Radiodeal Talpa en TMG rond

Talpa en TMG, uitgever van onder andere De Telegraaf, gaan definitief een samenwerking aan. Na stevige onderhandelingen zijn de twee mediaconcerns er uit gekomen. Struikelblok leek een eenmalige investering van 27 miljoen euro van TMG in de samenwerking, die is komen te vervallen.

Talpa en TMG gaan hun radioactiviteiten onder één dak brengen. Het gaat onder andere om de radiozenders Sky Radio, 538 en Veronica. Hierdoor ontstaat het grootste radioconcern van Nederland. Met name de advertentieinkomsten die in dit medium omgaan zijn interessant; radio is relatief goedkoop om te maken en de impact van radioreclames zijn groot.

TMG krijgt een belang van circa een kwart in deze onderneming. De eerste contouren van de nieuwe zendergroep zullen na de zomer zichtbaar worden. Dan kan ook meer duidelijkheid worden gegeven over de organisatie van het nieuwe radiobedrijf.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>