Voetbalpassie en satire in RTL 7-show Hollandse School

RTL 7 heeft al een flink aantal sportprogramma’s met succes gelanceerd pal achter Voetbal International en dat moet vanavond weer gebeuren. Dan ziet Hollandse School: Voetbalclub in Oprichting het levenslicht. Peter Heerschop, Viggo Waas en Raoul Heertje willen een nieuwe voetbalclub oprichten waar het draait om de liefde voor de club, en commercie niet de belangrijkste drijfveer is. De kijker mag getuige zijn van dit proces, wat natuurlijk wel tongue-in-cheek is gedaan door de humoristische mannen.

“We zijn dit programma begonnen met een speelse gedachte, vanuit ons gevoel dat het voetbal vroeger leuker was”, vertelt Heertje aan ANP. “We dachten: we kunnen dit tegen elkaar blijven zeggen en erover blijven mokken, maar we kunnen er ook wat aan doen”, vult Viggo aan. “Daarnaast geeft dit programma ons ook de mogelijkheid om op een satirische manier commentaar te geven op de voetbalwereld.”

In elke aflevering onderzoeken zij, geholpen door vaderlandse voetbalcoryfeeën, een thema dat hen helpt met het behalen van hun doel. Tijdens de serie wordt duidelijk of het ze gaat lukken: het oprichten van een nieuwe ‘oude’ club, waarin de oude waarden en de filosofie van de Hollandse School weer centraal staan. De heren hebben inmiddels een stadion gekocht, nu de rest nog…

Hollandse School: Voetbalclub in Oprichting, 22.00 uur, RTL 7

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>