Paul de Leeuw maakt Sinterklaas-show met oude Sint

Komende zaterdag komt Sinterklaas langs bij Pau!l en dat is leuk. Paul de Leeuw heeft er eigenlijk een traditie van gemaakt om de goedheiligman te ontvangen in zijn programma en dat is dit jaar niet anders, ondanks dat hij er eerst nog over twijfelde. Of eigenlijk is het wel anders. Voor de gelegenheid is namelijk niet Stefan de Walle uitgenodigd, maar Bram van der Vlugt. Hij trekt nog één keer de tabberd aan om daags voor de verjaardag van Sinterklaas op bezoek te gaan in Almere, waar Pau!l wordt opgenomen. Dat is toch raar.

Sinterklaas, dat is een rol waar je in moet groeien. Bram paste die rol alsof het zijn eigen jas was. Altijd vilein, gortdroog, soms wat pikant maar hij ging nooit over de schreef. Het was een Sint om van te houden en dat doet Paul de Leeuw dus ook. Terwijl Stefan zijn grenzen nog aan het verkennen is. Natuurlijk was er de sinterklaasintocht waarbij de mijter achterstevoren op zijn hoofd stond. En nee, volwassen hebben om Stefan nog niet zo hard gelachen als bij Bram. Maar dat moet dus groeien.

Ik snap dan ook niet helemaal waarom Bram is uitgenodigd in Pau!l. Hij heeft deze zomer met veel tamtam afscheid genomen van deze ereklus, dan moet je toch ook weten wanneer het klaar is? Nu krijgt Stefan geen eerlijke kans. En dat is jammer, heel jammer.

Zie ook:
- Kijkcijfers zaterdag: Nieuwe sint doet niet onder voor vorige
- Paul de Leeuw dubt over Sinterklaas-show met nieuwe Sint
- Stefan de Walle volgt Bram van der Vlugt op als Sinterklaas

37 Reacties // Reageer

37 thoughts on “Paul de Leeuw maakt Sinterklaas-show met oude Sint

  1. Dennis

    Ik ben het helemaal eens met je verhaal. Enige tijd terug kon er bij de Telegraaf gechat worden met Sinterklaas, Wilma Nanninga was daar ook bij, en ook toen was de oude Sinterklaas erbij. Dat begreep ik ook niet.. Je stopt ermee of je gaat ermee door.

      /   Reply  / 
  2. Robin

    Van der Vlugt was tegast bij Nanninga omdat hij in de bioscoopfilm Bennie Stout tezien is als Sint. En waarom zou Bram niet nog een keer de Sint mogen spelen.

      /   Reply  / 
  3. Jaap

    Stefan is alleen bij de NTR sint en mag daarbuiten niet optreden als sint teminste dat heb ik begrepen van mensen die rondom het Sinterklaasjournaal werken, al is het dan wel raar dat hij dan wel op het Sint juniorfestival was.

      /   Reply  / 
  4. Anonymous

    Klopt inderdaad dat de NTR Stefan zoveel mogelijk voor zichzelf wil houden. De zullen wel een vergoeding willen voor het uitlenen van Stefan, ik denk dat Bram gratis langskomt. Daarnaast is het natuurlijk wel leuk dat de “echte” nog één keertje te zien is. :)

      /   Reply  / 
    1. Anonymous

      Correctie: de = ze

        /   Reply  / 
  5. Robin

    Begin ook steeds meer het idee te krijgen dat Bram weg moest bij de intocht en sinterklaasjournaal (beide NTR) omdat ze een exclusieve Sint willen, en ik denk dat Bram van der Vlugt dat niet wou. Nogmaals: is mijn eigen gedachte hoor, geen feit.

      /   Reply  / 
  6. Jeroen

    Ik ben het eens met je verhaal Herman. Aan de andere kant, Sinterklaas stopt nooit. En Bram dus ook niet. Hij heeft de rol van TV Sint jaren gespeeld. En nu doet hij het voor Paul. Ik denk dat dit vooral komt door de vriendschap tussen Paul en Bram. Ik denk dat ik Paul en Stefan een veel mindere goede keuze zou vinden.. Ik kijk er wel naar uit!

      /   Reply  / 
  7. Jaap

    Waarom zou het raar zijn?
    Bram vd Vlugt was eerst meerdere jaren in de club van Sinterklaas te zien, tijdens concert Ahoy stond Robert ten Brink op het podium.
    Volgens mij heeft iedereen de mogelijkheid om zich voor Sinterklaas voor te doen. Bram was de Sint van de NTR, nu hij dat niet meer is, wil dat toch niet zeggen dat hij er helemaal mee moet stoppen?
    Hij is gestopt met de landelijke intocht, dat wil toch niet zeggen dat hij niet bij de VARA langs mag?
    Moet zeggen dat ik mij er nu al op verheug en hoop dat dit niet eenmalig zal zijn.

    En bovendien; misschien wil Stefan wel niet eens langskomen in het programma van Paul…

      /   Reply  / 
  8. Sandra

    Het beste nieuws wat ik gisteren gehoord heb. Van mijn mag Bram ieder jaar wél naar Paul. Dat werkt gewoon goed, en waarom zou je ermee stoppen als het goed werkt.
    De hunor van Bram is zo leuk. Ik ga de show opnemen. Ik moet er altijd erg om lachen.

      /   Reply  / 
  9. Anneke

    Het is inderdaad raar dat ze Stefan niet vragen.

      /   Reply  / 
  10. Roy

    Ik ben blij dat Bram alsnog een keer te zien is als Sinterklaas !!!
    Briljanter gaat de Sint de komende jaren zeker niet worden en Paul en deze Sint (Bram dus) hebben gewoon een goede band met elkaar.

    Niks ten nadele van Stefan de Groot die het op zijn beurt best aardig heeft gedaan dit jaar. Echter er gaat voor mij niks bove Bram en wat mij betreft blijft deze tradtie de komende jaren nog in ere. In ieder geval voor 2011 !!!

      /   Reply  / 
    1. Eddy

      Denk dat je Stefan de Walle bedoeld.

        /   Reply  / 
  11. l schouten

    Zeg Herman het is leuk dat je zo’n uitgesproken mening hebt, maar je kent de feiten helemaal niet rond Sinterklaas & Bram.

      /   Reply  / 
    1. Gijsbert

      Ken jij die wel dan?

        /   Reply  / 
  12. Martin Gijzemijter

    Ik vind het inderdaad erg vreemd dat dit soort meningen verkondigd worden, zonder dat er naar de achterliggende redenen wordt gekeken. Maar wat ik heel (héél) erg kwalijk vind is dat vrijwel alle media zich bij de verslaggeving over Sinterklaas zich keurig houden aan het protocol: Sinterklaas is sinterklaas, die wordt niet door iemand gespeeld. En dan kom jij even met je blog tussendoor fietsen en prikt die ballon (die zelfs door producent Johan Nijenhuis keurig is gepreserveerd door nergens, maar dan ook nergens, een naam anders te noemen dan Sinterklaas) even vakkundig lek. Ik vind dat ongekend onprofessioneel, zeker wanneer je verwijst naar de officiële intocht en daar de naam van een acteur bij noemt. Sinterklaas is gewoon sinterklaas en als je niet creatief genoeg bent om dit nieuws neer te pennen zonder met een tank van realiteit door alle luchtkastelen heen te knallen, dan is het misschien de hoogste tijd om een ander vak te kiezen.

      /   Reply  / 
    1. Laila

      Relax een beetje man, altijd die geheimzinnigheid rond sinterklaas… Nergens voor nodig. Dit is een blog voor volwassenen en daarin mogen best man en paard worden genoemd!

        /   Reply  / 
  13. Tamara

    Krijgt nu de Sint ook al de Zwarte piet toegespeeld?

      /   Reply  / 
  14. Jos

    Dames en heren, dure Bram Vd vlugt is ontslagen tegen zijn wil. Wegbezuinigd! Dat is het verhaal!!!!

      /   Reply  / 
  15. Colin

    Nou hopen dat de ‘hoofdpiet’ ook mee komt in zijn oude pak, die van dit jaar is gewoon verschrikkelijk.

      /   Reply  / 
  16. Stef

    Ik vind het juist erg leuk om Bram weer eens te zien! Hij heeft het 25 jaar gedaan, ik snap wel dat het moeilijk is om ineens niks meer te doen. En hoezo zou Paul per se de echte tv Sinterklaas moeten uitnodigen? Hij is vrij in die keuze wat mij betreft

      /   Reply  / 
  17. Tim20 MJ

    komt er een IHVH aflevering met Sinterklaas?

      /   Reply  / 
    1. Willeke

      Nee, alleen met oud&nieuw volgens mij.

        /   Reply  / 
  18. Miranda

    Wat een belachelijk blogbericht. Ik vind het juist onwijs leuk dat Bram weer als Sinterklaas terugkeert voor de uitzending van Paul de Leeuw. Voor zoveel uitzendingen worden andere Sinterklazen gebruikt, waarom zou Bram het dan niet meer mogen doen, alleen omdat hij de Landelijke intocht niet meer doet?
    Bram IS Sinterklaas en zal dat ook blijven ook. Ik hoop dat hij dit zo blijft doen.

      /   Reply  / 
  19. Tim

    Ik vind Bram echt geniaal als Sinterklaas, wellicht omdat ik ook met hem ben opgegroeid, wel ben ik van mening dat op tv er 1 Sinterklaas wordt gebruikt. Anders wordt het voor kinderen verwarrend als elke omroep zijn eigen Sinterklaas gebruikt. Wel vind ik het raar als de NTR een Sinterklaas voor zichzelf wilt, gewoon 1 Sinterklaas voor alle grote tv producties.
    Btw komt Erik van Muiswinkel dan ook mee als hoofdpiet, want dan zou het wel raar zijn als 1 hoofdpiet twee Sinterklaasen helpt..

    Ik vind het wel leuk wat een discussie dit hier oproept..

      /   Reply  / 
  20. Felix Bokkepoot

    Als je goed naar Paul geluisterd had in mei had je toen al geweten dat dit zijn doel was; Bram nog terugvragen voor de Sint-special. Gelukkig is dat ook gelukt. Bram doet echt nog een hoop dit jaar en eigenlijk zou het vreemd zijn als hij dan niet bij Paul de Leeuw langs zou gaan, immers hebben die twee een goede band opgebouwd en is dat ook altijd te merken aan de chemie. Ik verheug me er op en vind het nu al leuk.

      /   Reply  / 
  21. Eddy

    Misschien kan Paul aan de oude Sint vragen waarom het pak van de nieuwe Sint toch wat anders is. Zo wijkt de huidige mijter af van de oude. Waar Sint “Bram” nog een kruis had van mooie gouden band mogelijk geverfd kant ? Is het kruis op de mijter van Sint “Stefan” en gewoon stukje gouden tape. Natuurlijk vind ook ik Sint “Bram” leuker als Sint “Stefan” maar dat komt omdat ik hem het langst als Sint heb meegemaakt. Van de oude Sint “Adri” kan ik mij niet veel meer herinneren. Maar dat zal geleidelijk aan moeten groeien. Vooral de overvloed aan “BN’er Pieten” doet enorm goed en geen afbreuk aan het verhaal. Kinderen zien het niet en snappen het niet. Maar ik als volwassene lach mij een deuk om Piet “Eric van M.” “Maarten W.” Dick v/d T.” Thomas van L.” en alle pieten van de Sinterklaasclub. Zo word het ook een leuk feest voor volwassenen

      /   Reply  / 
  22. Nick

    De NTR heeft het sinterklaasfeest helemaal naar zich toe getrokken met een lelijke nieuw tenu vooor Sinterklaas en de pieten. Dat domme logo van het Sinterklaasjournaal en dat was ook de reden dat Bram er mee is gestopt. Stefan is exclusief aan de NTR verbonden. en dat is dood zonde, de NTR verpest het sinterklaasfeest

      /   Reply  / 
  23. Kees

    Ik kijk in ieder geval niet, dan poep ik spontaan een chocoladeletter in mijn broek!
    Bah, die volgevreten zelfingenomen humorloze vetklep van een Paul de Leeuw, een beledigende irritante pisnicht die om de 10 minuten moet roepen dat ie homo is (omdat hij zichzelf niet kan accepteren).
    Het beledigende incident met Nel veerkamp deed de deur dicht.
    En maar roepen dat ie zich zo leuk vind.
    Paul de Leuuw: meest irritante man van Nederland, heerlijk avondje is gekomen als ze hem in de zak van sinterklaas stoppen en enkele reis naar de noordpool sturen.

      /   Reply  / 
    1. stef

      Het is echt hilarisch om te zien hoe sommige mensen zich kunnen opwinden over iets kleins. Kijk gewoon niet, dan heb je er toch geen last van.

        /   Reply  / 
    2. Smash

      noordpool?
      Het verschil tussen sinterklaas en de kerstman niet weten, maar wel overal een mening over hebben :’)

        /   Reply  / 
  24. henk

    Er is maar een sint en dat is Bram en Kees kan de zak in wat mij betreft. maar goed ik ben opgegroeid met de “echte ” sint en het programma van paul maar iedereen wordt oud en de transitie zal geleidelijk verlopen.

      /   Reply  / 
  25. Kees

    Wat, kijk dan gewoon niet??? ik snap niet wat mensen vinden aan die narcistische volgevreten humorloze valse pisnicht, van een Paul de Leeuw! kijkcijfers dalen niet voor niets.
    Waarom moeten wij in nederland nog lange worden opgedrongen met die irritante mongolenkop van die vent!
    PAUL DE LEEUW IS NIET LEUK!! zit ie aan de speed of zo, omdat hij altijd zo opgefokt bezig is.
    Hij praat trouwens gruwelijk slecht Engels, en als er een mooie man in zijn show zit, zit Paul meteen met een forse paal in zijn broek, kwijlend te intervieuwen.
    Geef Paul maae een enorme komkommer met sinterklaas, kan hij deze in zijn reed proppen en roepen, oh oh!!! kijk eens hoe leuk ik ben.

      /   Reply  / 
    1. Martin

      Ik geloof dat dit meer over jou zegt dan over Paul de Leeuw.

        /   Reply  / 
    2. Smash

      aldus sonja barend?

        /   Reply  / 
  26. Kees

    Sorry Martin, dat ik je vriendje beledigde, Paul is een zeer integere lieve man, vol humor, die nooooit mensen kwetst of anderen onderuit schopt….(maar niet heus, mwhahaha! LOL)

      /   Reply  / 
    1. Martin

      Wat grappig, ik kan gewoon hetzelfde commentaar herhalen. Wat zegt dit veel over jou zeg :) .

        /   Reply  / 
  27. Pingback: Paul de Leeuw wil door met Sinterklaas Bram | Zappen

  28. Martin flapdrol

    ach ja Martin, google eens op: PAUL DE LEEUW PEDOFIEL…….eens kijken of je dan nog praatjes hebt, succes!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>