Talpa maakt De Jongens tegen de Meisjes in China

De Jongens tegen de Meisjes gaat de grens over. De Chinese zender Shenzen Satellite TV gaat een seizoen van The Battle of the Sexes maken, zoals de internationale titel van het Talpa-format luidt. De verkoop is een rechtstreeks gevolg van de joint venture Talpa China Star die is opgericht, meldt vakblad C21Media. John de Mol heeft verschillende joint ventures opgericht om de formats uit zijn koker internationaal uit te rollen.

“Dat is het grote voordeel aan formats; ze zijn in meerdere landen uit te rollen zonder al te veel aanpassing”, meldt een woordvoerder van Talpa in een ander interview aan ANP. “In China bijvoorbeeld zie je de westerse popcultuur terug in heel veel tv-programma’s.”

Het grote broertje van De Jongens tegen de Meisjes, Ik Hou van Holland, is eerder al aan China gesleten. “Ook dat doet het goed in China. Met dezelfde opzet, dezelfde vragen en dezelfde humor. Alleen staan er panda’s in het decor in plaats van koeien.”

Talpa heeft inmiddels geleerd dat zaken doen in China anders gaat dan in Europa of Amerika. “Je bent namelijk als buitenlandse producent aan veel beperkende regelgeving gebonden. Bovendien werkt de markt in China heel anders: een tv-producent maakt het hele programma en heeft zelf ook contact met de adverteerders. Door de opbrengst van reclames moeten de productiekosten worden terugverdiend en winst worden gemaakt.”

Zie ook:
- Talpa gaat nieuwe joint venture aan in China
- John de Mol: Talpa groeit waar anderen stilstaan
- Talpa brengt Ik Hou van Holland weer naar China

1 Reacties // Reageer

One thought on “Talpa maakt De Jongens tegen de Meisjes in China

  1. k:Alex

    Daar is het verboden voor de vrouwen om te winnen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>