Patrick Lodiers trekt Over Mijn Lijk niet meer

Afgelopen zondag heb ik weer met een brok in mijn keel gekeken naar Over Mijn Lijk, de BNN docu-serie waarin vijf terminale, jonge kankerpatiënten worden gevolgd gedurende hun laatste maanden. Een prachtig programma waar Patrick Lodiers nu bijna twee seizoenen van heeft voltooid. En daarmee is het mooi geweest, vertelde de presentator gisteren in De Wereld Draait Door.

Buiten het feit dat veel tijd opgaat aan het voorzitterschap van BNN, dat hij vorig jaar in handen krijgen, vergt Over Mijn Lijk ook veel mentaal. Patrick trekt twee jaar lang intensief op met mensen die binnen niet al te lange tijd komen te overlijden. Het programma is emotioneel daardoor loeizwaar, te zwaar blijkt nu.

Het stoppen van Lodiers betekent overigens niet vanzelfsprekend het einde van Over Mijn Lijk, een programma dat op een hoge waardering van het publiek kan rekenen. "Deze tweede serie is totaal anders dan de eerste serie door de vijf nieuwe mensen die centraal staan. Een eventuele derde reeks is weer heel anders met nieuwe hoofdpersonen. En ja, ook doordat ik die niet meer doe, zal het anders zijn."

Zie ook:
- Over Mijn Lijk: 5x kanker bij 5 jonge mensen
- BNN zoekt moslims en ouders voor Over Mijn Lijk
- De oneerlijke strijd tegen kanker in Over Mijn Lijk

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Patrick Lodiers trekt Over Mijn Lijk niet meer

 1. Karen

  Beste Patrick

  Ik heb diep respect voor de manier waarop jij over mijn lijk gepresenteerd heb. Gwendo was mn schuinbovenbuurman en zeer lieve vriend.
  Succes je verdere tv-cariere

  Karen

    /   Reply  / 
 2. Jeannette

  Hai Patrick,

  Bewondering………… voor jou!

  BNN: sla af en toe een arm om hem heen!!!!!

  Warme groet van Jeannette

    /   Reply  / 
 3. Henny Verburg

  Hoi Patrick,
  Met grote bewondering heb ik jou gevolgd in de series ,,over mijn lijk,,Zelden ben ik zo onder de indruk geweest van een presentator !
  Je betrokkenheid,oprechtheid,eerlijkheid en nog veel meer maakte het een prachtig programma zonder vals sentiment.Kan wel heel goed begrijpen dat het emotioneel heel zwaar voor je is geweest.
  Wens jou succes met alles wat je nog gaat doen.
  Patrick bedankt

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Yvon Jaspers in heftig seizoen Over Mijn Lijk 2010 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>