‘John de Mol en Sanoma kopen SBS-zenders’

De ontknoping van de overnamestrijd op de Nederlandse SBS-zenders lijkt nabij. De Belgische krant De Standaard meldt op basis van bronnen dat Sanoma het winnende bod heeft neergelegd bij ProSiebenSat, de huidige eigenaar van de Nederlandse tak. Sanoma zou daarvoor de handen ineen hebben geslagen met John de Mol, die eerder optrok met TMG. Die uitgever haakte af. De Persgroep heeft ook nog interesse, maar dat bod zou dus lager uitvallen dan dat van Sanoma.

Mocht De Mol inderdaad mede-eigenaar worden van de SBS-zenders, dan staat er een interessant transferseizoen voor de deur. Zowel qua boegbeelden als programmatitels.

Zie ook:
- Overname SBS verder weg voor De Mol door afhaken TMG
- Minstens 18 bieders voor SBS-zenders
- ‘SBS gaat 700 miljoen tot 1 miljard euro kosten’

37 Reacties // Reageer

37 thoughts on “‘John de Mol en Sanoma kopen SBS-zenders’

  1. kokkie

    snap het niet hoor dat john de mol dit wilt kopen het gaat toch goed zo bij rtl

      /   Reply  / 
    1. Commisisariaatsmedewerker SBS-6 (Serious Brodcast Station 6)

      Ik heb in een telefoongesprek gehoord (zat toevallig achter hem in een reastaurant) dat hij jou kokkie, programma-directeur wilde maken. Maar ik denk, als John de Mol jouw commentaar hier leest (wat ik persoonlijk aan hem door ga geven) hij snel voor een ander gaat kiezen om de grote baas van de SBS-zenders gaat maken. jammer voor jou kokkie, maar wel het beste voor de zender!

        /   Reply  / 
      1. Geenstijl

        Ik heb in een telefoongesprek gehoord dat jij niet grappig bent….

          /   Reply  / 
        1. Commisisariaatsmedewerker SBS-6 (Serious Brodcast Station 6):

          Ik zit bij een andere telefoonprovider, dus dat kan jij nooit hebben gehoord!

            /   Reply  / 
  2. Martijn

    Gaat het hier om 50% voor beide?
    Zou wel weer een enorme verschuiving betekenen.Ik vrees dat de tv carriere van een aantal sbs 6 presentatoren dan definitief voorbij zal zijn. Een Henk jan bijvoorbeeld zal denk ik genoegen moeten nemen met een plaats in de jury. Als presentator komt hij vast niet meer aan de bak.
    - Danny de munk
    - Marlyne
    - Viktor Brand
    en nog wel een aantal.

      /   Reply  / 
  3. Nick

    Onbegrijpelijk wat John de Mol aan het doen is. Als het maar om geld gaat. Heeft hij nou NIETS van Talpa/Tien geleerd? Snap ook niet dat RTL hem geen groter aandeel heeft gegeven, dan was hij vast daar gebleven. Want ja: het draait uiteindelijk alleen maar om geld…

      /   Reply  / 
  4. Brian

    Heel erg benieuwd wat dit voor consequenties gaat hebben… dit kan wel eens een heleboel gaan veranderen, nieuwe Talpa-taferelen kunnen verwacht worden. Kan bijna alleen maar negatief uitvallen voor RTL aangezien alles van SBS op dit moment mislukt, behalve de zondag, terwijl bijna alle RTL-shows aanslaan. RTL-sterren als Linda, Jeroen, Bridget, Jack etc. zouden nu mogelijk kunnen vertrekken, wat grote gevolgen kan hebben voor RTL.

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

      Linda heeft al lang aan gegeven dat ze ondanks alles bij RTL blijft, en NIET met Johnn mee gaat

        /   Reply  / 
      1. Henk

        Linda heeft een paar weken geleden in Collegetour (NTR/Ned. 3) aangegeven dat ze het niet uitsluit dat ze naar SBS zal gaan als John (mede)eigenaar wordt.

          /   Reply  / 
        1. kokkie

          wahhaahaha je doet maar

            /   Reply  / 
          1. kokkie

            solly was niet voor jou bedoeld

              /  
          2. peppie

            Jaja, nou je het zelf verklooid hebt kun je dat wel makkelijk zeggen hè kokkie ‘je doet maar’

              /  
        2. Robin

          Van SBS kunnen we dan niet meer spreken, het is duidelijk dat al die zender een nieuwe vormgeving, profiel en naam krijgen.

            /   Reply  / 
  5. Topmodel

    Marlyne doet het goed als presentratice. Haar zou ik niet vervangen. De rest wel. De rtl fans zijn bang. Mij maakt niets uit op welke zender mooie tv word uitgezonden. Zolang het maar mooie tv is.

      /   Reply  / 
  6. C

    Als dit doorgaat gaat er zeker heel wat veranderen bij de SBS groep. Ik hoop sowieso op vele nieuwe series, programma’s en natuurlijk presentatoren zoals Eddy Zoëy.

      /   Reply  / 
  7. j006t

    In ieder geval hoop ik dat ze dan niet meer de hele tijd lopen te schuiven met series op Net 5, zodat je een keer fatsoenlijk een seizoen kunt kijken…

      /   Reply  / 
  8. Meike

    Hopelijk word het niveau beter bij SBS, want het werd er de afgelopen jaren niet beter op. Ook hoop ik dat John de Mol weer Formule 1 rechten terug koopt, daar waar nu nog RTL misbruik maakt van hun Luxumburgse achtergrond. RTL Heeft Formule 1 gekocht als money-maker door reclame zendtijd te verkopen en niet voor de Formule 1 Fans. Bij SBS heeft het Formule 1 op de Nederlandse televisie weer de kans om een middag vullend programma te worden. Maar dat is op zijn vroegst in 2013 !

    Tevens hoop ik dat er minder troep word gemaakt en herhaald, als Sterren Dansen op het Ijs ! Dat was het eerste seizoen en 2e nog intressant, maar nu is het hopeloos achterhaald. John de Mol weet wat kwaliteits-televisie is, hopelijk gaan we dat zo snel mogelijk terug zien in de programmering !!

      /   Reply  / 
    1. kokkie

      alsteblieft zeg bij sbs was de race vreselijk dan ga ik zekers niet kijken meer

        /   Reply  / 
      1. peppie

        Nou wees gerust kokkie, bij sbs kijken ze ook nooit meer naar jou!

          /   Reply  / 
  9. Frank

    John de mol moet gewoon niet meer voor de 3de keer beginnnen aan zoon avontuur dat is gewoon niet slim hij kan nu veel geld verdiennen bij RTL Dus blijf bij RTL Man.

    Groetjes frenkie

      /   Reply  / 
  10. joris

    het enige wat ik hoop is dat er niet teveel veranderd aan RTL4, maar ik vrees het ergste.. Jack mag van mij sowieso van de tv af, maar linda moet wel bij RTL blijven, samen met de programma’s die ze presenteert…

      /   Reply  / 
  11. Anoniem

    Linda met broer John mee, Paul de Leeuw ook mee, kan hij samen met Linda leuke talkshow maken op de nieuwe zender van John.

      /   Reply  / 
    1. Tim20 MJ

      daar zat ik dus ook meteen aan te denken. Paul moet weg daar bij de Vara!

        /   Reply  / 
  12. $ Dollar Bill $

    John de Mol leert het niet…

    Sport7, Talpa en nu SBS.

    Denk niet dat veel RTL sterren dat risico gaan nemen om te eindigen zoals Beau die de ene flop na de andere had bij Talpa en SBS.

      /   Reply  / 
  13. nick

    Joh, grote sterren wachten nu echt wel af. Sbs gaat kut en Talpa ging kut. Denk eerder dat 2012 dus meer verrassingen brengt als sbs goed gaat…

      /   Reply  / 
  14. joris

    het enige wat SBS nog kan redden is een complete makeover volgens mij, incl net5 en veronica. Andere naam, andere vormgeving, alles anders. Net5 is een vrouwenzender (terwijl daar ook het blok en secret story komt), veronica is alleen brits lijkt het (terwijl daar ook total black out komt) en sbs te volks.
    -
    ik zou kiezen voor een nieuwe zendernaam, desnoods noem je het gewoon ‘zes’ ‘negen’ en ‘tien’.

      /   Reply  / 
    1. rtd

      Tien lijkt me sowiso uitgesloten, aangezien iedereen die associatie gaat maken met de flop van Talpa/Tien…

      en RTL 6, RTL9 lijkt me ook wat voorbarig. Overigens Veronica mag wat mij betreft gewoon weg.. Komt dezelfde meuk op als op RTL7… dus die kunnen ze makkelijk samenvoegen.

        /   Reply  / 
      1. Topmodel

        De naam tien is van sbs. Sbs had destijds talpa gesommeerd tien niet te gebruiken omdat sbs wellicht een digitaal kanaal wilde beginnen met de naam tien. Ook hebben we eerder een (sbs) kanaal met de naam 10 gehad.De naam veronica moet sowieso blijven. Die naam is ijzersterk met ook een tvgids en radiostation. De naam sbs zou ik ook niet al te snel opgeven. Ook al zit er nu een smet op. John grote fout met talpa was dat het met veel bombarie gepresenteerd werd en wat kregen we: voetvolleybal en dat soort zeer goedkope tv. John had toen moeten toegeven dat de programma’s het eerste halfjaar goedkoop zouden zijn. Mocht sbs in handen van John en Sanoma vallen, dan hoop ik in ieder geval dat John daarover eerlijk is, zodat “de media” hem niet direct op kijkcijfers of slechte tv afbrand.

        Niemand heeft het trouwens over Sanoma. Ik denk dat Sanoma met alle contacten die de tijdschriftenwereld (van auto’s, via criminaliteit naar fashion) kent, mooie binnenlandse (reality) tv kan maken.

          /   Reply  / 
  15. David

    Erg domme zet van John. Nederland mag -zeer onterecht- hem niet. Talpa was een prima zender, maar omdat het met zoveel bombarie werd neergezet en omdat het John de Mol was, keken mensen niet.

    Nu combineert hij een zender die al niet loopt en publiek wat zich afkeert van die zender, met de afkeer die hij veroorzaakt als hij een zender runt. Ben benieuwd of veel ‘sterren’ die gok willen nemen. Zelfs iemand als Linda. Die staan nu wel even voor 2,5 miljoen kijkers een van de best bekeken programma’s te presenteren… tis natuurlijk de vraag wat dat programma gaat scoren op de nieuwe naam van het oude SBS6.

    John zit nu in een prima constructie, veel mensen weten niet eens dat hij zoveel zeggenschap heeft binnen RTL en dat is goed voor hem. Hij moet in stilte opereren want zijn Amerikaanse manier van aanpakken werkt hier niet, hoe onterecht dat ook mag zijn.

      /   Reply  / 
    1. K Luns

      Shit, had dit maaar ff eerder aan John de Mol geschreven David, dan had ie wel naar jouw superieure deskundigheid geluisterd.
      Het is dus eigenlijk jouw schuld dat ie het schip in gaat met die overname. Het is jouw schuld omdat jij he niet bijtijds gewaarschuwd hebt.

        /   Reply  / 
      1. David

        Verder gaat alles wel goed?

          /   Reply  / 
        1. K Luns

          David, nu al terug uit het ziekenhuis, want je zult jezelf wel flink voor je kop hebben geslagen natuurlijk nou jouw wereldse adviezen niet gehoord worden door personen die vele rden miljoenen in een bodemloze en vooral kansloze put gaan stoppen?
          Maar één troost, je kunt voorlopig wel als een soort Ara0bier met tulband op door het echte leven gaan.

            /   Reply  / 
  16. jean

    Waar ik dan benieuwd naar ben………. Wie krijgt de Belgische zenders vt4 en 5tv in handen?
    Want als je series voor beide landen maakt, kun je heel mooi kosten drukken (zoals bijvoorbeeld Benelux Next Top Model en Expeditie Robinson)

      /   Reply  / 
    1. Topmodel

      Nou je het zegt…. Snap eigenlijk niet dat sbs dit niet eerder heeft gedaan om kosten te drukken, maar nu ik aan het graven ben (in mijn geheugen) was het enkel meedoen van nederlanders niet de reden dat sterrendansen het won van NL-BE dancing with the stars? Ik weet het niet meer, volgens mij was sterrendansen ook eerder op tv.

        /   Reply  / 
  17. Drs Zenden

    Tjonge, wat mij opvalt is dat er zoveel deskunigheid is op dit forum en die John de Mol en consorten maar een stelletje klunzen zijn die niet weten waar ze mee bezig zijn. Zet ‘m op jongens, en natuurlijk ook meiden, spui je alwetende deskundigheid maar hier op dit forum, want je weet maar nooit of ze, de klunzen, dit lezen en er wat van zullen opsteken.

      /   Reply  / 
  18. Bobbie

    ik zeg nu misschien iets raars maar john de mol koopt 1/3 van sbs. sbs bestaat uit 3 zenders..zou het niet zo kunnen zijn dat john hierdoor gewoon 1 zender in handen krijgt? anders lijkt het me namenlijk een rare stap omdat ie bij rtl een flinke vinger in de pap heeft, met succes!

      /   Reply  / 
  19. 10y

    Ik hoop in ieder geval dat de Amerikaanse series wel blijven, zoals NCIS, Grey’s anatomy, Private practice, enz.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>