Nieuwe late night voor RTL 4?

RTL 4 komt met een antwoord op Hart van Nederland en Pauw & Witteman, zo vertelt Evert Santegoeds vanmorgen op Radio 538. Vanaf september is het de bedoeling om met een late night show te komen ingevuld door het RTL Nieuws. De boegbeelden van het nieuws zouden wisselend invulling geven aan het programma, dat net als Radio 1-programma Met het Oog op Morgen ook vooruitblikt op de dag die komen gaat.

Zenderbaas Galjaard zou haast maken met het programma om te kunnen profiteren van de verwarring die in september ontstaat, als vertrouwde actualiteitenrubrieken als Nova en Netwerk plaatsmaken voor Nieuwsuur, Brandpunt, Uitgesproken Vara en NCRV’s Vrijdag. Pauw & Witteman en EénVandaag blijven wel behouden in het nieuwe seizoen.

Opmerkelijk is dat Galjaard eerder deze week nog liet doorschemeren voorlopig niet met een nieuwe late night te komen. “Het zal nooit een opvolger worden van Barend en Van Dorp. Je hebt nu twee pijlers op de late avond, Hart van Nederland en Pauw & Witteman. Als we iets om half elf gaan doen, dan moet je niet denken aan zoiets als Barend en Van Dorp. Je moet niet in hetzelfde genre iets doen. Voordat ik iets aandurf op dat tijdstip, moet je met zulke unieke talenten komen. Daar kan ik wel tussen gaan zitten, maar dan wil ik geen tweede worden. Dat is een eigenschap die wij niet hebben. Wij willen de beste zijn.”

Het gaan dus spannende tijden worden na de zomer. Weet RTL 4 zijn winning mood vast te houden of zelfs uit te bouwen, of gaan SBS 6 en Nederland 1 – toch wel de verliezers van dit seizoen – met scherpe vernieuwing weer marktaandeel terugwinnen? RTL heeft op de late avond in elk geval nog heel wat opwaarts potentieel, aangezien het daar nu vaak de derde of zelfs vierde zender is.

Zie ook:
- RTL-baas Erland Galjaard vreest André van Duin niet
- Aart Zeeman naar KRO voor Brandpunt
- Eva Jinek en Twan Huys doen Nieuwsuur
- Nieuwe opzet actualiteitenprogramma’s Publieke Omroep
- Ghislaine Plag doet Netwerk-vervanger NCRV’s Vrijdag
- Uitgesproken Vara op tijdslot Netwerk

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe late night voor RTL 4?

  1. Linda

    Heel goed initiatief!! Ik zeg Rick Nieman, Frits Wester en Marielle Tweebeke.

      /   Reply  / 
  2. RJ

    Ben benieuwd. Kijk graag naar het RTL Nieuws en ga dit zeker een kans geven :)

      /   Reply  / 
  3. Nick

    “SBS met vernieuwing”..iets klopt er niet in die zin?!

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Frits Wester en Rick Nieman zien wel wat in late night show | Zappen

  5. Pingback: ‘Late night talkshow RTL Nieuws definitief’ | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>