NOS-baas ziet samenvattingen niet 1-2-3 naar Fox gaan

Wat gaat er gebeuren met de uitzendrechten van de samenvattingen van het Eredivisie Voetbal? Het komende tv-seizoen heeft de NOS zich nog verzekerd van ‘het bord op schoot’, maar nu Rupert Murdoch de open zender Fox lanceert – waarschijnlijk volgende maand al – wordt volop gespeculeerd over een transfer naar die nieuwe zender. NOS-baas Jan de Jong stelt echter dat het allerminst zeker is dat de NOS de samenvattingen verliest.

“Dat is nog maar de vraag. Ze willen dat wel. Maar vergis je niet. De rechten die nu geld waard zijn, worden dan een kostenpost”, vertelt hij in Broadcast Magazine. Fox heeft naast de te lanceren open zender ook betaalkanaal Eredivisie Live in handen. “Je moet dus heel veel kijkers gaan trekken met dat nieuwe kanaal en ongelooflijk veel nieuwe abonnees, om het eruit te kunnen halen. Ik moet het nog zien. Ik gooi de deur pas dicht als de handtekening gezet is en geen seconde eerder.”

Hoeveel de NOS jaarlijks betaalt voor de samenvattingen, is nooit gecommuniceerd. Geschat wordt dat het om zo’n 21 miljoen euro gaat. De NOS heeft al aangegeven te moeten gaan kiezen in zijn pakket van uitzendrechten. Daarbij zal of de Eredvisie sneuvelen, of de Champions League.

Ook presentator Tom Egbers heeft de hoop nog niet opgegeven. “Het is geen uitgemaakte zaak dat wij na dit seizoen de rechten kwijtraken”, zegt hij in De Telegraaf. “Bovendien houden we veel over: de Champions League, EK en EK Voetbal, schaatsen. We hebben al wee keer het verlies van de samenvattingen overleefd.”

Verder merkt Egbers op, dat er nog genoeg over voetbal zal worden gepraat op televisie, waar de samenvattingen van de Eredivisie ook te zien zijn. De NOS-man weet zelfs te melden dat de open zender Fox een voetbaltalkshow recht tegenover Voetbal International van RTL 7 zal programmeren. “Binnenkort wordt er meer over voetbal gepraat dan er op tv is te zien!”

Zie ook:
- NOS stoot Eredivisie of Champions League af
- ‘Fox begint in augustus open kanaal’
- NOS vreest niet voor leegloop presentatoren
- Toine van Peperstraten volgt Humberto op bij Eredivisie Live
- Peter Lubbers niet naar SBS maar naar Fox
- NMa heet Murdoch welkom; sportkanaal Fox op komst?

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “NOS-baas ziet samenvattingen niet 1-2-3 naar Fox gaan

  1. gtstfites

    Ze kunnen beter Nederland 3 opheffen en met Nederland 1 en Nederland 2 verder gaan of Nederland 3 moet een commerciële zender worden.

      /   Reply  / 
  2. $ Dollar Bill $

    Word een beetje moe van die arrogante mannetjes bij de NOS die doen alsof zij het alleen recht hebben op voetbal.

      /   Reply  / 
  3. Rocky

    Nee sukkel @ dollarbill

    Nos wilt ervoor zorgen dat het voetbal van ons allemaal blijft.

      /   Reply  / 
    1. $ Dollar Bill $

      De NOS doet het voor de Ster inkomsten en de dure rechten betalen ze met ons belastingcenten.

        /   Reply  / 
  4. Chris

    @ Rocky, als de samenvattingen op het open kanaal van FOX komen , kunnen er net zo veel mensen kijken als nu het geval is. Dan blijft het voetbal van ons allemaal zoals jij zegt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>