Vara gaat mee in boycot Olympische Spelen

Al enige weken voert Erik van Muiswinkel een vurig pleidooi om de Olympische Spelen te boycotten. De cabaretier vindt het ongehoord dat iedereen klakkeloos afreist naar China, het land dat structureel mensenrechten schendt. De Vara geeft nu een podium voor deze boycot. Daags voor de start van het sportevenement wordt daar het Schone Schijnekenhuis uitgezonden. De titel is met een (valse?) knipoog naar het Holland Heineken House.

In het Holland Heineken House treden elke Spelen nationale artiesten op. Dit jaar zal onder andere Jeroen van der Boom afreizen naar het evenement. Andere artiesten hebben zich inmiddels absent verklaard, zoals Bløf en Racoon.

RTL Boulevard onthulde gisteren dat Van Muiswinkel bezig is met het Schone Schijnekenhuis. Hoe het programma er precies uit komt te zien, is nog onduidelijk. Vast staat dat het satirisch van aard is en zich duidelijk zal uitspreken tegen China. Politici en entertainers die voor de Spelen naar China afreizen, kunnen dus wat verwachten in het Schone Schijnekenhuis.

Zie ook:
- Bløf boycot Olympische Spelen
- Ook Racoon boycot Olympische Spelen

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Vara gaat mee in boycot Olympische Spelen

  1. Valpa

    toch raar.. dacht dat de vara net als china communistisch gericht was

      /   Reply  / 
  2. Bram

    Ik boycot al jaren de VARA. Heeft ook geen effect.

      /   Reply  / 
  3. Djordy

    Heel goed Vara!

    Behalve dat China al jaren de Tibetanen marteld, vermoordt en opsluit, blijft het ook de grootste vriend van de onderdrukkende regimes in Noord Korea en Birma. Een internationaal prestige evenement als de Olympische spelen is de uitgelezen mogelijkheid voor de bevolking van de wereld om een duidelijk signaal te geven dat dit onacceptabel is. Waarom niet via een politieke weg? Omdat in de politiek economische belangen toch altijd voor moreel zullen gaan.

      /   Reply  / 
  4. Hans Nieuwenhuijs

    geacht Vara, Erik van Muiswinkel is nou niet bepaald een vrolijke man!! Hij kletst over zaken waar hij niet veel van weet! Zijn zg grappen die hij maakt zijn smakeloos en getuigen van geen enkel niveau van hemzelf, maar hij neemt alles over van anderen en probeert met de eer te strijken!
    Zijn pogingen voor wat betrft de Olympische Spelen lopen op niets uit, hij lult uit zijn nek! Als hij serieus genomen wil worden zal hij toch ook eens naar China moeten gaan, maar hij zal geen visum meer krijgen, heeft het er zelf naar gemaakt!!
    Als je een mening wil hebben over een land en zijn regiem, moet je er toch zijn geweest en niet uitgaan wat via diverse kanalen tot ons komt. Ik walg van zijn menier van doen en het smoel wat hij erbij zet….!!!
    Zeer onbeschoft tegen mensen die ervandaan komen en/of er vaak geweest zijn!! Hopelijk gaat deze lamlul een keer goed op zijn bek, dan zijn wij ervanaf!! Geen blik gun ik deze slapjanus en wil ook niets van hem meer zien!
    De Vara doet er goed aan iets leuks en nieuws te brengen en dit soort oudbollige figuren de laan uit te sturen!! Handhaven gaat U leden kosten! Wij willen fris bloed en mensen met humor van deze tijd. Doe ermee wat U wil, maar ik schrijf zoals het op de kijkers overkomt.
    Hopelijk krijg ik een reaktie van de Vara.
    Groeten, Hans.

      /   Reply  / 
  5. Duveltje

    Van Muiswinkel is een van de weinigen die voor een boycot durft te pleiten. Veel andere artiesten denken alleen maar aan hun portemonnee. Flauwekul-argument dat je er geweest moet zijn om er wat over te zeggen. Amnesty is een erkende organisatie. We moeten die Spelen boycotten. Ze zijn alleen maar bedoeld als propaganda, reclame voor politici en multinationals.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>