Tien komt in het najaar met Trucker

De orderportefeuille van Tien bleef akelig leeg in het najaar. Het leek er lange tijd op dat de zender de overnamestrijd wilde afwachten voordat het overging tot de aankoop van nieuwe programma's. Natuurlijk, een derde seizoen van Gooische Vrouwen is in de maak, maar dat wil een overnamekandidaat maar wat graag uitzenden. Evengoed is vandaag bekend geworden dat Tien in het najaar met Trucker komt, een programma waarin werkloze jongeren worden opgeleid tot vrachtwagenchauffeur.

Trucker is uit het brein van Talpa Scandinavia ontsproten , het productiehuis waar John de Mol vorige week zijn 75%-belang in verkocht. De bedoeling is dat er in meerdere Europese landen een versie van Trucker wordt opgenomen. Aan het einde van het jaar mogen de landelijke winnaars het dan tegen elkaar opnemen in een Europese finale. Vrachtwagenmaker Scania is mede verbonden aan het programma.

Tien zal zowel de landelijke als de Europese versie gaan uitzenden. In welke andere landen het programma te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Wat de aanschaf voor gevolgen heeft voor de eventuele overname van Tien, is gissen. Misschien gaat Tien toch zelfstandig verder. De deadline die Adformatie noemde van eind mei lijkt in elk geval niet gehaald. En met alle respect: het format van Trucker klinkt niet zo ontzettend goed dat een nieuwe eigenaar staat te springen om dit uit te zenden.

Zie ook:
- John de Mol trekt zich terug uit Scandinavië
- Talpa helpt werklozen aan baan als trucker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>