Coalitie wil maximaal drie grootverdieners publieke omroep

Den Haag wil nog minder topverdieners bij de publieke omroepen. Momenteel is publiek Hilversum druk doende het aantal grootverdieners (meer dan 187.340 euro) terug te dringen tot 8, vijf tv-presentatoren en drie radiodeejays. Maar dat gaat niet ver genoeg, blijkt vandaag tijdens het mediadebat. Een plan van de PVV om per fusieomroep nog maar maximaal één grootverdiener aan te stellen wordt gesteund door regeringspartijen VVD en CDA. Ook mag er op jaarbasis voor niet meer dan 10 duizend euro geschnabbeld worden, eventuele meeropbrengsten zouden moeten worden afgeroomd.

De drie partijen willen ook dat op Radio 2 tussen 07.00 uur en 19.00 uur verplicht 35 procent Nederlandstalige muziek draait. Minister Marja van Bijsterveldt laat weten daar weinig voor te voelen; de publieke omroepen moeten zelf over de inhoud gaan, niet de politiek. De bewindsvrouw zegde slechts toe dat zij de wens van de Kamer aan de omroepen zou doorgeven. Meer wil en kan ze niet doen.

De coalitiepartijen CDA en VVD en de oppositiepartijen D66 en SP hebben verder geopperd een jeugdlidmaatschap in het leven te roepen. Onlangs werd bekend dat het lidmaatschap op jaarbasis van 5,72 euro naar 15 euro gaat. Het CDA stelde tijdens het mediadebat voor dat de jongeren voortaan 7,50 euro gaan betalen voor een lidmaatschap.

Zie ook:
- Coalitie eens over bezuinigingen Hilversum
- Nog 16 grootverdieners publieke omroepen in 2010
- Paul Witteman levert salaris in; tot 2015 bij Vara te zien
- Balkenendenorm verhoogd tot 187.340 euro
- NCRV-directeur levert 10% salaris in – en blijft topverdiener

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Coalitie wil maximaal drie grootverdieners publieke omroep

  1. J.

    Dat worden pijnlijke contract onderhandelingen.

      /   Reply  / 
  2. JohnDoe

    Wat een onzin van radio 2.

      /   Reply  / 
  3. kvdv

    Wat een onzin om een schnabbel maximum in te stellen. Als die presentatoren steeds minder verdienen waarom zouden ze dat dan niet ergens anders mogen doen. Zeker als ze straks wel nog met dikke hypotheken en dergelijke zitten.

      /   Reply  / 
    1. loekf

      Je hoeft natuurlijk ook bij de PO te gaan werken. Als je nou echt in een huis van 1 miljoen in de Gooistreek wil wonen kun je natuurlijk altijd bij een publieke omroep gaan werken… ALS je goed bent natuurlijk.

      Het is natuurlijk van de zotten dat we nog steeds een systeem met omroepleden in stand houden… neem aan dat de meesten dat doen vanwege die gids uit de vorige eeuw.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>