Talpa knalt opnieuw met drama op zondagavond

Van SpeijkDe nieuwe politieserie Van Speijk is een kijkcijferhit voor Talpa. Gisteravond stemden ruim 1,3 miljoen mensen af op Van Speijk. Daarmee versloeg Talpa de prestigieuze SBS-serie Rome. Het is de tweede keer dat de zender van John de Mol scoort met drama op zondagavond; eerder was Gooische Vrouwen een hit met wekelijks zo’n 1,7 miljoen kijkers.
Van Speijk was gisteren het best bekeken programma. De terugblik op het eerste halfjaar van De Wedstrijden trok bijna 800.000 kijkers, de kennsquiz van de Postcode Loterij 1 Tegen 100 trok iets meer dan een miljoen kijkers. Dat terwijl Gooische Vrouwen toentertijd het minst bekeken programma op de zondag van Talpa was; zowel voetbal als Miljoenenjacht scoorden meer kijkers.

Van Speijk deed sterk denken aan het vroegere Hill Street Blues. De eerste aflevering stond in het teken van chaos op een politiebureau in Amsterdam West. Een nieuwe chef moet orde op zaken stellen. Naar mijn mening een nog wat rommelige eerste aflevering, al is dat misschien onvermijdelijk bij het introduceren van zoveel karakters.

Vorige week lanceerde de Avro al een nieuwe politieserie: Spoorloos Verdwenen. Ook die serie scoorde meer dan een miljoen kijkers. Koploper blijft echter Baantjer van RTL 4, waarvan zelfs de herhalingen dikwijls meer dan 2 miljoen kijkers trekken.

Zie ook:
- Politieserie Van Speijk: Talpa’s volgende kijkcijferkanon?

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Talpa knalt opnieuw met drama op zondagavond

  1. Vincent

    Ik vind dat je Baantjer toch niet een échte politieserie kunt noemen. Dan denk ik toch eerder aan Van Speijk, Blauw blauw, Spoorloos verdwenen en Dok 12.

      /   Reply  / 
  2. Herman

    ik had het ook niet over inhoudelijke kwaliteit, maar puur de kijkcijfers.

      /   Reply  / 
  3. Vincent

    “Vorige week lanceerde de Avro al een nieuwe politieserie: Spoorloos Verdwenen. Ook die serie scoorde meer dan een miljoen kijkers. Koploper blijft echter Baantjer van RTL 4, waarvan zelfs de herhalingen dikwijls meer dan 2 miljoen kijkers trekken.”

    Volgens mij heb je het hier toch duidelijk over het genre ‘politieserie’…

    Anders had je als koploper niet Baantjer genoemd, maar Nederland – Tsjechië bijvoorbeeld…

      /   Reply  / 
  4. Herman

    volgens mij is er sprake van spraakverwarring. ik dacht dat je met ‘baantjer geen politieserie’ doelde op de kwaliteit van het programma, waarop ik de opmerking van de kijkcijfers maakte. Ja, ik schaar Baantjer onder het genre politieserie, en daarbinnen is het koploper qua kijkcijfers. Hopelijk is zo duidelijk wat ik bedoel. groet, herman

      /   Reply  / 
  5. Vincent

    Haha oke :) Ik doelde daar inderdaad niet op, meer op eht feit dat ik series als Baantjes en CSI (waar het gaat om het oplossen van een moord) toch heel anders vind dan programma’s als Blauw, Blauw en Van Speijk. Hier gaat het namelijk meer om de dagelijkse gang van zaken op een politiebureau en wordt er meer aandacht geschonken aan de onderlinge relaties en thuissituaties.

    Overigens heb ik Van Speijk niet gezien, maar ben/was ik wel ee ngrote fan van Blauw, Blauw. Ik vroeg me daarom af waarom Talpa dit niet van RTL heeft overgekocht (dit lijkt me goedkoper) om opnieuw uit te zenden en een eventueel vervolg te maken (net zoals bij het eerder aangeocht Rozengeur en Wodkalime). Goed idee?

      /   Reply  / 
  6. joey wielkens

    hallo,

    als jullie naar Van Speijk hebben gekeken..
    misschien zagen jullie dan steeds een bruine politieagente
    dat is mijn nicht!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>