Documentaire over Boudewijn Büch de fantast

Over de doden niets dan goeds, maar bij Boudewijn Büch liep dat toch iets anders. Postuum blijkt namelijk dat hij toch wel een erg grote fantast was. Zijn boek De Kleine Blonde Dood was niet – zoals Büch zelf beweerde – gebaseerd op de werkelijkheid en ook zijn academische titels heeft hij nooit behaald. Maar is dat erg? Daarop krijgen we antwoord in de documentaire Boudewijn Büch: De Dichter, de Dood en het Demasque.

In de documentaire wordt uitgebreid ingegaan op alle fantasieverhalen die Büch als waarheid verkondigde. Ook spreken collega's en vrienden over de verzinsels van Büch en hoe hij zichzelf daarmee in het nauw dreef. Het zou meer dan eens zijn gebeurd dat Büch zich genoodzaakt zag te verhuizen of een nieuwe vriendengroep te zoeken, omdat hij verstrikt raakte in zijn eigen web van leugens/verzinsels.

Toch herinner ik me Büch als de man die bij Barend & Van Dorp zo enthousiasmerend kon vertellen over ogenschijnlijke futiliteiten. Hoe trots was hij op zijn dodo-beentje (dat later van een schildpad bleek te zijn) en hoe lyrisch wijdde hij dikwijls uit over Pampus. En toch ben ik best benieuwd naar deze docu.

Boudewijn Büch: De Dichter, de Dood en het Demasque, 22.55 uur, Vara (Nederland 2)

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Documentaire over Boudewijn Büch de fantast

  1. reader

    Gaan we zeker kijken , vond zijn reis reportages altijd fantastisch.

      /   Reply  / 
  2. Mike's Webs

    Boeiende vent was dat die Buch. Niet alleen interessant schrijver en presentator (en inderdaad een fantast) maar ook iemand met een niet te stillen verzamelwoede. Kortom: ben benieuwd naar de docu.

      /   Reply  / 
  3. Pim Leltz

    Jammer, dat de film van 17-03-2008 niet op uitzending gemist staat. Ik had de film graag nog eens willen zien.

      /   Reply  / 
  4. Mike's Webs

    @Pim Letz: Ik heb de documentaire wel op Uitzendinggemist bekeken. Hoe zou ergens moeten staan.

      /   Reply  / 
  5. Eric

    De uitzending is te zien op vara.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>