Talpa slijt Wat Schat Je? aan de BBC

In Nederland heeft het Postcode Loterij-spel Wat Schat Je? maar één seizoen gelopen. Hoewel de kijkcijfers goed waren, hing er vooral een groot kostenplaatje aan het programma met Martijn Krabbé. Maar producent Talpa krijgt het format nu toch in het buitenland op de buis. De BBC brengt deze zomer ‘Guesstimation’ op de buis. In het Verenigd Koninkrijk is de National Lottery verbonden aan de show.

In het programma worden vragen behandeld als: wat is de totale lengte bloedvaten in het lichaam van een volwassen persoon met een gemiddeld postuur? hoeveel ballonnen heb je nodig om een meisje op te tillen? hoeveel mensen passen in een kubus van twee bij twee meter? Guesstimation werd eerder dit jaar verkocht aan het Midden-Oosten.

Zie ook:
- Ouderwets spektakel en amusement in Wat Schat Je?
- John de Mol: Talpa wordt niet zo groot als Endemol

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Talpa slijt Wat Schat Je? aan de BBC

  1. Nick

    Hoewel de kijkcijfers goed waren???? Er keken volgens mij nog geen 600.000 mensen, toch?

      /   Reply  / 
  2. Chiel

    Jep, na Gooische Vrouwen. Dus zo’n 1 miljoen mensen zapten weg…

    Wel een leuke show overigens!

      /   Reply  / 
  3. David

    De Nederlandse versie vond ik maar slecht uitgewerkt en alles behalve vermakelijk. En de kijkcijfers waren dramatisch (rond de 500.000)…

      /   Reply  / 
  4. Mart

    Het scoorde inderdaad niet bes. Aflevering 1 nog wel zo’n 750.000 maar daarna 500.000 tot 600.000 kijkers en ik geloof zelfs 1 uitzending met 360.000 kijkers. Gemiddeld een marktaandeel van maar 8.7 %. Was een leuk idee maar er waren nogal wat kanttekeningen bij dit programma:
    - Foei lelijk decor van golfplaten
    - Slecht uitgewerkt en veel van hetzelfde.

    Nee was een leuk idee maar niet best uitgewerkt. Ze deden net alsof het een zeer grote show was maar je zag duidelijk dat het budget voor dit programma niet erg hoog was.

      /   Reply  / 
  5. Boudewijn

    Dit was net zo’n grote flop als M$W alleen werd er minder over geschreven

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>