Galjaard: Voorlopig geen late night show op RTL 4

Het gonst van de geruchten over de late night van RTL 4. RTL Nieuws zou aan een programma werken voor de late avond terwijl er ook gesprekken worden gevoerd met het team van Voetbal International over een dagelijkse talkshow. Voorlopig worden deze gesprekken alleen achter de schermen gevoerd, want RTL-baas Erland Galjaard verzekert dat zijn zender voorlopig geen nieuwe late night krijgt.

“Het is nog steeds wel onze wens om iets goeds en onderscheidends te doen, maar dat is moeilijk”, vertelt hij aan Zappen.blog.nl. “Hart van Nederland is ijzersterk en ook Pauw & Witteman is een begrip.” In het nieuwe seizoen komt daar bovendien Paul de Leeuw bij op Nederland 3, die dagelijks rond 22.00 uur de MaDiWoDoVrijdagShow gaat maken.

Toch was er in mei en juni Wat Kiest Nederland te zien. “Dat hing natuurlijk erg aan de verkiezingen, maar het was zeker de moeite waard”, zegt hij daarover. “De late night is een proces waar we al lang mee bezig zijn. Natuurlijk is het belangrijk om de vrijdag en de zaterdag goed neer te zetten, waar we de afgelopen jaren aan hebben gewerkt. Maar half elf is ook van wezenlijk belang.”

Galjaard spreekt van ‘een grote investering’ en wil daarom met een goed programma komen. Tot die tijd zal RTL 4 buitenlandse aankopen uitzenden. “Misschien onderscheid je je daar nog wel meer in om half elf. Vroeger waren we heel sterk met dat soort programma’s om half negen. Dit jaar hopen we op goede nieuwe afleveringen van Gordon Ramsay en Secret Millionaire.”

Zie ook:
- Frits Wester en Rick Nieman zien wel wat in late night show
- Nieuwe late night voor RTL 4?
- ‘VI Oranje moet blijven als opvolger Barend & Van Dorp’
- Van der Togt met Rad van Fortuin in MaDiWoDoVrijdagShow

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Galjaard: Voorlopig geen late night show op RTL 4

  1. Michel

    Erg zwak argument!

      /   Reply  / 
  2. Steffan

    Ik zie graag weer een late night show met GROTE artiesten.. hoe jensen vroeger was.

    - Shakira
    - Enrique Iglesias

    GA zo maar door..

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Tja, op deze wijze blijft de late avond natuurlijk een probleemkindje.Dit is toch wel een smet op de mooie programmering van de laatste paar jaar! Beste zou wat mij betreft zijn een talkshow met het team van VI van ma t/m do. Maar ook Nieman en Wester had ik graag gezien.

      /   Reply  / 
  4. Rich

    je kan beter wachten totdat je iets goeds in huis hebben, in plaats van iets uit te gaan zenden waarvan je weet dat het gaat afleggen tegen de concurrentie (zoals Niemand en Wester). Het team van VI zou inderdaad een goede optie zijn, maar dan moet het over meer dan voetbal gaan, en is het dan nog zo leuk?

      /   Reply  / 
  5. Daan

    Nu ook paul begint met een talkshow, moet RTL dit maar vergeten. Beter is om toch weer een quiz te proberen, zoals bijvoorbeeld een dagelijkse versie van Weekend miljonairs.

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      show van paul gaat het echt niet beter doen dan on air veracht ik!

        /   Reply  / 
  6. edward

    paul heeft laatste veel programma die niet echt super geliefd meer zijn hoor. Rtl moet het gewoon met nieman en wester proberen. en dindsdag en donderdag met een voetbal vi

      /   Reply  / 
  7. Interim HRM

    Ik vind dat je met Pauw&Witteman en Paul de Leeuw niet het hele Nederlandse olk kan amuseren in de avonden. Het één is te intellectueel en het ander (naar ik verwacht) te simpel. Er zou iets moeten komen wat er een beetje tussen zit. Denk aan DWDD

      /   Reply  / 
  8. Chiel

    Iedere dag een vast programma neerzetten (Jambers, Plek onder de zon, serie), nu weet je nooit wat er precies komt.

      /   Reply  / 
  9. Brian

    Jammer dat De Slimste vorig jaar niet het succes is geworden wat het gehoopt had, ik vond het wel leuk. Maar het paste niet helemaal bij een grote zender als RTL4, vond het wat meer RTL5. Ik verwacht dat ze toch ooit komen met een mooie latenight talkshow voor zowel man als vrouw, jong als oud, en neit alleen de intellectuele (beperkte) onderwerpen zoals bij Pauw en Witteman. Want een dergelijke show is er nog niet, die is dan ook erg moeilijk te maken lijkt me.

      /   Reply  / 
  10. Pat

    Ze moeten ook iets leuks uitzenden om 17.00 . Nu zet ik de televisie aan om 17.00 , maar nergens is wat leuks op als je thuis komt. Al zet de herhaling van koffietijd om 17.00 of een live middagmagazine zoals de 5 uur show.

      /   Reply  / 
  11. Sven van der Mann

    Ik verwacht ook niet veel van de Ned3 talkshow. Zal wel niet veel meer zijn dan spuiten & slikken met Paul de Leeuw erbij, oftewel niet interessant genoeg voor diegenen die naar Mooi Weer De Leeuw keken. En zoals eerder al is aangegeven door een ander: er sluipt een beetje “Paul de Leeuw moeheid” door Nederland. Ik zou als ik RTL was, Linda de Mol een talkshow gunnen. Maar dan geen late night show, eerder een Oprah Winfrey achtige format rond de klok van vier. Over de Kook bij RTL5 stallen. Op RTL5 Jensen weer terug laten komen. Galjaard wil denk ook nog wachten met een Latenight show om te kijken wie de publieke omroepen verlaten wanneer straks de mes in de begrotingen gaat. Moet haast wel een achterliggende gedachte zijn. Wat misschien een leuke optie is om een talkshow te maken met “boze mannen” als prem radhakishun, maarten van rossum, Johan Derksen, Jort Kelder. Zeg maar een “The View” maar dan met mannen.

      /   Reply  / 
    1. michel

      Dat laatste is nog niet eens zo stom idee alleen dan niet elke dag.

      Dat van die talkshow van Linda in de middag roep ik al jaren. Linda elke dag om 17.00 Gebaseerd op The Oprah Winfrey show en het blad Linda. Herhaling om 18.00 en 23.00 op RTL8.

        /   Reply  / 
  12. iFreek

    Wat mij gaaf lijkt is één doorlopend live programma op de avond. Met nieuws, entertainment, interviews, wedden-datjes, live muziek, verslag op locatie, etc. Dit zou het beste werken op de vrijdagavond.

      /   Reply  / 
  13. Ben Profijt

    Nu Het Gesprek gestopt is, zou RTL4 misschien wel de Late Show with David Letterman kunnen programmeren om 22.30 uur.
    Volgens mij was dat zo’n beetje het best bekeken programma op Het Gesprek en zou volgens mij bij RTL ook veel kijkers trekken.
    En het is een programma wat overdag en in het weekend prima te herhalen is (heb zelf ook regelmatig sommige shows nog een 2e keer in de herhaling gezien, omdat er hele interessante gesprekken tussen zaten).

      /   Reply  / 
    1. michel

      Past niet op een zender als RTL4 maar, zou goed kunnen bij RTL7!

        /   Reply  / 
  14. Marc

    De enige die nog een beetje de late night achtige show goed deed is Robert Jensen.

    Maar ja op gegeven moment kwamen daar ook alleen maar rtl-mensen als gast om hun eigen shit te promoten ipv echt leuke gasten zoals Henk Westbroek ofzo of Jules Deelder.

    Ik stem voor jensen maar dan zoals het vroeger was, en niet de hele tijd Expeditie robinson winnaars, idols afvallers, gewoon lekker ongenuanceerd er tegen aan met haagse sjonnie enzo.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>