Publiek geeft Talpa 5,6. Beetje laag, nietwaar?

Logo TalpaHet Nederlands publiek heeft Talpa kritisch onthaald; de zender krijgt een waardering van 5,6 waar RTL 4, SBS 6 en Net 5 rond de 7 scoren. Reden voor het lage cijfer is niet de programmering maar de hoeveelheid reclame, valt te lezen in vaktijdschrift Adformatie.

Een beetje opmerkelijk is die redenering overigens wel; Talpa zou slechts vijftig procent van haar reclamezendtijd hebben kunnen vullen, terwijl Ster (Publieke Omroep) en IP (RTL) nagenoeg vol zaten. Struikelen de ondervraagden dan zo erg over de hoeveelheid reclame bij De Wedstrijden?Ikzelf vind de reclameblokken bij Talpa eigenlijk prettiger dan bij andere zenders. Er zijn originele overgangen (bierflesjes en koffiekopjes die het logo van Talpa symboliseren) en er zit nauwelijks rommel tussen die overgangen. Als je bij RTL of SBS denkt dat de reclame afgelopen is, krijg je stiekem toch nog een hinderlijke aankondiging voor een ander programma. Bij Talpa is het eind van de reclame vaak ook echt het eind.

Qua inhoud mogen we ook zeer tevreden zijn. Met Lieve Lust en Parels Voor De Zwijnen zijn twee ijzersterke series neergezet. Coupling U.S., weliswaar aangekocht, is ook een meesterlijke comedy. Bekende formules als Big Brother, Eén Tegen Honderd en Expeditie Robinson blijven goed. Natuurlijk zijn er een paar miskleunen, maar dat heeft elke zender.

Wat mij betreft krijgt Talpa ook een 7, de zender doet niet onder voor zijn concurrenten.

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Publiek geeft Talpa 5,6. Beetje laag, nietwaar?

  1. w. naber

    Ik vind het een slechte zaak dat als je talpa wilt ontvangen via de schotel men 20,00 euro per maand moet betalen en als je kabel tv hebt dit gewoon kunt ontvangen Mijn ouders wonen in een gebied waar geen kabel ligt dus alles moeten ontvangen per schotel tv mijn ouders krijgen aow en kunnen dus voor het pakket waar talpa bij inzit geen extra kosten betalen.

      /   Reply  / 
  2. ramon

    Ten eerste een 7- voor Talpa. En bij de kabel betaal je ook abo kosten.

      /   Reply  / 
  3. dsfsdf

    een 2 voor talpa omdat de reclame het enigste fatsoenlijke programma is wat op talpa komt die rest zijn allemaal gay programma’s gerard enzo bah als je ze ziet kots ik al

      /   Reply  / 
  4. Michiel Wiltvank

    Het enige interessante programma (naar mijn mening ;) ) op Talpa is de formule Spijkerman….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>