DWDD verder met nieuwe muziekrubriek Changes

De Wereld Draait Door blijft zich inzetten voor popmuziek. Naast ‘de minuut’ waarin een artiest zich met een muziekflard en kletspraatje kan etaleren was er ook DWDD Recordings. Die rubriek is bij een leeggeviste artiestenvijver ter ziele gegaan, maar DWDD heeft nu de rubriek Changes bedacht. Vorige maand was de eerste editie al te zien, vanavond gaat Matthijs van Nieuwkerk verder met Guus Meeuwis en de New Cool Collective Bigbang.

Matthijs introduceerde Changes eerder als: “Muziek die wij allemaal kennen, maar dan heel anders. Changes kan op veel andere manieren, door bijvoorbeeld een bekend nummer in een totaal ander arrangement te laten horen. Of door grote artiesten samen te laten musiceren.” Als voorbeelden noemt hij een crooner-versie van Smells Like Teen Spirit of Barbie Girl in de versie van Ben l’Oncle Soul. Of Prince, Tom Petty, Steve Winwood en Jeff Lynne die While My Guitar Gently Weeps vertolken.

Een bekend voorbeeld voor DWDD Changes zou ook More kunnen zijn, in het arrangement van Sandra van Nieuwland uit The Voice of Holland. Dat heeft de Avro overigens ook geïnspireerd voor een nieuwe zaterdagavondshow met Reinout Oerlemans, welke in januari op zender gaat. Goede ideeën hebben meerdere vaders, zullen we maar zeggen.

Zie ook:
- Avro en Eyeworks komen met nieuwe muziekshow op NL1
- Jojanneke duikt nu ook op naast Matthijs van Nieuwkerk
- DWDD introduceert Johan Fretz als tafelheer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>