Matthijs van Nieuwkerk bedankte voor late night RTL 4

In 2008 dook het gerucht op: Matthijs van Nieuwkerk zou in het diepste geheim transfergesprekken voeren met Erland Galjaard. Maar de overstap naar RTL bleef uit en het gerucht verdween weer. Nu blijkt dat de twee inderdaad verkennende gesprekken hebben gevoerd, maar Van Nieuwkerk zou al snel hebben besloten nog niet klaar te zijn bij De Wereld Draait Door. Dat vertelt zenderbaas Erland Galjaard op BNR Nieuwsradio in een gesprek over de late night van RTL 4.

“Ja, ik heb gesproken met Matthijs van Nieuwkerk. Een tijdje terug heb ik gepolst of er belangstelling is. Hij is één van de weinigen die dusdanig onderscheidend is en een dusdanig breed publiek weet te binden met een fantastisch programma. Iedere zender zou hem moeten willen hebben”, aldus Galjaard. Dat Van Nieuwkerk uiteindelijk niet de overstap maakte, begrijpt de zenderbaas. “Ik geef hem daar groot gelijk in.”

Sinds het vertrek van Barend & Van Dorp in 2005 is de late avond van RTL 4 een puzzel. Voormalig baas Fons van Westerloo koos voor 4 in het Land, wat erg veel weg had van Hart van Nederland. “Als ik toen programmabaas was, had ik wellicht een andere keuze gemaakt. Het was wel de bedoeling om het anders te doen dan SBS 6, met de toon vanuit RTL Nieuws. Maar het werkte niet. RTL moet niet teveel doen wat anderen doen, maar zijn eigen koers varen.”

Galjaard ziet op korte termijn geen talkshow op het tijdslot verschijnen. “Op dit moment is het antwoord nee. Tegenover Pauw & Witteman, De Wereld Draait Door in de vooravond en ook nog Paul de Leeuw om tien uur, dan voegt het weinig toe.” In de verkiezingstijd maakte RTL Nieuws nog Wat Kiest Nederland, een politiek getinte talkshow. “We hebben op een andere manier politiek onder de aandacht gebracht en ook begrijpelijk gemaakt. Maar de cijfers vielen tegen. Daar moet je rekening mee houden, we zijn wel een commercieel bedrijf.”

Hij vervolgt: “Het is niet zo dat we het tijdslot uit handen geven. We programmeren nu door, dat zie je wereldwijd gebeuren bij zenders die geen Jay Leno of David Letterman hebben. Secret Millionaire, Undercover Boss, Gordon Ramsay… dat soort programma’s passen prima bij RTL 4.”

Zie ook:
- Galjaard: Voorlopig geen late night show op RTL 4
- Erland Galjaard (RTL 4): We moeten straks weer innoveren
- ‘VI Oranje moet blijven als opvolger Barend & Van Dorp’

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Matthijs van Nieuwkerk bedankte voor late night RTL 4

  1. Pingback: SBS 6 bereidt nieuwe talentenjacht voor | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>