Openingsceremonie Olympische Spelen live bij NOS op NL1

sotchi sotsjiAltijd een evenement waar de wereld naar kijkt: de openingsceremonie van de Olympische Spelen. De Britten vertrouwden anderhalf jaar terug sterk op hun muzikale geschiedenis en leverden daarmee een prachtige ceremonie af. Nu is het de beurt aan de Russen. Er is nog vrijwel niets bekend over de openingsceremonie. Op de website van Sotchi staat vermeld dat de ceremonies de indrukwekkendste en meest gedenkwaardige zullen zijn van de Olympische Spelen. De NOS doet vanmiddag rechtstreeks verslag van de ceremonie.

Met de officiële opening van de Olympische Spelen valt het startschot voor zo’n 230 uur televisie, 90 uur radio en een 24/7 nieuwsstroom op NOS.nl, de NOS-App en NOS Teletekst. De openingsceremonie is voorzien van commentaar van Jan Roelfs en Hans van Zetten.

Jorien ter Mors draagt tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen de Nederlandse vlag. Dat heeft chef de mission Maurits Hendriks in Sotsji bekendgemaakt.

De 24-jarige Ter Mors is de enige Nederlandse sporter die op twee verschillende sporten in actie komt. Ter Mors doet in Sotsji mee aan het langebaanschaatsen (1.500 meter) en het shorttracktoernooi (500, 1.000 en 1.500 meter en relay).

Openingsceremonie, 17.00 uur, NOS (NL1)

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Openingsceremonie Olympische Spelen live bij NOS op NL1

  1. roelf

    wat een commentator zo slecht nog nooit gehoord

      /   Reply  / 
    1. Jelis

      Inderdaad, verschrikkelijk slecht en onjuiste informatie. Vrouwelijke vlaggendragers mannen noemen omgekeerd, onjuiste historische informatie, taalfouten, zeer slecht

        /   Reply  / 
  2. Jelis

    Onwaarschijnlijk slecht commentaar van die twee commentatoren, meermaals een mannelijke vlaggendrager een vrouw noemen of omgekeerd. Historische feiten verkeerd benoemen, bijvoorbeeld dat de Tsjechische republiek werd afgescheiden van Slowakije door de Praagse lente. Totaal onjuist, het was toen nog Tsjechoslowakije wat door Rusland werd binnengevallen na de liberalisatie door Alexander Dubcek. Dit soort fouten, en nog vele andere onjuistheden maakt het commentaar ongenietbaar, nog afgezien van de taalfouten, zoals de “de luipaard” in plaats van “het luipaard”.
    Kennelijk hebben dez heren, Jan Roelfs en Hans van Zetten, zich erg slecht voorbereid op deze grote klus. In mijn ogen beschamend voor de NOS

      /   Reply  / 
  3. Bart

    Inderdaad heel slecht commentaar.

      /   Reply  / 
  4. C.Reniers

    Wat heel erg storend is dat er telkens commentaar geleverd wordt tijdens de prijs uitreiking als de naam genoemde wordt hoor je die niet door het stomme commentaar.a.u.b.stop daar mee!!!!

      /   Reply  / 
  5. J.O.

    Laat die man z’n mond eens houden onder de prijsuitreiking, dit is erg storend!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>