Italiaanse humor met de Vara en Erik van Muiswinkel

Waar we in Nederland om lachen, is welbekend. En Britse humor kennen we ook allemaal wel. Maar hoe zit het in Italië?, vroeg Erik van Muiswinkel zich af. Hij besloot het antwoord te zoeken onder toeziend oog van de camera. Hebben Italianen hetzelfde gevoel voor humor als wij? Waar gaan in Italië de grappen over? Waar lachen ze om? Waar haken ze af? Wat kan wel en wat mag niet, in theater en op televisie. En wat voor last hebben de Italiaanse satirici van de wurgende alleenheerschappij van Silvio Berlusconi?

Erik van Muiswinkel bezoekt Italiaanse cabaretiers en gaat met hen in gesprek over het Italiaanse gevoel voor humor en wat dat zegt over de landsaard. Hij ontmoet onder meer Sabina Guzzanti, de strijdlustige Italiaanse cabaretière die na haar persiflage van Berlusconi van de Italiaanse tv wordt geweerd en is verbannen naar de theaters.

Ook bezoekt Van Muiswinkel een optreden van de populaire typetjesmaker Marco Marzocca, die vanwege zijn religieuze achtergrond bepaald niet kan lachen om een fragment van Theo Maassen die Jezus aan het kruis liefkoost.

En bij een voorstelling van de rechtse cabaretier Antonio Giuliani merkt Van Muiswinkel dat er behalve grote verschillen ook veel overeenkomsten zijn tussen Nederlandse en Italiaanse grappenmakers.

Grenzen aan de Grap, 20.10 uur, Vara (Nederland 3)

Zie ook:
- Erik van Muiswinkel maakt weer satirisch programma voor Vara

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>