Talpa’s samen wijkt voor nieuwe telenovelle

Het nieuwe uitzendtijdstip van de dagelijkse comedy Samen heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Daarom zal het product van Johan Nijenhuis vanaf 16 januari op een nieuw tijdstip worden uitgezonden. In plaats daarvan gaat Talpa om 19.00 uur een zogeheten telenovelle uitzenden. De Liefdes Van Lotte moet Talpa aan een stevig aandeel in de vooravond gaan helpen.

Een telenovelle is zoiets als een soap, alleen kent elke aflevering een verhaallijn met een kop en een staart. De reeks is gebaseerd op een Colombiaanse telenovelle die ook in Duitsland draait. Lotte wordt in de serie gespeeld door Nyncke Beekhuyzen. "Zij groeit uit van lelijk eendje tot mooie zwaan. Aanvankelijk is ze ongelukkig en werkloos, maar later maakt ze carrière bij een groot modeconcern", aldus Talpa.

Met de telenovelle verhevigt Talpa de strijd in de vooravond. Televisiezenders zien dat als een belangrijk moment. Kijkers die een zender in de vooravond weten te vinden, blijven vaak plakken om 20.30 uur, het zogeheten primetime-tijdstip. Tot nog toe bleven de pogingen van Talpa vruchteloos; het lucht(ige) magazine Thuis verdween na 52 uitzendingen, actualiteitenrubriek NSE en de serie Samen scoren onvoldoende ondanks wisselende uitzendtijdstippen en op Commissaris Rex komt ook geen hond af. Alleen Big Brother doet het goed met dagelijks een half miljoen kijkers. Maar dat programma stopt eind december.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Talpa’s samen wijkt voor nieuwe telenovelle

  1. erwin

    hopen dat samen niet verdwijnt, of weer op 20.00 komt. ben wel benieuwd naar die novelle.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>