Nieuwe flop voor Beau: NSE Nieuws ten onder

BeauVeel zakdoekjes zullen er vrijdag niet voor nodig zijn, als de laatste aflevering van NSE Nieuws wordt uitgezonden. Talpa heeft besloten de stekker uit de noodlijdende actualiteitenrubriek te trekken. Meestal scoorde NSE zo rond de 100.000 kijkers, veel te weinig om te overleven. Desalniettemin zei John de Mol eerder in Broadcast Magazine dat hij NSE dat hij onverminderd zal inzetten op NSE. "Mocht het verdwijnen, dan komt het zeker weer terug", zei hij toen. Maar het lijkt er op dat Talpa nu voorrang wil gaan geven aan Entertainment Live, de roddelrubriek van Evert Santegoeds die vorige week begon. Ook daar zijn de kijkcijfers bar slecht.

Het floppen van NSE is opnieuw een zwarte bladzijde op de cv van Beau van Erven Dorens, die eigenlijk alleen succes had met RTL Boulevard. En vooruit, de talkshow met Linda de Mol werd redelijk bekeken. Maar al zijn andere tv-programma’s kunnen geen kijkcijfersucces genoemd worden. De ondergang van NSE is overigens een dubbele voor Van Erven Dorens; het programma werd geproduceerd door zijn eigen Beauworks. Helemaal werkloos wordt hij overigens niet; Beau krijgt in mei een comedy-programma op Talpa.

Het is verder aannemelijk dat het personeel van Talpa uitvloeit over andere live-programma’s, zoals dat van Evert Santegoeds. Daar kan nog wel wat mankracht gebruikt worden; E-Live is nu vooral oplezen van wat de redactie nagebeld heeft, terwijl er natuurlijk cameraploegen op uitgestuurd moeten worden. Het programma met extreem lage kijkcijfers gaat in elk geval op het tijdslot van NSE Nieuws zitten.

NSE Nieuws is niet de eerste flop van Talpa. Eerder werd het magazine Thuis van de buis gehaald. Ook Lieve Lust, de 80′s en 90′s Quiz, Koppels en Uit Het Leven keren niet terug op Talpa.

Zie ook:
- Entertainment Live! stevent af op grote flop
- Nieuwe reanimatiepoging NSE Nieuws
- De grenzeloze ambities van John de Mol

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe flop voor Beau: NSE Nieuws ten onder

  1. Simon

    “Mocht het terugkeren, dan komt het zeker weer terug”, ???? ???? Wat ??? Ik vind dat ze eerder hadden moeten stoppen met NSE… E L om 19:30 ???? Ik weet niet of zo de concurrentie moeten aangaan met Shownieuws… Eerder 20:00 misschien…

      /   Reply  / 
  2. hooi

    maar wat is nou het probleem van talpa? als je deze programma’s die geflopt zijn nou op rtl 4 uitzend heb je sowieso wel 500.000 kijkers denk ik. Als je op internet leest staat talpa ook meestal op een zender als 31 of zo.. ze zappen er alleen ff heen om 7 uur zondagavond. moeten ze niet een grote actie doen om talpa op een vast nummer te krijgen? misschien is het probleem ook wel dat er geen cijfer in de naam zit(neem bijvoorbeeld ned 1, zit op 1, noem maar op. )

      /   Reply  / 
  3. Herman

    talpa op een vaste plek zou iets helpen, je zapt er nu niet langs. maar mensen weten de zender best te vinden; kijk maar naar voetbal, joling & gordon of de postcodeloterij.

    volgens mij is het probleem dat talpa geen keuze maakt wat het wil zijn: een vrouwenzender, een nieuwszender of een brede familiezender. ze zouden zich meer moeten profileren.

      /   Reply  / 
  4. Henk

    Je had ook nog programma met dat hockeymeisje, iets met Mannetje in de titel. Dat was na 1 of 2 uitzendigen uit de lucht

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>