Tros-docu Dichter bij de Hemel – Volendam 10 Jaar Later

De tiende verjaardag van de nieuwjaarsramp in Volendam gaat niet onopgemerkt voorbij aan Hilversum. Eerder deze week kwam de EO al met een speciale Jong, vanavond is het de Tros die het programma Dichter bij de Hemel – Volendam 10 Jaar Later uitzendt. In deze documentaire worden drie bij ‘de brand’ betrokken jongeren gevolgd die zeer zwaargewond raakten, de dood in de ogen keken, de draad hebben opgepakt en tien jaar later weer volop in het leven staan.

Samen met de artsen van toen, die dankzij hun kennis en kunde de levens van dit drietal hebben gered, beklimmen Tom Kwakman (27), Marga Smit (24) en Lou Snoek (25) de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Deze beklimming staat centraal voor de boodschap die deze jongeren willen uitdragen: er is leven na de brand.

In Dichter bij de Hemel laten de hoofdrolspelers zien hoe zij nu in het leven staan en praten over hoe ze zo ver zijn gekomen. Om ondanks het verlies van vingers, de beperkte longinhoud (grote delen van de longen zijn weggebrand) en een beperkte regulatie van de lichaamstemperatuur (ze kunnen niet zweten en voelen vaak te laat wanneer het koud of warm wordt) een poging te doen deze bijna 6000 meter hoge berg te bedwingen. Tien jaar na dato kijken we met Tom, Marga en Lou – van wie zowel het uiterlijk als innerlijk compleet en voorgoed zou veranderen – terug op deze gebeurtenis en de impact die deze ramp tot vandaag de dag op hen en hun directe omgeving heeft gehad.

Dichter bij de Hemel stond aanvankelijk voor kerstavond in de programmaschema’s, maar is nu dus een weekje naar voren gehaald.

Dichter bij de Hemel, 21.35 uur, Tros (NL1)

Zie ook:
- Tros op kerstavond met special slachtoffers Nieuwjaarsramp
- Speciale KRO Reünie over nieuwjaarsramp Volendam
- Marc Dik eenmalig terug in Jong voor Volendam-special

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tros-docu Dichter bij de Hemel – Volendam 10 Jaar Later

  1. Corrie

    Hallo Team.
    Van harte gefeliciteerd met dit doel,wat een geweldig team.
    Marga,Lou en Tom,met alle respect voor jullie,jullie zijn prachtige mensen ,met een prachtig en eerlijk hart,op de juiste plek.
    Dat is het belangrijkste bezit van ieder mens.
    Toppie gedaan.
    Groetjes Corrie

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>