Roddelen op tv weer op volle sterkte

Oren SchrijverRTL Boulevard kwam vorige week al uit de startblokken, Entertainment Live begint vanaf vanavond weer. Daarmee is roddelen op televisie weer op volle sterkte. Boulevard blijft vooralsnog de onbetwiste marktleider, gevolgd door SBS Shownieuws. Maar Evert Santegoeds en zijn team proberen het marktaandeel af te snoepen. Vorig seizoen lukte dat maar matig; E-Live werd zeer matig bekeken. Dus is de zomer gebruikt om de formule bij te schaven, onder andere door Oren Schrijver (foto) aan te trekken.

Schrijver is vooral bekend uit de musicalwereld maar zit momenteel ook in de zieltogende boyband All-Music. Bij E-Live krijgt hij een ‘vrije rol waarin hij zijn verbazing, verwondering of afschuw
over de nieuwsfeiten niet onder stoelen of banken steken’. Sjimmy Bruijninckx en Anouk Smulders blijven hun oude rol vervullen.

Opmerkelijk is dat de duur van het programma is verdubbeld naar 55 minuten. In Broadcast Magazine vertelde Santegoeds dat een half uurtje meer dan genoeg was om al het showbiz-nieuws van die dag door te nemen. Bovendien was E-Live toch al van de snelle aanpak waarin het nieuws in noodtempo werd doorgenomen.

Hopelijk gaat E-Live zijn nieuws niet zo breed uitsmeren als SBS Shownieuws. Die kondigen vaak een item 8 keer aan en dan blijkt het uiteindelijk een frutje van een halve minuut te zijn. Ik vind dat gewoon een belediging van de kijker, alsof we allemaal dement zijn!

Overigens is E-Live vanaf oktober weer teruggesneden naar een half uur. Dan zal De Gouden Kooi de vooravond versterken.

Entertainment Live, 18.00 uur, Talpa
RTL Boulevard, 18.35 uur, RTL 4
SBS Shownieuws, 19.25 uur, SBS 6
SBS Shownieuws, 23.00 uur, SBS 6

Zie ook:
- RTL Boulevard is concurrrenten voorgebleven
- Evert Santegoeds haat SBS Shownieuws
- C&A-uitverkoopje naar Entertainment Live
- Entertainment Live overleeft de zomer bij Talpa

1 Reacties // Reageer

One thought on “Roddelen op tv weer op volle sterkte

  1. Simon

    Raar dat het eerst een uur duurt, en daarna weer een half uur. Kunnen ze de komende 2 maanden geen ander programma bedenken voor 18:30 – 19:00. Ik denk nu bijvoorbeeld aan Samen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>