovendien kunnen we op deze brede zender met deze programma’s ook makkelijker inspelen op wellicht een roerige politieke zomer of andere actualiteiten. Met een soortgelijk derde programma tijdens de Olympische Spelen, bieden we onze kijkers de hele zomer een late night entertainmentprogrammering, waarbij de drie sportevenementen de basis vormen en authentieke meningen, humor, actualiteit, passie voor sport en spraakmakende gasten centraal staan.”

Na de sportzomer keert Voetbal International overigens gewoon terug naar RTL 7, waar nu af en toe scores worden gerealiseerd die tegen het miljoen aanschurken.

De NOS komt deze zomer in elk geval met De Avondetappe en een praatprogramma over het EK Voetbal, naast dus reguliere wedstrijden en etappes.

Zie ook:
- RTL 7 plant drie sportprogramma’s voor zomer 2012
- NOS meldt recordscores voor Tour de France-programma’s

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “VI Oranje promoveert naar RTL 4

  1. Dennis

    Leuk!!

      /   Reply  / 
  2. RTL

    Dit wordt natuurlijk de genadeklap voor het onder vuur liggende HvNL. Zeer slim van RTL4. Na deze 3 shows direct in het najaar starten met een talkshow om 22.30.

      /   Reply  / 
  3. Aaron

    Komt er dan geen uitzending meer in de namiddag van VI Oranje?

      /   Reply  / 
  4. Edwin

    De uitstekende kijkcijfers voor VI Oranje van twee jaar geleden, kwamen vooral door het succes van het Nederlandse elftal.
    Mocht het Nederlands elftal al in de poulefase uitgeschakeld worden, dan is het ook met VI Oranje afgelopen !

      /   Reply  / 
  5. Martijn

    Toch wel een typische beslissing, want zo verdwijnt waarschijnlijk de voorbeschouwing van 19.50-20.30. Lijkt me namelijk vreemd om dat wel op rtl7 te zetten en de late night op 4.
    Vi oranje naar 4 begrijp ik nog enigszins, maar Tour du Jour moet je lekker op rtl7 laten staan.

      /   Reply  / 
  6. Valpa

    Wordt dit dan niet recht tegenover NOS Sportzomer geprogrammeerd? VI Oranje en Tour du Jour kwamen namelijk in de vooravond. Ik wil wel beide programma’s kunnen zien hoor.

      /   Reply  / 
  7. bob

    Vraag me af of het dan nog 2 keer per dag komt(Middag en Avond)

      /   Reply  / 
  8. Koen

    Ja inderdaad heel slim van rtl4 om dat zo geconstritueerd aan te pakken! Maar kan niet wachten tot het EK van start gaat.. Wat nederland liet zien tegen bulgarije was wel zwaar onder maat hoor. Hoop op het beste.

      /   Reply  / 
  9. bart

    bassie kon niet komen
    kon zijn jas niet vinden
    is er iemand die kan helpen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>