BNN’s Rat van Fortuin wel erg bruut

BonesawGisteren keek ik naar Rat van Fortuin, de nieuwe quiz van BNN. Daarin moeten kandidaten de meest eenvoudige vragen beantwoorden, maar worden daarbij blootgesteld aan stress, angst, spanning en pijn. Zo moesten ze voor het beantwoorden van een vraag als eerste op de knop drukken. Maar bij het indrukken van die knop hoorde ook een elektrische schok. En ik maar denken dat BNN dat met pijn bedoelde. Totdat de volgende ronde aanbrak…
Want bij die ronde werden er twee bodybuilders bijgehaald waarmee de kandidaten ‘even kennis moesten maken’. Willoos moesten ze zich te grazen laten nemen door de spierbundels om tegelijkertijd vragen te beantwoorden. En dat bleef niet bij een onschuldig partijtje judo! De kandidaten werden in de rondte geslingerd, op hun rug gesmeten en vervolgens afgemaakt zoals het er in een freefight-concert aan toeging. Uitgeteld lagen ze op de grond, waarna zo’n zware bodybuilder zich met kracht op een gemene plek liet vallen. Het was bijna alsof Bonesaw (foto) bezig was. Kandidaat Dimitri had dan ook echt pijn na de aanval.

BNN zegt op zijn website dat er geen zwaargewonden gevallen zijn bij de opnames. Kan zijn, maar zo zag het er niet uit. Ik houd best van een quizje, maar ik bedenk mezelf wel 3 keer voordat ik me hier voor opgeef. Want in de quitclaim die je van te voren moet tekenen, staat vast dat BNN niet aansprakelijk is voor eventuele letselschade. Yeah right.

De finale was vervolgens erg lullig. In vijf broodroosters zat telkens 1000 euro. Bij elke goede vraag mocht een pakketje van 1000 euro worden gered. Maar al halverwege de finale was duidelijk dat Dimitri naar die laatste 2000 euro kon fluiten, omdat de biljetten in de fik stonden.

Niet mijn idee van lollig, wel een rattenstreek van BNN.

Zie ook:
- Geen zwaargewonden bij BNN-quiz Rat van Fortuin
- Ruben Nicolai presenteert in pak
- BNN bij de ratten af!

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “BNN’s Rat van Fortuin wel erg bruut

  1. leonie

    Ik heb het ook gezien. Dat zoiets uitgezonden mag worden: te ziek voor woorden.

      /   Reply  / 
  2. harry

    kvond het wel grappig maar ben het er wel mee eens dat het een beetje hard was mar dat is juist grappig:P

      /   Reply  / 
  3. Tanje

    Op stroomstoten aan dieren geven wordt kritiek geleverd: Dierenmishandeling. Mag het dan wel bij mensen????? Om over de volgende ronde nog maar niet te spreken. Waar vallen de eerste gewonden in Nederland, bij mensen die dit leuke???? spel gaan nadoen?? Mensen denk als dieren na en laat alsjeblieft dit soort vreselijke tv achterwege. Mijn dochter (15) wilde dit niet eens zien, maar ik wilde een duidelijk oordeel voor mezelf hebben. Finale was wel leuk, maar kon het niet meer goed maken.

      /   Reply  / 
  4. simona

    helaas valt het programma mij een beetje tegen. Ik dacht Ow Ruben Nicolai die goede en leuke caberetier die het met Je Zal Het Maar Hebben ook niet verkeerd deed komt weer op de tv ik heb er zin in. Maar dit had ik totaal niet verwacht. Maar toch Ruben Je blijft geweldig. Misschien de volgende keer toch maar weer een programma dat echt bij jouw hoort. Een grappig programma geen gevecht programma.

    Liefs Simona

      /   Reply  / 
  5. Ilsee

    Ik dacht van oow ruben die sgat is de quizmaster dan wordt het leuk en grappig te gelijk.
    maar halloow dit was gewoon dikke marteling.
    waar ik me woedend over kan maken..
    huh khad soiets nie fn die sgattige ruben nicolai verwacht :( .
    ik spreek hem wel aan als ik hem tegen kom in het theater :D

      /   Reply  / 
  6. JOOH

    Hebben jullie die Engelse versie van Rat van Fortuin nog nooit gezien ofzo? Met elk goed antwoord krijgen ze een piercing ergens, denk nog maar eens na of je dit wel zo bruut vind, en dit is geen tv voor ouwe zeikerds he! Onthoud dat!!!
    BNN is een jongerenzender, kijk er niet naar als je er niet tegen kan, de kijkcijfers laten het tegendeel zien. jammer voor jullie, Ruben doet het leukk!!!

      /   Reply  / 
  7. Kimberley

    indd komop zeg, je kan het ook overdrijven. Als je het niet leuk vind!.. kijk niet!.. hebben we dat ook weer gehad, en denk je nu echt dat die mensen echt hele erge pijn hebben, ze geven zich zelf op hoor..! dat freefighting, de gevechten op tv zijn ook van te voren afgesproken, dat het nu toevallig 1x een klein beetje fout gaat bij dimitri,, okj kan gebeuren. Maar geloof me daar zullen ze wel wat op bedacht hebben hoor!.. als je zo zeikt over dit programma,,bedenk er zelf 1!.. enne Ruben!.. je doet het echt super!.. Je houd de lol in het leven=D echt fantastisch!

      /   Reply  / 
  8. edjuh

    ik vind wel leuk programma hoor, en zoveel pijn hebben ze niet eens ja. Kan je ook aanstellen zeg! Daarbij, ze geven zichzelf op hè.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>