Zesde seizoen De Wereld Draait Door wint Nipkow-schijf

De Wereld Draait Door is de winnaar geworden van de Zilveren Nipkow-schijf. De vakjury prijst het programma om zijn snelheid, toegankelijkheid en het spectrum aan maatschappelijke, culturele en wetenschappelijke onderwerpen, dat nog nooit zo breed was als dit seizoen. Het Nederland 3-nieuwsmagazine is naar de mening van de jury bezig aan zijn beste seizoen ooit door de aandacht voor hoge cultuur zoals opera en poëzie, waarbij vorm en inhoud steeds laagdrempelig zijn.

De muzikale Tros-reeks Ali B. op Volle Toeren heeft een eervolle vermelding gekregen. Deze aanmoedigingsprijs valt de jonge en markante rapper ten deel vanwege de originaliteit en de ontroeringsfactor van zijn programma. De verrassende link tussen rappers en zangers van het Nederlandse lied kwam volgens de jury prachtig tot uitdrukking.

Leuk dat de vakjury is gegaan voor een al langer lopende titel. Matthijs van Nieuwkerk gaf aan het begin van dit seizoen aan te hebben getwijfeld of hij wel door moest gaan of dat het seizoen 2009/10 het hoogtepunt was. Maar hij ziet zijn besluit om door te gaan nu beloond worden met de Nipkow-schijf. Van harte gefeliciteerd!

Zie ook:
- Kijken in de Ziel wint Zilveren Nipkowschijf
- ‘t Vrije Schaep wint Nipkowschijf, serie 3 in Spanje
- VPRO wint weer Nipkowschijf met Adriaan van Dis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>