SBS 6 wil comeback Showbizzquiz met Ron Brandsteder

SBS 6 en Talpa stoffen een tv-klassieker af. Het is de bedoeling om in het voorjaar van 2013 terug te komen met de Showbizzquiz, dat in de jaren ’70 en ’80 is uitgezonden bij de Tros. Ron Brandsteder is opnieuw beoogd presentator, maar zijn assistentes Bella Beer en Linda de Mol blijven weg. In plaats daarvan zal hij wederom te zien zijn met Rick Brandsteder, zoals ook al het geval was in de geflopte hypnoseshow Van Je Vrienden Moet Je ‘t Hebben.

Evert Santegoeds bracht het nieuws vanmorgen bij 538, SBS 6 bevestigt de onderhandelingen.

Nu heb ik zelf de Showbizzquiz niet heel bewust meegemaakt en ik denk veel van jullie ook niet. Op YouTube zijn heel wat fragmenten terug te vinden. We zien een gekoppelde loterijtrekking, het raden van mysterie guests, liedjes zingen, circusamusement en andere spelletjes. Een echte bonte, ouderwetse amusementsshow dus.

Ik ben dan ook heel benieuwd hoe Talpa het programma naar deze tijd gaat vertalen. De kijker is heel erg verwend met veel groter amusement en veel grotere sterren. Je wilt natuurlijk ook niet verzanden in de zoveelste BN’er-show.

SBS 6 is ondertussen bezig allerlei nieuw weekendamusement uit te proberen. In 2013 komen al nieuwe titels als De Grote Vakantieshow, The Next Pop Talent en Bloed, Zweet & Tranen.

Bekijk een aflevering Showbizzquiz (geluid niet sync):

Zie ook:
- SBS 6 zet Ron Brandsteder in op zaterdagavond
- SBS 6 schrapt hypnoseshow op zaterdagavond
- Nog geen werk voor Tooske, Jochem en Rick bij SBS 6

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “SBS 6 wil comeback Showbizzquiz met Ron Brandsteder

  1. mark

    tsja…. of dit nog gaat werken?? moet welheel erg opgepoetst worden..

      /   Reply  / 
  2. Daan

    Het lijkt wel of de huidige producenten nauwelijks meer echt nieuwe originele amusementsprogramma’s kunnen maken. Waarom dit nu weer afstoffen. Verzin iets nieuws.

      /   Reply  / 
  3. Frank

    Ik vind het persoonlijk leuk dat dit terugkomt, maar vind het meer iets voor Omroep MAX. Maar die gaan natuurlijk stoppen met amusement, dus Ron kan z’n biezen pakken.

    Maar, heeft Georgette Schlik niet gezegd geen afdankertjes meer te willen van andere omroepen en zenders? Het worden er juist steeds meer.

      /   Reply  / 
  4. Frank

    En wat betreft het verzanden in de zoveelste BN’er-show. De Showbizzquiz was natuurlijk met onbekende Nederlanders, die veel dachten te weten over de showbizz. In 2003 heeft het programma overigens al een geflopte revival gehad in de vorm van de Carlo & Irene Show.

      /   Reply  / 
  5. $ Dollar Bill $

    SBS is het echt kwijt uit wanhopigheid een jaren 80 TV programma uitzenden in 2013.

      /   Reply  / 
  6. Peter

    Nee he, dit moeten we toch niet willen. Henny Huisman kwam ook terug met de SupriseShow bij Talpa/Tien destijds, maar ook genadeloos geflopt. Hier zit niemand meer op te wachten, totaal andere tijd. Vroeger was dat heel wat en konden we dat niet Showbizz met zo’n trap enzo, maar nu is dat gewoon heel normaal. Ik zie de toegevoegde waarde er dus niet van in.

      /   Reply  / 
  7. M

    Verkeerd gekozen show. Als je dan toch oude programma’s af gaat stoffen kom dan met De Staatsloterij 100.000 Euro show (wel de Veronica versie) of Doet ie het of Doet ie het niet (dit format kun je heel makkelijk in een vernieuwde opzet gieten).

      /   Reply  / 
  8. David(2)

    @M:

    Gedeeltelijk met je eens. Maar ik ben bang dat vrijwel elk jaren 80/90 programma wat nieuw leven wordt ingeblazen, gedoemd is te mislukken.

    Zo denk ik ook dat Animal Crackers zwaar gaat floppen. Goed, een miljoen zal het wel halen op Ned.1 op zaterdag primetime, maar dat programma was grappig in de jaren 80. Zoals Peter boven je zegt, het lijkt allemaal leuk maar het is vooral nostalgie. Die sfeer van toen werkt nu sowieso niet, en ook niet als je het een beetje oppoetst.

    Kijk het maar eens terug al die shows, het is zo ontzettend traag en braaf. Terwijl ik vroeger natuurlijk ook genoot van al die programma’s.

    Enige uitzondering trouwens op bovenstaande -wat ik wel weer leuk vond toen ik het terug zag- was de Sterrenshow met Willem Ruis. Die show -zeker de finale- had de spanning die ook anno 2013 prima op tv zou kunnen.

    Maar een opgepoetste Showbizzquiz gaat uiteraard niet werken, dat kan elke imbeciel bedenken. Gelukkig zijn ze bij Talpa en SBS lekker naief.

      /   Reply  / 
  9. lars

    Doe dan uhhh, Vergeet je tandenborstel niet! dat wordt nu herhaald op Comedy Central Family en kan nog prima in 2012. Een versie met Eddy zoëy of Ruben Nicolai zal toch wel aanslaan.
    Of misschien In Holland staat een Huis?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>